A Lucasfilm mostantól saját geekvideókat gyárt a Youtube-ra

Hetente jelentkeznek be a Lucasfilm kellékraktárából a legújabb filmes hírekkel és hollywoodi sztárvendégekkel.

Valaki megelégelhette a Disney-nél, hogy a Youtube-os vloggerek jobbnál jobb videókkal jelentkeznek Star Wars és ezernyi más geek témában, nekik meg nincs semmi ilyesmi. Holott a Lucasfilm San Francisco-i irodaházában ott porosodik egy rakás eredeti Star Wars-kellék az elmúlt 40 évből, meg persze egy raktárnyi makett és szörnyfigura, amiket George Lucas trükkgyára, az Industrial Light & Magic készített olyan hollywoodi blockbusterekhez, mint a Szellemirtók, a Terminátor 2 vagy a Jurassic Park. Úgyhogy ezentúl minden héten jelentkezik a Youtube-on a Star Wars Show, filmes hírekkel és érdekes sztárvendégekkel. Íme az első rész:

A pilotban feltűnik a Star Wars: Rebels animációs sorozat atyja, Dave Filoni, és az is kiderül, hogy a Disney nem kizárólag Star Wars-reklámnak akarja használni ezt a műsort, hanem akár a konkurencia sztárrendezőjét is bemutatja, ha az érdekes figura - és beszél egy kicsit a Star Warshoz fűződő gyerekkori élményeiről. A show első celebvendége David Bowie fia, Duncan Jones lett, aki épp a Warcraft moziváltozatát rendezi a Disney egyik legnagyobb konkurensének, a Universalnak. Persze a Warcraft speciális effektjeit a Star Wars 7-hez hasonlóan az ILM csinálja, ami a Lucasfilmmel együtt a Disney tulajdona, úgyhogy azért valahol gátlástalan önreklám ez is, csak nem annyira magától értődő.

A Lucasfilm és a Disney Consumer Products and Interactive Media hetente jelentkező Youtube-videóinak két házigazdája: Andi Gutierrez, a StarWars.com digitális kommunikációs managere és Peter Townley, hivatásos fanboy. (via Starwarsnewsnet.com)