5 megható pillanat Matt Damon és Ben Affleck barátságából

Matt Damon és Ben Affleck együtt nőttek fel, együtt futottak be fiatalon, és őszülő édesapaként is legjobb barátok maradtak. Sőt, még a gyerekeik is együtt fognak felnőni. Az sem kizárt, hogy szerepelnek majd újra együtt filmben, de addig is nézzük meg a karrierjük legszebb közös állomásait Matt Damon 47. születésnapja alkalmából!

1. 98-ban mindketten az édesanyjukkal jelentek meg az Oscar-díj átadóján, amikor a Good Will Hunting forgatókönyvéért jelölték őket. “Pont az előbb mondtam Mattnek, hogy nagy kár lenne, ha nem nyernénk, de ha mégis mi nyerünk, az meg nagyon félelmetes lesz” - kezdte a beszédét a reflektorfénybe érve a láthatóan megilletődött Affleck, mikor megkapták a díjat. Ekkor Ben Affleck 25 éves volt, Matt Damon pedig 27.

2. A Good Will Hunting sikere előtt egy ideig Affleck tartotta el Matt Damont, aki otthagyta a Harvardot egy filmszerepért, de ez mégse hozta meg neki a várva várt áttörést. Eleinte Afflecknek ment jobban, aki rendszeresen játszott Kevin Smith filmjeiben, és Richard Linklater zseniális gimis vígjátékában, a Tökéletlen időkben is kapott egy szerepet.

 

3. Amikor tavaly megnyerték a Guys of the Decade, azaz az Évtized férfipárosa díjat, látszott, hogy még mindig tökéletes az összhang kettőjük között. Egy évvel később együtt adták át a legjobb forgatókönyvért járó Oscart, és itt Jimmy Kimmel szívatta meg őket azzal, hogy túlharsogta őket a zenekar, mielőtt egyáltalán elmondhatták volna a jelölteket.

4. Kettejüknek összesen hét gyereke van, és mivel most is egy utcában laknak, mint gyerekkorukban, rendszeresen összejárnak. “Az egyetlen különbség, hogy most már mindkettőnknek van medencéje” - mondta Matt Damon.

 

5. A páros jelenleg is együtt dolgozik egy krimisorozaton, ami a kilencvenes években játszódik Bostonban, és arról szól, hogyan tisztította meg a várost a fojtogató korrupciótól egy brooklyni fekete ügyész és egy korrupt, de nagy befolyással bíró FBI veterán. A történet alapötlete Ben Afflecktől származik, és a páros producerként vesz részt a gyártásban. Producerként már 2012 óta működnek együtt, amikor megalapították a közös cégüket, a Pearl Street Films-t. Idén nyáron egy interjúban azt nyilatkozta Affleck, hogy ha befutna hozzájuk egy jó forgatókönyv, benne két jó szereppel, akkor szívesen játszana újra egy filmben Damonnal, csakhogy valamiért ritkák az ilyen könyvek.