3 műsor a szürke hétköznapokra

Azt hiszi, hogy a tévé csak porfogónak jó? Téved! Tele van sok jó műsorral az a nagy izé a nappali közepén, és most meg is mutatjuk, hogy melyik csatornára mikor érdemes kapcsolni.

Túlélés + reality + doku + Bear Grylls

A legismertebb túlélőguru, korunk legíheresebb desszantosa többszörösen is bebizonyította már, hogy őt aztán a világ bármely pontján letehetik, ő akkor is túl fogja élni, nem fog hosszú évekig számkivetettet játszani és félig megzavarodva egy röplabdához beszélni. Mivel ezt tudjuk, ezért egyszerű civileket dob le egy lakatlan szigetre, aztán majd 6 hét után visszamegy értük. Így átélhetjük, hogy a városi emberek hogyan küzdenek meg a zord természettel.


Bear Grylls: A sziget, Discovery Channel, hétfő, 21:00.

 

CSI: EU

A sok nyomozós sorozatok közt is akad egy-két gyöngyszem. Ilyen a Crossing Lines: Határtalanul, ami végre nem csak egy amerikai városra korlátozódik le, hanem egész Európára. A határokon átívelő nyomozások izgalmi faktorát az adja, hogy tényleg Magyarországhoz közel álló helyszíneken zajlanak az események, nem pedig egy koszos díszletben. Sőt, hazánk még a sorozat főcímében is szerepel. Mindemellett még a heti ügyek is jóval izgalmasabbak és valósabbak, mint amit a Helyszínelők-univerzum kínálni tud.


Crossing Lines - Határtalanul, AXN, szerda, 23:00


Nyomasztás deluxe

Lassan építkező, de kemény, gyomorbavágó drámáért se kell a szomszédba menni. A Killing (és a Broadchurch) után most itt egy szintén zseniális atmoszférát teremtő sorozat, ami nem rohan a heti ügyekkel, ellenben durván depresszióba taszajtja a nézőt. Ez a Top of the lake, ami arról szól, hogy egy 12 éves, de már 5 hónapos terhes kislány elmerül a hegyi tó jéghideg vizébe és soha többet nem kerül elő. Már az alapfelállás se gyenge, és erre jön rá, hogy a szülővárosába látogató nyomozónő meg egyre jobban beleássa magát az ügybe, mire elég komoly dolgok derülnek ki, sőt, még saját múltjával és egykori pasijával is szembe kell néznie, aki minden erejével gátolja az ügy előrehaladását.


Top of the lake, Filmbox Plus, szombat, 21:00


Nem csak ennyi jó műsor van ám a tévében, hé! Ott a kapcsoló, tessék használni! Ha egy sokadszor leadott film ismétlését látják, akkor haladjanak tovább, biztos lesz más, ami legalább annyira érdekes, mint megnézni sokadjára valami hollywoodi filmet.