A pénteki online programok közül mi a rendhagyó gasztroshow-ra vagyunk a legkíváncsibbak

Itt a péntek, mégis maradjatok otthon, lesz egy csomó jó program online! Mi pedig össze is gyűjtöttük őket.

Pécsi Nemzeti Színház: Padlás

március 27-30.

1988-ban a Vígszínházban mutatták be - és azóta is repertoáron tartják - az LGT együttesben akkora már összeszokott alkotópárosként működő Presser Gábor és Sztevanovity Dusán "félig mese, félig musical" műfaji megjelölésű darabját. A szerzőpároshoz a librettó társalkotójaként Horváth Péter, drámaíró csatlakozott. A mű azóta az ország szinte valamennyi színházát bejárta. Presser Gábor szerint "talán annak köszönhető a megtisztelő fogadtatás, hogy a mű egy családi, vagy közösségi darab, amely teljesen mentes a politikától és a történelemtől". Lámpás, a szerelmespár Rádiós és Süni, a folyton szilvás gombócot készítő Mamóka és a többiek története 9-től 99 éves korig mindenkinek szól. Az előadás három napon át megtekinthető a Youtube-csatornájukon és a Facebook oldalukon.

Tekergő mesetorna - élő közvetítések 

március 27. 10h

A tekergő mesetorna célja, hogy óvodás, kisiskolás gyermekeknek, szüleiknek, pedagógusoknak segítséget nyújtson ebben a bezárt időszakban, lehetőséget egy kis kikapcsolódásra, mozgásra, ugyanakkor ötleteket adjon arra, hogyan lehet mozgalmassá tenni a mesélést. Meséljünk együtt! A mesetornákon Hajós Erika mesemondóval kalandozhattok majd. Az élő közvetítéseket itt tudjátok követni.

 

Zenés gyermekfoglalkozások Veronakival LIVE

március 27. 10.30h

Rendszeres interaktív zenés, mesés live gyermekfoglalkozás a karantén idején Veronikával. A live közvetítéseket a Veronaki zenekar Facebook-oldalán tudod követni. 

 

Csopa Ovi- és Sulikaland

március 27. 11h

Kémcső Jenő és Spatula Sára játékos foglalkozásai ovisoknak és kisiskolásoknak, hogy a Csodák Palotája kényszerű bezárása után se maradjon senki tudományos kalandok nélkül. Főleg a kicsik ne! Hétköznap Kémcső Jenő és Spatula Sára bemutatja nektek kedvenc kísérleteit, melyeket otthon ti is el tudtok készíteni. A kísérletekat amúgy mindenki elvégezheti otthon is, és anyának sem kell aggódnia, hogy fekete füst önti el a nappalit, hiszen teljesen ártalmatlan tudományos projektekről van szó, amik nemcsak játszva tanítanak, de hihetetlenül szórakoztatóak is. Minden nap kikerül majd egy lista a Csopa blogoldalára, hogy mit készítsetek elő a következő napi kísérletezéshez. Az adásokat pedig itt tudjátok követni.

 

Online tesi

március 27. 11.30h

Testnevelés óra élőben minden hétköznap a Facebookon. Fél óra mozgás általános iskolás gyerekeknek. Legyen nálatok egy nagy alakú törölköző vagy polifoam, és 2 db fél literes palack vízzel töltve. Az órákat itt tudjátok követni.

 

Móser Ádám erkélykoncert élő közvetítés

naponta, 17h

"Minden nap 17:00 órától rövid, élő erkélykoncerttel jelentkezem!
A rövid koncerteket az oldalamon, és remélhetőleg itt is sikerül majd megosztanom, arra kérek mindenkit, online kövesse ezeket, vigyázzunk egymásra, mindenki maradjon otthon. Minden nap játszom pár számot. Köszönöm! Vigyázzatok magatokra!" Link a közvetítéshez.

 

Bánkitó Online | Impróka-rantén

március 27. 17.30h

Az Impróka online csoportja társulati tagokkal, tanítványokkal és mindenkivel, aki szívesen töltene némi időt a karantén alatt impróval és az Imprókával. Terveznek aktivitásokat hamarosan, addig is kitartást mindenkinek! Link az eseményhez.

