7 dolog, amit látnod kell a Cinemira Kids fesztiválon

Október 23-án és 24-én a Millenárison tartják a Cinemira Kids, Nemzetközi Gyerefilm Fesztivált, a 4 és 12 éve közötti korosztálynak. Íme 7 program amit minden mozi rajongó gyereknek látnia kell.

A Csúnya gyerekek klubja

A fesztivál nyitófilmjében, egy olyan országban járunk, ahol éppen új elnököt választottak. A “tisztasággal” kampányoló államfő parancsára a hatóságok minden gyereket begyűjtenek, aki nem felel meg az “ideális polgár” képének. Köztük van Paul is, akit kancsófülei miatt pécéznek ki az osztályfotózás napján. Másnap a többi csúnyának ítélt gyerek társaságában elviszik kirándulni, de Paul rájön, hogy valójában el akarják zárni a világ elől.

A fiú elszökik és az egyik „szép” gyermek, Sara segítségével mozgalmat indít, amelynek célja, hogy megvédje a csúnyának minősítetteket az elnök haragjától. Mozgalmuk végül forradalomba torkollik és a gyerekek megmutatják a világnak, hogy nem kell „szépnek” lenni ahhoz, hogy valakiből hős legyen!

A közeljövőben játszódó Csúnya Gyerekek Klubja egy izgalmas és akciódús kalandfilm, amely a fiatal nézők számára szórakoztató módon hívja fel a figyelmet arra, milyen veszélyes a rendszerszintű kirekesztés.

OKTÓBER 23. SZOMBAT 16:00 / MILLENÁRIS - NAGYTEREM

Kikukázva

Egy olyan világban, ahol a szemét éjjel megelevenedik, egy halom hulladék kalandjait követjük nyomon, akik a mitikus újrahasznosító kukát keresik. Mert még a szemétnek is van lelke, és megérdemel egy második esélyt. Dobozok, palackok, csomagolások. Egyszóval hulladék. Mindenfelé széthajigálva, mindenki által elfeledve. Mozdulatlanul várnak. Egészen éjfélig. Slim egy régi kartondoboz,  aki már beletörődött sorsába, és nem hisz a Varázspiramis legendájában. Pedig a legenda szerint létezik egy varázslatos hely, ahol minden szemét újra hasznos lehet.

A Kikukázva innovatív módon mesél a fenntarthatóságról, a legmodernebb filmművészeti technológiák felhasználásával: valódi helyszínekben mozgat  3D animált karaktereket. Életet és hangot ad a ma haszontalannak ítélt tárgyaknak, üres csomagolásnak és hulladéknak, amelyek második életre vágynak.

OKTÓBER 24. VASÁRNAP 14:00 / MILLENÁRIS - NAGYTEREM

 

Fehérlófia

Jankovics Marcell kultikus animációs filmje 4K-ban felújítva! A formabontó, pazar színvilágú alkotást 1984-ben a Los Angeles-ben megrendezett „animációs olimpián” minden idők legjobb 50 filmje közé választottak.

OKTÓBER 23. SZOMBAT 13:00 / MILLENÁRIS - KISTEREM

Filmszínész leszek

Ismert színészek mesélnek arról, hogyan indult el a filmes és színházi karrierjük! Az előadáson megválaszolják minden kérdésedet a színészmesterség titkairól! Vendégek: Lovas Rozi (A mi kis falunk, HAB),  Wunderlich József (Egynyári kaland, A Pál utcai fiúk musical), Nagy Ervin (A Tanár, Kincsem, Ryan Reynolds magyar hangja), Für Anikó (Cate Blanchett, Sandra Bullock és Cameron Diaz állandó magyar hangja.)

OKTÓBER 23. 14:00 / MILLENÁRIS

 

Vigyázat csalok! – Rodolfo Bűvész Show

Rodolfo születésének 110. évfordulójára emlékezve beszélgetünk és idézzük fel legendás alakját és izgalmas életútját lányával Gálvölgyi Judittal, és unokájával, Gálvölgyi Dorkával, valamint Kelle Botond bűvésszel. Örökké emlékezetes mondata, Vigyázat csalok!, elegáns megjelenése és az a több, mint ötezer trükk, amit élete során előadott tette őt világhírűvé. Erőssége volt a kézügyesség, mesteri szintre emelte a gondolatolvasás művészetét, otthon volt a memotechnika és a szuggesztiós mutatványok és a színpadi zsebtolvajlás bemutatásában. 

A beszélgetés mellett Kelle Botond bűvész avatja be a legfiatalabb generációt Rodolfo trükkjeinek  világába  interaktív bűvész show keretében. 

Október 24. 14:§§ / MILLENÁRIS - AULA

 

Rutkai Bori Banda koncert és videóklip forgatás

Rutkai Bori Banda koncert – Október 24. Vasárnap 11:00

Sárkányjárgányon emelkedünk a magasba, Picikliken kerekezünk a Zsebtenger partján, a Pizsamátorok kalózhajójával bejárjuk a Rutkai Bori Banda mesebirodalmát. Sőt, Űr Lajossal még a Pörgettyű nevű kisbolygóra is elrepülünk, ahol már várnak bennünket az Űrdöngölők egy kis diszkózásra az Űr csűrbe.

Aztán hazatérünk, hogy megnézzük, hogyan készíti Hecsedli Boszi a zoknipörköltet, és Béla Bácsi kamrájában rendezünk egy kis ramazurit táncoskedvű egerek társaságában. Bori színpompás, horgolt bábjaival kelti életre a mesedalok szereplőit, és a gyerekek szereplésével a koncert egy igazi zenélő játszótérré alakul.

Videóklip workshop gyerekeknek – Október 24. Vasárnap 12:00

Szerepelj a Rutkai Bori Banda klipjében! Gyere el a workshop előtti koncertre a Cinemirán, majd folytasd a forgatást Borival és bábokkal a workshopon! Forgass klipet! Tanuld meg a kameramozgatás lehetőségeit, a snittelést, a kamera előtti szereplést, a szinkronra éneklést, próbálj ki filmtrükköket! A videoklip premierjét a Cinemira KIDS zárónapján tartjuk! A klipet később elküldjük minden résztvevőnek, így bármikor újranézhetitek.

OKTÓBER 24. 11:00, 12:00 / MILLENÁRIS

 

VUK Játszósarok

Minden, ami VUK, a Móra Könyvkiadó jóvoltából! Interaktív játékok a gyerekek számára, lesz nagy méretű VUK memóriakártya, puzzle-ok, színezők, kártyaparti (Vuk römivel) és vár a VUK kvíz is!

OKTÓBER 23-24 . EGÉSZ NAP / MILLENÁRIS - AULA