A világ egyik legjobb sorozata - A Férjem Védelmében

Bár a szerencsétlen magyar címválasztásnak mára már semmi köze a történethez, de ez nem változtat azon, hogy a The Good Wife, ma ez az egyik legjobb network tévésorozat a világon.

Az Alicia Florrick ügyvédnő és politikus feleség bonyolult életét bemutató sorozat 2010-ben indult az amerikai CBS adón, majd hamar nagy sikert aratott. Ez köszönhető a hihetetlenül jól összerakott, kiváló színészgárdának, és természetesen Michelle King-Robert King alkotóknak. 
Egy sorozatnál mindig kardinális kérdés, hogy epizódikus lesz, azaz napi ügyek vannak terítéken, amit egy adott gárda hétről-hétre megold, vagy szérializált, ahol leginkább az átívelő szálaké a főszerep. A Férjem védelmében sikeresen kikerülte ezt a kérdést azzal, hogy bravúrosan egyensúlyoz a kettő között, vagyis folyamatosan vannak napi ügyek, de minden részben haladunk előre Alicia és barátai életében is. Talán ez a kettősség is szerepet játszott abban, hogy hatalmas sikert könyvelhet el a széria.
És persze a szereplők. Ha valami a siker kulcsa lehet, akkor a szerethető karakterek biztosan azok. Itt ráadásul nem egy kedvelhető karakter van, hanem mindjárt egy tucat. A szimpatikus Julianna Marguliestől időnként megszámlálhatatlan zseniális karakter lopja el a showt. Gondolok itt Michael J. Foxra, vagy a fantasztikus Carrie Prestonra és Alan Cummingra, vagy a gyönyörű Archie Panjabira. A színészek szinte nem tudnak hibázni, hogy sportnyelven fogalmazzak, sorra dobják a három pontos kosarakat félpályáról, már évek óta. 

Persze ehhez a bravúrhoz kell a kiváló történetvezetés is, amit az alkotóknak köszönhetünk. Michelle és Robert King olyan történetet prezentál, ahol a jól eltalált főhős mellett, látni lehet a folyamatos fejlődést is az évadok alatt. Alicia-ból a jogász végzettségű háziasszonyból, férje botránya után ismét ügyvéd lesz, akit hamarosan mindenki elismer. Majd kemény munkával töltött évek után partner pozícióba küzdi fel magát, később pedig saját céget alapít, aztán az egész összeomlik. Mindez úgy, hogy a sorozat végig hallatlanul izgalmas tudott maradni az eltelt hat évadban.

Igaz, hogy pár főszereplő (Josh Charles és Archie Panjabi) már elhagyta a szériát, de reméljük, hogy a jelenlegi hetedik évad is tud olyan izgalmakkal szolgálni, mint az eddigiek, és még sokáig élvezhetjük Alicia Florrick kalandjait.

A PORT.hu ajánlja: A Férjem Védelmében