Akció panda

Kicsik és nagyok örömére kedvenc gömbölyded pandánk ismét színre került, köszönhetően ama rettenetes hírnek, hogy a kung fu halott… Na azért nem kell pánikba esni, Po, a mára magabiztos Sárkányharcossá edződő egykori leveses fiú ismét rendet csap, ezúttal a gonosz páva udvarában.

Shen nagyúr ugyanis vadiúj, pusztító fegyvert hozott létre, mellyel nem csak a kung fut kívánja beaprítani, hanem egész Kínát. Nagy a riadalom, így Po és az Őrjöngő ötös azonnal útnak ered, mint ügyeletes felmentő sereg. Miközben Shen egyre elborultabb módon igyekszik legyőzni végzetét, Po rádöbben, a múltjában rejlik a titok, mellyel sikerre viheti az ellentámadást.

A jól ismert figurák ezúttal is remekül hozzák a formájukat. Po kedvesen kövérkés alakja mit sem veszített az előző részben kiművelt kung fu tudás mellé párosuló humorából. Önbizalomban nincs hiány, bátran megy neki a völgyet megtámadó farkasoknak, vagy a Kína ellen forduló páva uraságnak. Az Őrjöngő ötös egykor gúnyolódó tagjai mostanra igaz barátokként támogatják a Sárkányharcost.

Meséről lévén szó, minden darabba kell tanulság. Miután megtanultuk, hogy holmi különleges összetevők helyett inkább magunkban higgyünk és saját magunk különlegességét fedezzük fel, ezúttal a családi háttér kerül előtérbe. Po lelkesen kutatja, honnan származik, miután még neki is gyanússá válik, hogy panda mégsem születhet lúd tojásból.

Az alkotóknak ezúttal nem kellett a kung fu tanulási folyamatával és sorsunk elfogadásával foglalkozni, így az első részhez képest klasszisokkal több akció jelenetet vittek a mesébe. Ezáltal nem csak izgalmasabbá, de sokkal lendületesebbé vált a darab, melynek animációs trükkjeit immár 3D-ben élvezhetjük. Látványos, színes forgatag és pontosan megmunkált figurák ugrálnak előttünk, teszik mindezt meseszép környezetben.

A történetvezetés akár egy számítógépes játék pályáin végigívelő sztorinak is beillene, de valljuk be őszintén… minek ide sok flikk-flakk? Az önfeledt szórakozáson és nevetgélésen kívül semmi egyebet nem kívánunk. A színvonalából mit sem vesztett “mesefolyam” az utolsó, kissé gagyira sikeredett jelenet alapján nem ér véget, a sikeres második rész alapján továbbra is csak jóra számíthatunk.