 

Bánkitó Online | Ne Nyisd Meg! - Pultosok a konyhában

március 27. 19h

Rendhagyó gasztróshow, az Auróra pultosai a tűzhely mellett. A műsorban elhangzottakért a műsor készítői nem vállalják a felelősséget. A műsorban elhangzottak nem feltétlenül egyeznek az Auróra által képviselt értékrenddel, csupán a szereplők véleményét tükrözik. A szakácsok magatartásával és viselkedésével senki elé sem próbálnak követendő példát állítani, a műsor célja csupán a szórakoztatás, azok számára, akik a hasonló poénokat szeretik. Link az eseményhez.

 

Cloud 9+ Lose Control klip premier

március 27. 19h

A Maradj Otthon Fesztivál keretein belül. Link a premierhez.

 

Pom Pom meséi online - Lesbőltámadó Ruhaszárítókötél

március 27. 19h

Kísérleti jelleggel - a nemrég elhunyt nagyszerű meseíró -, Csukás István: Pom Pom meséi című könyvéből lesz hallható egy-egy rész. A Csukás István meséin felnőtt egykori gyermekek többsége ma már gyermekét nevelő szülő, ezért nemcsak a kicsiket, hanem a nosztalgiázó felnőtteket is szeretettel várja Keresztes János. A meséket itt tudjátok követni.

 

Budapesti Operettszínház: Sybill - online közvetítés

március 27. 19h

Jacobi Viktor nagyoperettje a váratlan, kiszámíthatatlan és a kínzóan alapos szerelemről szól, miközben mindezt a teljes felfordulás és zűrzavar kíséri. Mindenki féltékeny mindenkire. És mindenki szerelmes valakibe. De hogy végül kibe? Az előadás megtekinthető itt.

 

Lajkó Félix - Szerenád szimfonik

március 27. 19.30h

Lajkó Félix stílusa besorolhatatlan. Mindig is egy volt a lélekre különleges érzékenységgel ható zenészek közül, közvetítőként használva hangszereit önmaga és a külvilág között. Mindegy, mihez nyúl, kivel lép színpadra: a végeredmény mindig kristálytiszta, valamilyen mély forrásból táplálkozó, ösztönös, zsigeri lélek-zene vegyület... Bővebben a koncertről. Itt hallgasd a koncertet, vagy itt.

 

Karanténestek 12 - Budapesti Fesztiválzenekar

március 27. 19.45h

Km.: Lesták Bedő Eszter, Sipos Gábor, Kádár István, Szefcsik Zsolt, Szabó Levente, Lezsák Zsófia (hegedű), Rajncsák István, Fazekas György (brácsa), Mahdi, Kousay, Kertész György, Sovány Rita (cselló), Kaszás Károly (nagybőgő), Sztán Attila (harsona), Pálfalvi Tamás (trombita), Szabó András (kürt), Mali Emese (zongora)

Joseph Haydn: Esz-dúr vonósnégyes, op. 33, No. 2
Francis Poulenc: Szonáta kürtre, trombitára és harsonára
Bartók Béla: Román népi táncok, Három csíkmegyei népdal (Lesták Bedő Eszter és Pálfalvi Tamás átiratai)
Csíky Boldizsár: Passacaglia egy Bolyai képletre
Gioachino Rossini: Esz-dúr szonáta, No. 5
Gustav Mahler: a-moll zongoranégyes

 

Mystery Gang Online Show

március 27. 20h

 

Pandémia Akadémia

március 27. 20h

Róth Miksa pandémia akadémia először március 27. pénteken 20.00 órakor, utána minden hétfőn, szerdán és pénteken este nyolckor itt. Amíg le nem győzzük a járványt.

 

Spirit Színház: Cabaret 2. rész - online

március 27. 23h

Sally Bowles, a nagyvárosi revütáncos egy éjszaka alatt habarodik bele Clifford Bradshow fiatal íróba, aki ihletet keresett könyvéhez, de helyette Sally-ben egy furcsa kapcsolatra lelt. A szentimentális, lökött lány hamar lerombolja Cliff naiv elképzeléseit az életről: eközben a kabaré pedig mindig az épp aktuális politikai rendszerekhez hűen alakítja műsorát, élén a Konferansziéval. Abban a korban pedig, amikor már annyira nem lehet hinni semmiben, hogy az ember könnyedén elhisz bármi, az új, teljhatalmú politikai párt vezetője pedig igyekszik Cliffet is magával rántani. Ellen tud-e állni a szerelem a hatalom, a pénz és a politika befolyásának? Megmaradhat-e a tisztesség a nehéz időkben? Link a közvetítéshez.