A jelenet, ami még Anthony Hopkinst is zavarba hozta

A rutinos színészt egy táncjelenet zökkentette ki.

A walesi születésű színész sokoldalúságát mi sem bizonyítja jobban, minthogy pályája során már számtalan Shakespeare-darabban játszott a Royal National Theatre-ben, a filmvásznon alakított sorozatgyilkost (A bárányok hallgatnak – 1991), a katolikus egyház fejét (A két pápa – 2019), vámpírvadászt (Drakula – 1992) és demenciában szenvedő édesapát (A apa – 2020). Egy ennyire profi és rutinos színészről az ember azt gondolná, hogy semmi sem lepi meg, de volt egy jelenet, aminek felvétele során Anthony Hopkins zavarba jött.

 

Egy zavarba ejtő táncjelenet

Az ominózus jelenet Robert Benton 2003-as filmjében, a Szégyenfoltban látható, melyben Hopkins egy köztiszteletben álló professzort alakít, aki egy rasszista megjegyzés miatt elveszíti az állását. Az incidens után, hogy visszaállítsa a hírnevét, könyvet ír az esetből az egyik kollégájával, aki hamarosan rájön, hogy a férfinek van egy mélyen mélyen őrzött titka.

Hopkins az egyik jelenetben Gary Sinise-zel táncol, és bevallotta, hogy „kicsit feszült lett tőle”. A filmnek azonban volt egy remek koreográfusa, aki néhány napig együtt dolgozott a két színésszel a jeleneten.

„Megmutatta nekünk, hogyan csináljuk, és hozzátette: »Nem Fred Astaire-nek kell lenned, nem is Gene Kelly-nek. Nem számít, ha rosszul csináljátok. Kit érdekel?!«”

- emlékezett vissza Hopkins, aki hozzátette, hogy ezzel a szabadsággal és nyitottsággal képes volt belazulni, és jól érezni magát a jelenetben.

„Talán tízszer, vagy tizenkétszer vettük fel, egyetlen éjszaka alatt: sötétben kezdtük, este fél hét körül és reggel fél hétkor fejeztük be. A végére nagyon elfáradtunk, de szórakoztató volt”

– mesélte a színész a felvételről.

Ez is érdekelhet

Volt egy Hannibal-pillanat, amit Anthony Hopkins nem volt hajlandó eljátszani

Pedig a kannibál pszichológus így is elég vad dolgokat művel.

Lássuk!

 

(via FarOut)