23 gyerekfilm hétvégi lazuláshoz

Igazán elkényeztetnek bennünket a tévéadók, rengeteg családi filmmel készülnek az augusztus 20-i hétvégére. Csak győzzetek választani!

2017. augusztus 19., szombat

Óriásláb esete Hendersonékkal
Mozi+ - augusztus 19., 6.20
12 éven felülieknek ajánlott!

George Henderson egy átlagosnak induló napon véletlenül elgázolja Harryt, s ettől kezdve az élete fenekestül felfordul, hiszen örök barátságot köt egy igazi óriással, Óriáslábbal, akinek a szíve legalább akkora, mint a lába. Ám Harrynek, ennek a különös teremtménynek mielőbb vissza kell térnie saját világába, különben örökre itt ragad, vagy ami még rosszabb, Hendersonék nyakán marad.

Úton hazafelé
SuperTV2 - augusztus 19., 7.20
6 éven felülieknek ajánlott!

Két kutyus és egy cica elhatározzák, hogy elszakadnak a gondjukat viselő családtól, és minden akadályt leküzdve megkeresik régi gazdáikat. Nekivágnak tehát a Sierra-hegység vadonjának a három gyerek és szüleik, Laura és Bob nyomát kutatva. Az állatoknak sejtelmük sincs arról, milyen veszélyek várhatnak rájuk, nem ismerik az idegen, vad világot. Bár hármuknak sem együtt, sem külön-külön nem lehet esélye a túlélésre, mégis elszántan követik azt a belső hangot, amely gazdáikhoz vezeti őket.

Nicolas az iskolában
Film Mánia - augusztus 19., 7.35
Korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető!

Nicolas egy francia kisiskolás, kinek élete felhőtlen, a szülei imádják, az iskolában rengeteg barátja van, minden úgy tökéletes, ahogy van. Egy szép napon azonban Nicolas megsejti, hogy hamarosan kistesója születik. Attól tart, hogy élete ezután teljesen megfog változni. 

Lúdas Matyi
Mozi+ - augusztus 19., 14.45
Korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető!

A klasszikus Fazekas Mihály-mesének megfelelően Lúdas Matyi, a szegény, furfangos libapásztor kisfiú története elevenedik meg Dargay Attila ma már klasszikussá vált rajzfilmjében. A remek figuráknak kiváló magyar színészek kölcsönzik a hangjukat, és ráadásként Liszt Ferenc és Daróczi Bárdos Tamás fantasztikus zenéje csendül fel. 

Jumanji
TV2 - augusztus 19., 14.45
12 éven felülieknek ajánlott!

A 12 éves Alan felfedezi a díszes Jumanji-táblát, s amikor Sarah-val leülnek játszani, Alan hirtelen eltűnik és a Jumanji dzsungelbirodalmában találja magát. Nem is tud visszatérni, mert a kislány túlságosan rémült, hogy befejezze a játékot. Csak akkor kerülhet ki a csapdából, ha valaki meghatározott számot dob. Ez azonban 26 évig nem fordul elő, így Alan az esőerdő foglya marad mindaddig, míg két másik gyerek, Judy és Peter újra nem kezdi a játékot. Ám kiderül, csak akkor szabadulhat, ha a két gyerek megtalálja a felnőtt Sarah-t, különben veszélybe kerül a házuk, a környék és egész városuk. 

Tarzan
Prime - augusztus 19., 19.15
Korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető!

Egy gorillacsapat magára hagyott csecsemőt talál a dzsungelben. Tarzan hosszú éveken keresztül boldogan él közöttük két barátja, Terk, a nagyszájú majomkölyök és Tantor, a nem túl éles eszű elefánt társaságában. Az idillt egy kutatóexpedíció érkezése zavarja meg. Jane, a tűzrőlpattant tudóskisasszony gyorsan összebarátkozik a majomemberrel. A szépséges hölgy társaságában Tarzan egyre kevésbé biztos abban, hogy az egész életét a dzsungelben akarná leélni. 

2017. augusztus 20., vasárnap

A kék elefánt
Film+ - augusztus 20., 9.00
Korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető!

Khan, a kék kiselefánt büszke az apjára, aki az uralkodó legnagyobb, legjobb harci elefántja. A mamája viszont azt tanítja neki, hogy a háború nem jó dolog. Nem szabad erőszakosnak lenni, ugyanakkor azt sem szabad hagyni, hogy bántsák, meg kell tudnia védeni magát. Mindezt hamarosan a saját bőrén tapasztalja meg Khan. A kis ormányost ugyanis elszakítják az anyjától. Elhatározza, hogy megkeresi az apját. A hosszú, kalandokkal és veszélyekkel teli útja során nemcsak felnőtté válik, de megtanulja azt is, mik az igazán fontos dolgok az életben: a barátság, a szeretet és a bátorság.

