A megbízás...

Mindig is szerettem Kate Hudson-t és a könnyed vígjátékokat, melyekben játszik. Szerencsére most sem csalódtam, kellemes másfél órát töltöttem el a moziban. Persze ismét se egy Elfújta a szél... erejű alkotásra számítsunk, de állítom, hogy az efféle laza amerikai filmek is kellenek az ember lelkének.

Természetesen nem a csöpögős fajtáról beszélek, hanem a "végre nem kell gondolkodni, csak ülni és szórakozni" típusú sztorikról. Mint például a Spanom csaja. Alexis (Kate Hudson), a szexi, okos és laza nő minden pasi álma. Többek között Dustiné (Jason Biggs) is, aki öt hét után bejelenti, szerelmes. Alexis azonban nem akar ennyire komoly kapcsolatot, ezért a srácot gyorsan lapátra teszi, mondván, ő új tapasztalatokat szeretne szerezni. Ekkor jelenik meg Tank (Dane Cook), a rosszfiú, akire minden nő bukik, egészen addig, amíg meg nem ismerik. Ugyanis neki szent hivatása, hogy a frissen dobott srácok ex-barátnőit életük legrosszabb randijában részesítve visszekergesse őket a volt kedveshez. Erre kap megbízást legjobb barátjától, Dustintól is, de Alexis-ben emberére akadt és bármennyire tiltakozik, egyre többet érez a lány iránt...

A történet szerintem élvezhető, annak ellenére is, hogy némileg hasonlít a "Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt?"-ra. Kate Hudson is hasonló karaktert formál meg, megjegyzem ugyanolyan hitelesen. Kedvelt színészeim köre is bővült egy alakkal, Dane Cookkal, akit első "vidám" színészi szerepében a nemrég bemutatott Dan és a szerelemben láthattunk. Nos, mint akkor, most is remekül helytállt, alakítása tele van élettel és komiszsággal, amit valószínűleg még a sikeres stand-up előadásaiból hozott. Alec Baldwin is feltűnik egy mellékszerep erejéig, Tank nőcsábász apjaként. Néha kicsit erőltetettnek éreztem a játékát, mégis azt mondanám jól állt neki a karakter.

Howard Deutch rendező elgondolása szerint többször hagyta színészeinek, hogy improvizáljanak, akár a forgatókönyvtől való eltéréssel is. Ezáltal a film még valóságosabb és élethűbb lett, a lazulást kereső néző hipp-hopp belecsusszan a történetbe, és üdítő másfél óráig megfeledkezik róla, hogy mi is zajlik a való életben.