A karácsonyi likőrtől a vegán túrógombócig: evős-ivós események novemberre

A nemrég indult vegán piac után forraltborral vagy saját készítésű karácsonyi italokkal alapozhatjuk meg a téli hangulatot.

Pancs Vegán Piac

November 10. és 17., Élesztőház

 

 

A ferencvárosi Élesztőház udvarán már évek óta működik a vasárnapi Pancs piac, ami 2018. októberétől egy vegán piaccal egészült ki. Szombatonként mostantól rengeteg hazai, állati eredetű hozzávalóktól mentes terméket találhatnak itt meg azok, akik egészségügyi, környezetvédelmi, netán etikai okokból szeretnék csökkenteni a húsfogyasztásukat. November 10-én egy vegán blogger, Veganeeta készíti el a balatoni vegán étterme kedvenc fogásait, november 17-én egy másik blogger, Farkas Helga sport és táplálkozás tanácsadó főz vegán túrógombócot.




Téli forró italok és karácsonyi likőrkészítő szakkör

November 12., Bols Mixer Akadémia

 

Nem akarsz csak egy szakmánál megragadni, és érdekel a mixerek, baristák, sommelierek, bármanagerek világa? ???????? Válogass...

Posted by Bols Mixer Akadémia on Thursday, 25 January 2018

 

Karácsonykor sok helyen előkerülnek a házi tojáslikőrök és Baileys-ek, és most egy igazi mixeriskolában sajátíthatjuk el, hogyan kell ezt profin csinálni. A Bols Mixer Akadémián minden évben megtartják a karácsony italos szakkört, aminek a résztvevői tuti recept alapján készült italokkal várhatják a vendégeiket az ünnepek alatt, de persze ajándéknak is beillik egy díszes üveg házi ital.



 

VII. Forraltbor Fesztivál

November 16-18., Örkény

 

 

Örkényben tisztában vannak azzal, milyen jólesik egy kellemes korcsolyázás után egy forraltborral felmelegedni. Ezért az idei Forraltbor fesztiválon is lesz ingyenes korcsolyapálya a piac mögött, ahol majd bérelni is lehet korcsolyát. A borutca mellett pedig a piaccsarnok területén kézműves élelmiszerekből és kézműves termékekből lehet válogatni.



Mit iszol? Fesztivál

November 17., Millenáris

 

 

Aki még a bornál is kétszer megnézi, mi kerül a poharába, az biztos izgatottan várja a természetes italok fesztiválját, ahol a borok mellett pezsgőket, cidereket, söröket és alkoholmentes italokat is lehet kóstolni. A borkínálat gerincét a Terra Hungarica tagjai szállítják, akik kerülik a rovarirtók, műtrágyák és a borhoz hozzáadott különféle anyagok használatát. Emellett a hasonló elveket valló külföldi borászok is képviseltetik magukat Európa több kiemelkedő borvidékéről.

 

Kiskertpiac - slow gasztro market

Anker’t, November 18.

 

Fotó: Kiskertpiac/Facebook

 

 

Az Anker’t rendszeresen ad otthon a Kiskertpiac eseményeinek, és ezúttal a középpontban a slow food mozgalom áll, ami a nagyüzemi mezőgazdaság terményeivel szemben egy barátibb, egészségesebb és fenntarthatóbb alternatívát kínál. Ezúttal is sok-sok fiatal hazai kistermelő hozza el a lekvárjait, szörpjét, kolbászát, teáját, sajtját és sütijét, amik a csinos csomagolásnak köszönhetően karácsonyi ajándékként is megállják a helyüket.

 

Címlapkép: Maria Shanina on Unsplash