Az erdő kapitánya
Mozi+ - augusztus 20., 9.55
Korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető!

Elöljáróban le kell szögezni, hogy a rendőrök élete nem fenékig tejfel. Különösen nem abban a városban, ahol maga a nagy Zéró ütötte fel a tanyáját. Ő a bűnözők koronázatlan királya, akit már réges-rég rács mögött szeretne látni a Kapitány. Zéró az évszázad bulijára készül, amelynek célpontja a Kerek Erdő és annak lakói. Azt eszelte ki, hogy egy zsák pénzért eladja az erdőt egy fakitermeléssel foglalkozó vállalatnak, az erdőlakók pedig szaladhatnak, amerre látnak. A Kapitány és segédei - Eleméri Ede tizedes és Góliát titkosrendőr - kiszimatolják a veszélyt és akcióba lépnek. Nehezen birkóznak meg az akadályokkal, mert a ravasz Zéró mindig másvalaki bőrében jelenik meg. Szerencsére az agyafúrt Kapitány leleplezi a gazfickókat és megmenti az erdőt a pusztulástól! 

Hatalmas aranyos
RTL Klub - augusztus 20., 10.30
12 éven felülieknek ajánlott!

Jack nem akármilyen vagyont örökölt sosem látott apjától. Egy igazi elefántot, teljes nagyságában, s mindezt Amerika kellős közepén! A porcelánboltok mumusával azonban kezdeni kell valamit, ám Jacknek fogalma sincs, mire is képes egy amerikanizálódott ormányos. Csak néhány elefántos tény: kiszagolja a popcornt akár öt mérföldről is, ha húsz mérföldön belül másik elefántot észlel, ultrahangon cseveg vele és téged kihagy belőle. Naponta legalább két mázsa finomságot képes befalni és egy hektoliter vizet meginni és ha mindezt biztosítod neki, akkor is gyanakodva fog figyelni. 

Égigérő fű
Mozi+ - augusztus 20., 11.30
Korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető!

Poldi bácsi, a parkőr nyugdíjba készül. Negyvenéves szolgálata alatt annyira megszokta a zöld füvet, a virágokat, hogy el sem tudja képzelni, mi lesz vele nélküle. Misu, a kis rokongyerek azonban nem ismer lehetetlent, a házbeliek, a kukások, a rendőr, az orvos és minden ismerős bevonásával megszervezi, hogy felszedjék az udvar keramitkockáit, s helyükre gyeptéglákat telepítsenek.

Európai vakáció
Rtl Klub - augusztus 20., 12.15
12 éven felülieknek ajánlott!

A Griswald család újra vakációra indul: ezúttal Európába, ahol legalább annyi bajba keverednek, mint legutóbbi utazásuk során, Amerikában. Kalandjaik között szerepel három egész perc a Louvre-ban, egy autóbaleset, Rusty randevúja egy francia hölggyel, Audrey szomorú kapcsolata az európai étrenddel, és végül, de nem utolsó sorban Ellen elrablása. A tipikus amerikai család találkozik az európai kultúra nemes képviselőivel, akik valahogy túlélik a dolgot, míg hőseink csak szenvednek az érthetetlen európai nyelvekkel és a hamburgert nélkülöző ételkínálattal.

Muppet-krimi: Körözés alatt
Viasat3 - augusztus 20., 12.20
12 éven felülieknek ajánlott!

Kermitet összetévesztik egy mesterbűnözővel, és egy távoli börtönbe zárják. Az egyetlen probléma, hogy közben a Muppetek társulata európai turnéra indul, a banda földrész legizgalmasabb városaiban lép majd fel, többek között Berlin, Madrid, Dublin és London színházaiban. Kermit távollétében a hasonmása, Constantine lép a helyébe, aki a Muppetek európai turnéját használja ki arra, hogy ékszereket lopjon. Szerencsére a bábok gyanút fogtak, és elindultak, hogy megkeressék az igazi Kermitet.

Marmaduke - A kutyakomédia
Cool - augusztus 20., 13.25
12 éven felülieknek ajánlott!

A kansasi Phil Winslow és családja életét alaposan felforgatja Marmaduke, a nagyra nőtt, ám igencsak játékos dán dog. Marmaduke káoszt okoz, ahol csak megfordul. Amikor Phil új állást kap, a család Kaliforniába költözik. A helyzet persze itt sem lesz jobb. Marmaduke szokás szerint rengeteg zűrt csinál, ám a szomszédban lakó afgán agár "hölgy", Jezebel kedvéért a hajlandó lenne megváltozni. 

Mr. Magorium meseboltja
Filmcafe - augusztus 20., 13.30
12 éven felülieknek ajánlott!

