A Wall Street tigrise - Gold előzetes

A pocakos, kopaszodó Matthew McConaughey pár aranyröggel rázza át a fél világot, de vajon őt ki veri majd át? Megjött új kedvencünk új filmjének új előzetese!

A Matthew McConaughey főszereplésével készült Gold, vagyis Arany az aranybányászat történetének legnagyobb átverését meséli el. A kanadai David Walsh, egy apró bányászati cég elnöke azzal robbantott bankot 1997-ben, hogy bejelentette, hatalmas mennyiségű aranyat találtak Indonézia dzsungelének legmélyén, amelynek kiaknázásában az ország diktátora, Suharto elnök is érdekelt volt. A cég filléres részvényei hirtelen az egekbe szöktek és csillagászati áron keltek el, csakhogy a feltárás során vett mintákról később kiderült, hogy utólag csempészték beléjük az aranyport, és ezzel a primitív trükkel az egész szakmát és a pénzügyi világot is sikerült megvezetni. A stáblistán McConaughey bizonyára jogi okokból ugyan nem Walsh, hanem Kenny Wells néven szerepel, de ettől a történet még ugyanaz marad.

A filmet az Oscar-díjas Stephen Gaghan (Traffic, Szíriána) készítette – aki 11 éve nem rendezett - és Thaiföldön, illetve New Yorkban és Új-Mexikóban forgatták le. A most megjelent első előzetes sokban idézi az A Wall Street farkasa  történetét és hangulatát, már csak azért is, mert mindkettő egy óriási pénzügyi csalást mutat be és mindkettőben szerepel McConaughey, aki már ez előzetesben is zseniális. Láthatjuk, amint befuccsolt üzletemberként a felesége – az itt göndör Bryce Dallas Howard – aranyóráját vágja zaciba, majd egy hirtelen ötlettől vezérelve összeáll egy fiatal geológussal (Edgar Ramirez), és ásatásba kezdenek az indonéz dzsungel mélyén. Amikor már majdnem feladná mindenki, csodás módon előkerül pár aranyrög, és elkapkodják a cég részvényeit, és beindul a dolce vita.

Az már ebből a pár képsorból is kiderül, hogy a Gold rendkívül profi módon összerakott munka, McConaughey, aki az elmúlt néhány évben fantasztikus színésszé ért és rendre csakis komoly kihívásokat jelentő szerepeket kap, nagy teret kapott. Kopaszodó fejjel még kifejezőbbek a gesztusai, és azt az arcot, amikor megsimogat egy tigrist, hogy egy indonéz nehézfiúnak bebizonyítsa, a helyén van a töke, tanítani kéne! Azt ugyan nem árulhatjuk el, mi lett a botrány kirobbanása után Walsh/Wells sorsa, és az is lehet, hogy itt másként alakulnak majd, de az biztos, hogy fordulatos történetre számíthatunk. A filmet Karácsonykor, december 25-én mutatják be Amerikában, a hazai forgalmazásról még nincsen információ.