7 sztár, akit kirúgtak a saját filmjéből

Íme a 7 legérdekesebb hollywoodi szereplőcsere!

Mindig érdekes téma, amikor egy ismert filmről kiderül, hogy a közönségkedvenc főszereplőt eredetileg nem is az a színész játszotta volna, hanem másvalaki. Mivel a Movieweb a napokban összeszedett 13 ilyen esetet, mi is megcsináltuk a kedvenc színészcseréinket. Milyen lett volna a Frigyláda Tom Selleckkel? És a Rambo Terence Hill-lel? Vajon mindenki tudta, hogy a Kobra csak azért született meg, mert Stallone bukta a Beverly Hills-i zsaru főszerepét? Íme a 7 legérdekesebb hollywoodi szereplőcsere:

Az elveszett frigyláda fosztogatói: Tom Selleck

tomselleckindy.JPG

A fanatikus Indiana Jones-rajongókon kívül talán kevesen tudják, hogy Indy eredetileg Tom Selleck lett volna, Spielberg és Lucas még próbafelvételeket is csinált vele és a Marionnak kiszemelt Sean Younggal. Selleck viszont az 1980-ban elstartoló Magnumot választotta, így végül Harrison Ford kapta meg a kalapos régészprofesszor szerepét, akivel Lucas már a Csillagok háborúján és A Birodalom visszavágon is együtt dolgozott korábban. Selleck nagy pechje, hogy a hollywoodi színészsztrájk miatt végül a CBS nem kezdhette el a Magnum forgatását Hawaii-on, Spielbergék viszont Angliában és Tunéziában a sztrájk ellenére is neki tudtak látni a Frigyládának. Tom Selleck később persze többször is volt Indy-klón kalandor: az 1983-as Kínai kalandban és a Magnum 1988-as Legend of the Lost Art című epizódjában.

Vissza a jövőbe: Eric Stoltz

Robert Zemeckis eredetileg Eric Stoltzot szemelte ki minden idők egyik legjobb időutazós filmje, a Vissza a jövőbe főszerepére. Öt héten át forgattak együtt, ám amikor a producer Steven Spielberg visszanézte az addig elkészült jeleneteket, szomorúan tapasztalta, hogy azok egyáltalán nem olyan viccesek, mint amilyennek Zemeckis forgatókönyve alapján hitte. Spielberg, Zemeckis és Bob Gale döntése végül az lett, hogy kerítenek egy olyan színészt, akinek jobban áll a fiatal időutazó, Marty McFly szerepe, és átcsábították a Családi kötelékek című, népszerű tévésorozat stábjából Michael J. Foxot. Szegény Fox nappal a sorozatát forgatta, éjjelente és hétvégén pedig a Vissza a jövőbe jeleneteit, így a filmre a színészcsere miatt végül 3 millió dollárral többet kellett elköltenie Spielbergéknek.

Beverly Hills-i zsaru: Sylvester Stallone

stallonebeverly.JPG

A '80-as évek a vicces zsarufilmek aranykora volt, a Paramount ekkoriban gyártotta a zsáner legjobbjainak számító 48 órát és a Beverly Hills-i zsaru szériát. Az utóbbi főszerepére viszont eredetileg nem Eddie Murphyt szemelték ki, hanem a Rockyval és a Rambóval ekkora már befutott Sylvester Stallonét, aki profi forgatókönyvíróként a sztoriba is beleírt egy rakás poént. A Paramount vezetősége viszont úgy vélte, ez a fajta viccelődés nem állna jól egy komoly akciósztárnak, így inkább a zarufilmekben már bizonyító komikus, Eddie Murphy lett Axel Foley. Stallone persze nem esett kétségbe: magával vitte a Beverly Hills-i zsaru eredeti forgatókönyvét, kicsit pofozgatott még rajta itt ott, aztán leforgatta belőle a saját kultikus zsarufilmjét, a Kobrát.

Rambo: Terence Hill

hillrambo_1.jpg

Stallone a Rambo sikerét csak a szerencséjének köszönheti. Eredetileg ugyanis a producerek Mario Girottit, azaz Terence Hillt szemelték ki a szerepre. Hill a 60-as években sok olyan spagettiwesternt forgatott, ahol hidegvérrel lelőtt egy rakás banditát, és bárkinek kést dobott a torkába (lásd: Django, Isten megbocsát, én nem, Bosszú El Pasóban), a 70-es évektől viszont már sorozatban ontotta Bud Spencerrel a könnyedebb, vér nélküli, vicces bunyókkal teli filmjeit, és a színész attól tartott, hogy a rajongói nem szívesen látnák őt Rambo szerepében. Hillt egyébként ekkoriban Schwarzennegger ügynöke, Freddy Fields is megkereste azzal, hogy Dino de Laurentiisszel közösen egy Charles Bronson Bosszúvágyához hasonló, durva akciófilmet forgassanak, de ő erre is nemet mondott.

Predátor: Jean-Claude Van Damme

Eredetileg Van Damme ugrált az 1987-es Ragadozó forgatásán a csillagközi fejvadász jelmezében, csak kirúgták, mert két forgatási nap után elkezdett balhézni a rendezővel, hogy kényelmetlen a jelmeze, ráadásul a játékidő jelentős részében nem is látszódik majd az általa alakított, láthatatlan szörny. A krokodilember kinézetű, első Ragadozó kinézete egyébként a stábnak sem tetszett, ezért Stan Winston egy Schwarzeneggernél is nagyobb szörnnyé dizájnolta át, akit végül a 2,2 méter magas Kevin Peter Hall alakított.

Transformers 3: Megan Fox

Magától értődő volt a Transformers 1-2 kasszarobbantó sikere után, hogy a harmadik részben is Megan Fox fogja a beszélő óriásrobotokkal haverkodó főszereplő, Shia LaBeouf barátnőjét alakítani. Csakhogy a színésznő egy 2011-es interjújában azt mondta a rendezőről, Michael Bay-ről, hogy olyan pedáns és szigorú a forgatáson, mint Napoleon és Hitler. Bay ezen jót röhögött, a franchise producere, Steven Spielberg viszont úgy felhúzta magát a hasonlaton, hogy kirúgta Megan Foxot a produkcióból, akinek a helyét végül Jason Statham csaja, Rosie Huntington-Whiteley vette át a harmadik részben. Michael Bay viszont tényleg nem haragudott meg a Hitler-hasonlat miatt, hiszen Megan Foxot régről ismerte (a színésznő már a Bad Boys 2-ben is táncoslány volt), a Transformers 3 balhéja óta pedig két Tini nindzsa teknőcök mozifilmet is leforgattak együtt.

Pókember: Jake Gyllenhaal

jake-gyllenhaal-spider-man.jpg

A legérdekesebbet hagytuk a legvégére. Majdnem Jake Gyllenhaal lett Peter Parker a 2000-es évek szuperhősfilmes őrülete idején, mert a szerepre kiszemelt Tobey Maguire olyan súlyos balesetet szenvedett a Vágta című lóversenyes filmje forgatásán, hogy sokáig úgy volt, nem fog tudni felépülni a Pókember forgatásáig.