Mr. Magorium meseboltja a legkülönösebb, legfantasztikusabb és legcsodálatosabb játékbolt a világon. Mi több, ezen a varázslatos helyen életre kelnek a játékok - hiszen maga a bolt is eleven lényként viselkedik! Azért, hogy a vásárlók előtt is felfedje a csodát, az üzlet csak egy dolgot vár cserébe: hinniük kell benne. Csakhogy a mágikus, ám öntörvényű áruda igencsak zokon veszi, mikor Mr. Magorium bejelenti, hogy vezetését átadja Molly Mahoneynak, és az egykor színpompás és életteli játékok egyszerre szürkévé és hétköznapivá válnak. Molly, csak a kilencéves Eric és a kétkedő könyvelő, Henry, a Mutáns segítségére számíthat.

Fogtündér
TV2 - augusztus 20., 13.40
12 éven felülieknek ajánlott!

Derek Thompson a jégkorongliga egyik legkeményebb játékosa, aki nem hisz a mesékben. Nem véletlen, hogy összetöri a legfiatalabb rajongói álmait. Hányaveti magatartása a magánéletében is megmutatkozik, ami a barátnőjével, Carlyval való kapcsolatát veszélyezteti. Ezt tetézi, amikor bemeséli Carly kislányának, Tessnek, hogy a fogtündér nem létezik. Mindez nem marad következmények nélkül. Derek váratlanul a hitetleneket vizsgáló bizottság előtt találja magát, akik két hét tündérlétre ítélik. A férfi azt hiszi, az egész rossz álom csupán. Ám legnagyobb megdöbbenésére szárnyak nőnek ki a hátából.

Stuart Little kisegér
Viasat3 - augusztus 20., 14.30
6 éven felülieknek ajánlott!

A Little család valószínűleg a világ legátlagosabb famíliája. Az ifjú párnak van egy kis háza, egy fia és rengeteg fölös energiája: hát elhatározzák, hogy örökbe fogadnak valakit. Az árvaházban hamarosan rá is találnak a legapróbb és legelhagyatottabb lényre: egy egérre. Stuart Little, a kisegér hamar a család részévé válik: befogadják a rokonok és esténként neki is jár a jó éjt puszi. Csak a család macskája nem tud belenyugodni az új kedvenc érkezésébe. Felbérel néhány rosszarcú kóbor kandúrt, hogy tegyék el láb alól a kicsi, nagyszájú és csupaszív egérsrácot. Kezdődnek a kalandok szárazon, vízen és a Central Park sűrűjében.

Híd Terabithia földjére
TV2 - augusztus 20., 14.40
12 éven felülieknek ajánlott!

Sajátos körülmények között ismerkedik meg egymással Jess és Leslie. A két magányos, kirekesztett gyerek összebarátkozik. Leslie állandóan varázslatos történeteket sző, Jess pedig tehetséges rajzoló. A kislány feltárja előtte a fantázia világát és ketten együtt létrehozzák Terabithia titokzatos birodalmát, amely a közeli erdőben csordogáló patak fölötti kötélen átlendülve érhető el. Eme varázslatos helyen ők az uralkodók és nekik kell szembeszállniuk a birodalmukat veszélyeztető Sötét Úrral és seregeivel, míg a való világban az iskolai bajkeverők ellen veszik föl a küzdelmet. 

Egri csillagok
Prime - augusztus 20., 15.15
12 éven felülieknek ajánlott!

1500-as évek, Magyarország. Portyázó török csapatok dúlják fel az országot, rabolnak, fosztogatnak, rabságba hurcolják a magyarokat. Bornemissza Gergely és Cecey Éva gyerekként kerül Jumurdzsák kezébe, aki egy keleti rabszolgapiacon akarja eladni értékes foglyait. A gyerekek megszöknek, ráadásul magukkal viszik a babonás Jumurdzsák talizmánját. A török harcost ezután elhagyja a szerencséje, míg a bátor kisfiú, Bornemissza Gergely megtalálja azt. Gárdonyi Géza regénye alapján! 

Vuk
TV2 - augusztus 20., 15.45
6 éven felülieknek ajánlott!

Az ismert történet kezdetén "gyermekáldás" van rókacsaládban. Mind életrevaló, de egy különösen csintalan. A szülők úgy vélik, nagyapjára ütött és ezért a Vuk nevet adják neki. Amikor árván marad, nagybátyja, a híres Karak veszi pártfogásába. Befogadja barlangjába és vadászni tanítja. Vuk ügyes tanítványnak bizonyul, és Karak legnagyobb örömére ügyes, bátor rókává fejlődik. Okosságát bizonyítja akkor is, amikor a rókalányt kiszabadítja a vadász fogságából. Egy hajtóvadászat során Karak feláldozza életét a fiatalok megmentéséért. Vuk és Iny családot alapítanak, majd sok borsot törtek a vadász és kutyái orra alá. 

