A dzsungel svéd ura! - feliratos Tarzan előzetes

Retteghet Maugli és az új Dzsungel könyve film egész stábja, hiszen a legújabb Tarzan feldolgozás pontosan ugyanazt tudja, amit ők, ugyanúgy néz ki, csak egy kisfiú helyett egy bőrtangás, kigyúrt svéd a főszereplője, akinek szőke csaja van, aminek azért nagyobb potenciális célközönsége van. A legelső, nálunk elsőként magyar felirattal nézhető előzetes sok izgalmat ígér.

Sok nagy és kevésbé nagy elődje után a svéd születésű Alexander Skarsgard húzta fel a dzsungel urának fényesre koptatott bőrtangáját, és lett a Warner Brothers 180 milliós dolláros őserdei eposza, a The Legend of Tarzan főhőse. Azt persze kikérjük magunknak, hogy remake-ről lenne szó, ezt ciki mostanában Hollywoodban kimondani, nem eredettörténetet mesél, maradjunk annál, hogy egy újfajta Tarzan sztori jön, ami valahol ott kezdődik, hogy Tarzan már évek óta otthagyta Afrika dzsungelét, hogy Greystoke lordjaként boldogan éljen Jane oldalán Angliában. A parlament képviseletében azonban mégis vissza kell mennie Kongóba kereskedelmi megbízottként, ahol egy Leon Rom nevű, hetyke bajuszú belga kalandor akarja felhasználni gaz terveihez.

Nézd meg a magyar feliratos előzetest ITT:

Az első előzetesből - ami hivatalosan „csak” amolyan bemelegítő teaser trailer, ám formailag valódi előzetes -, mindez aligha derül i, mert az ember csak kapkodja a fejét a sok akció és fákon ugrálás között. Az kiderül, hogy mégis bepillantást nyerünk Tarzan gyerekkorában és a gorillák közötti viszonyrendszerbe – akik között van barátja és van ellensége is, eggyel itt meg is küzd az esőben -, illetve adott egy (talán) gonosz helyi törzsfőnök, Djimon Hounsou alakításában, aki a majmok ellenfele, de van egy rendes fekete ember is – ki más, mint Samuel L. Jackson -, aki hősünk mellett áll. Kis utánaolvasás után megtudtuk, hogy a valóban létezett illető neve George Washington Williams és az amerikai polgárháború veteránja, aki tényleg járt Afrikában, és sokat tett a belga rabszolgatartók kegyetlenkedéseinek megszüntetése ügyében. A főgonosz ki más lehetne, mint Christoph Waltz, Jane pedig a mostanában nagyon felkapott Margot Robbie, aki itt úgy néz ki, mintha egyszerre lenne nagyon influenzás és kicsit őrült. A rendező az utolsó négy Harry Potter filmet jegyző David Yates, aki elég tapasztalt a CGI akció terén – és itt meglehet, hogy az akció konkrétan bele is fullad a számítógépes grafikába, ami elég nagy ciki lenne a Warnernek, a legutóbbi hasonló próbálkozásaik ugyanis nagy bukást hozták.

Bemutató: 2016 június.

 

A PORT.hu ajánlja:

The Legend of Tarzan