Jó hír a magyar gasztronómia háza tájáról: az esélyesek közé került magyar csapat, amely a Rubik-kocka után ismét egy magyar találmányból, a Gömböcből merít inspirációt a rangos nemzetközi szakácsversenyen.
Kétévente felpezsdül a gasztronómia vérkeringése, ugyanis egy impozáns kétnapos nemzetközi szakácsversenynek lehetnek tanúi a szakma képviselő, iilletve a gasztronómia iránt elkötelezettek Lyonban (a "Grande Cuisine" bölcsőjében). Idén január 28-án, a kétnapos verseny zárónapján a magyarokért is izgulhatunk, hiszen már második alkalommal kerülnek be a döntőbe. A magyarok végre porondon: A 2013-as év a Bocuse és a magyar gasztronómia szempontjából fontos fordulópont volt, hiszen ekkor került be először magyar versenyző a döntőbe: Széll Tamás – az Onyx akkori séfje – a 10. helyet érte el csapatával. 2014-ben pedig Molnár Gábor 9. lett a Svédországban tartott európai döntőn, valamint megadatott az a lehetőség is, hogy 2016-ban Magyarország rendezheti a következő regionális selejtezőt. Ez azt jelenti, hogy hazánk a kiállítási stand mellett a VIP részen is bemutatkozhat, a világ gasztronómiai elitjét a magyar séfek látják vendégül és adnak ízelítőt a magyar gasztronómiából.