E.T. - A földönkívüli
Viasat3 - augusztus 20., 16.15
12 éven felülieknek ajánlott!

Egy amerikai kisváros szélén, a családi házaktól alig néhány méternyire húzódó erdőben földet ér egy űrhajó, melyből fura kinézetű "emberkék" szállnak ki, hogy felderítsék a terepet. Ám hamarosan a helyszínre érkeznek a földlakók: őrült zajt csapva, villódzó zseblámpájukkal megrémisztik a békés szándékú látogatókat, s miközben megpróbálják bekeríteni űrjárművüket, a furcsa kis lények menekülésbe fognak. Egy "valaki" közülük azonban lemarad a távozó űrjárműről. Ez a valaki pedig nem más, mint E.T., aki a számára ismeretlen bolygón marad dühös kutyák, nyüzsgő járművek és egy furcsa kisfiú társaságában. Ezen az éjszakán ugyanis egy közelben lakó fiú, a kisiskolás Elliott gyanút fog, hogy valaki kint rejtőzik a kertjükben. Egész éjjel kint marad, s végül magához édesgeti ezt a valakit, aki persze nem más, mint E.T. A két magányos lény, az apa nélkül nevelkedő fiú és a hátrahagyott űrlény összebarátkozik egymással, s ennek a barátságnak állít feledhetetlen emléket Steven Spielberg minden idők legnagyobb filmsikerében.

Labirintus
Film Mánia - augusztus 20., 16.40
12 éven felülieknek ajánlott!

Frikke, egy 14 éves fiú felfedez egy videójátékot, amely a környékbeli gyerekeket használja játékosnak. Frikke-nek nincs sok ideje rá, hogy megtalálja a játék gonosz kiötlőjét.

Szaffi
SuperTV2 - augusztus 20., 17.35
Korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető!

Mesénk a 17. században játszódik, amikor a Habsburg-ház elhatározza, hogy kiveri a törököt Magyarországról. Sophie, Ahmed Pasa lánya és Jónás, a magyar várúr, Botsinkay Gáspár fia, kisgyermekkoruk óta szeretik egymást, s jegyesek. A háború alatt azonban a Botsinkay családnak és a töröknek menekülnie kell, ezért elásnak egy láda kincset Botsinka várának udvarában. A kisded Sophie a menekülés közben elveszik, s egy furcsa kis öregasszony talál rá, aki macskája után elnevezi Szaffinak, s mintha saját gyermeke lenne, úgy szereti, s neveli. Jónás, daliás fiatalemberként visszatér apja birtokára, s az elrejtett kincs nyomába ered. A kincset azonban nemcsak Jónás szeretné megtalálni, hanem az ingyenélő, haszonlesők is.

Harmadik Shrek
SuperTV2 - augusztus 20., 19.15
12 éven felülieknek ajánlott!

Nem mindenki akar király lenni - és ez különösen igaz behemót, mocsárbűzös ogrékra. Amikor Shrek feleségül vette Fionát, eszébe sem jutott, hogy egyszer Túl az Óperencián trónjára akarják majd ültetni. Ám apósa, az öreg Harold király váratlanul megbetegszik és Shreket tekinti a trón várományosának. A birodalom húzódozó jövendő királya vagy talál maga helyett valaki mást a munkára, vagy élete hátralévő részét uralkodással kell töltenie. Mintha ez még nem volna elég, Fiona hercegnő is tartogat egy kis meglepetést Shrek számára. Shrek bepánikol az ország kormányzásával és az apasággal járó felelősségtől és elhatározza, hogy felkutatja az egyetlen személyt, aki rajta kívül elfoglalhatja a trónt. Ő nem más, mint Fiona rég elveszett unokaöccse, Artie, egy középkori iskolakerülő. Amíg az ogre távol van, esküdt ellensége, a Szőke Herceg visszatér Túl az Óperenciánba, hogy elégtételt vegyen az őt ért sérelmekért. Shrek és Artie csak a szószátyár Szamár, a csalafinta Csizmás Kandúr és Fiona barátnői segítségével tudják legyőzni, hogy a film végére megint mindenki boldogan éljen.

Vaiana
HBO - augusztus 20., 20.00
6 éven felülieknek ajánlott!

Vaiana egy kalandvágyó tini, aki vakmerő küldetésre indul, hogy megmentse népét. Útja során találkozik az egykoron hatalmas félistenként tisztelt Mauival, aki szárnyai alá veszi a lányt, hogy igazi felfedezőt faragjon belőle. Együtt vágnak neki a nyílt óceánnak, az út pedig nem szűkölködik az eseményekben. Hatalmas szörnyekkel és elképesztő veszélyekkel szállnak szembe, s közben Vaiana teljesíti ősei küldetését és felfedezi azt, amit a legjobban keresett: saját magát.