5 jó budapesti program a húsvéti hosszú hétvégére

Úgy néz ki, hogy a húsvéti hosszú hétvégére végre megérkezik a tavaszi időjárás, csak néhány zápor elől kell majd bemenekülnünk egy koncerte vagy kiállításra. Mutatjuk, mivel érdemes tölteni az időt a négynapos hosszú hétvégén.

Budapesti Tavaszi Fesztivál

Budapest, március 30. (péntek) - 2018. április 22.



A  Budapesti Tavaszi Fesztivál gondoskodik róla, hogy legyen miért kimenni az utcára, és megint klasszikus zenei koncertekkel, jazz különlegességekkel, színházi- és táncelőadásokkal és izgalmas kiállításokkal töltik meg a várost. Aki a belvárosban él, az ilyenkor könnyen belefuthat egy kiállításba vagy színdarabba, ami a környék egyik üres üzlethelyiségébe költözött be, így érdemes nyitott szemmel járni. Idén a nagyobb közlekedési csomópontokon például könyvautomatákkal is találkozhatunk, újra kap ismeretterjesztő matricákat egy-egy szép régi épület, és kültéri kockákban zajló színi előadásokat is elcsíphetünk.

 

PONT Fesztivál

Budapest, Várkert Bazár, március 31. (szombat) 10:00 - 2018. április 01. (vasárnap) 20:00

A Tavaszi Fesztivál társrendezvénye éppen húsvét idejére esik, így a programok is kapcsolódnak a tavaszi ünnephez. A napközbeni családi programok után koncertek, vetítések és workshopok várják a felnőtteket. Itt adja elő először az új albuma számait Szalóki Ági, lesz autentikus flamenco koncert, de aki maga dalolna, az tanulhat polifonikus szardíniai éneklést, hallgathat előadást a hegedűkészítésről, és nézhet vicces dokumentumfilmet a mangalicákról.

 

Frankofón Filmnapok és Fesztivál

Budapest, , 2018. február 28. (szerda) 20:00 - 2018. március 31. (szombat) 23:55




Könnyed francia vígjátékok, feszült thrillerek és lélekbe markoló drámák közül válogathatnak a francia kultúra rajongói. A Frankofón Filmnapok idén is elhozzák az utóbbi évek legjobb termését, Isabelle Huppert például a Madame Hyde című fantasztikus thrillerben egy olyan tanárnőt játszik, akiben egy villámcsapás után különös erők ébrednek, a tavalyi Velencei Filmfesztiválon két Arany Oroszlánt begyűjtött Láthatás című film pedig a családon belüli erőszak bugyrait mutatja meg. A filmekről bővebben itt írtunk.

 

Búcsúkoncertek a Gödörben

Gödör Klub, 2018. március 30-április 1.

Az öt éve a Király utcában működő Gödör Klub április elsején bezár, így utoljára lép fel a színpadán a Pál Utcai Fiúk. Másnap egy utolsó és kihagyhatatlan este ugyanitt a Csókolom, az N.D.K. és a BEKVART együttessel, és a vasárnapi záró koncerten URH, Sziámi Európa Kiadó és Balaton számokra lehet bulizni.



Kelemen Kabátban lemezbemutató

A38 Hajó, március 31. (szombat) 20:00

Az ironikus diszkózene hazai képviselői öt év alatt a hazai fesztiválok megkerülhetetlen fellépőivé váltak, így aki már márciusban elindítaná az idei fesztiválszezont, az az A38 állóhajón ugrálhat egyet a Kelemen Kabátban lemezbemutató koncertjére.