Akik a tehetségükkel hódították meg Hollywoodot

Tegnapi cikkünkben, a legrondább férfi sztárokat vettük górcső alá, ma nem marad más, mint, hogy a híres színésznőkre koncentráljunk. Nők, akik a szépség- és fitneszfasiszta Hollywoodban nem a plasztikáikkal indultak szerepekért, íme a ragyogó tehetségek.

Barbra Streisand

A "legszebb csúnya" - Egy komplexusos, brooklyni zsidólány meghódítja a világot. Talán így foglalható össze Streisand élete és pályája, aki káprázatos talentumával, gyönyörű hangjával milliók kedvencévé vált. A „Legszebb csúnya” ráadásul azon kevés előadóművész közé tartozik, aki színész és énekesként egyszerre rendelkezik Oscar-díjjal, valamint listavezető számmal az amerikai Billboard Hot 100 hivatalos slágerlistáján.

Frances McDormand

Az 51 éves színésznő bebizonyította, hogy nem csak a babaarcú bombázók boldogulnak Hollywoodban. Igaz, ehhez nagy segítséget kapott férjétől Joel Coentől, akinek hat filmjében is szerepelt, ezzel segítve a színésznő tehetségének kibontakozását. Így történhetett, hogy a kiváló művésznő három Oscar jelölést és egy Oscar-díjat is magáénak tudhat.

Tilda Swinton

A vörös hajú, szeplős, fiús arcú színésznő, a nyolcvanas években tűnt fel különböző művészfilmekben, és vonzódása az art filmek világához akkor sem szűnt meg, mikor már elismert sztár lett. Ezért lehetséges, hogy szerepet kapott Tar Béla A londoni férfi című filmjében. A skót származású hölgy, bár nem az a klasszikus szépség, mégis hitelesen tud eljátszani izgalmas nőket, vagy égi tüneményeket a vásznon, gondoljunk csak a Part Saljára, vagy a Constantine Gabrieljére.

Whoopi Goldberg

"Lehetek szegény, lehetek nigger, lehetek csúnya, és meglehet, hogy főzni sem tudok… De itt vagyok."

A mindig vigyorgó Goldberg, ezzel az idézettel és a Bíborszín című filmmel robbant be Hollywoodba, amit a szakma egy Golden Globe-bal és egy Oscar jelöléssel jutalmazott. Élő bizonyítéka annak, hogy nem minden a szépség. Ragyogó színészi adottsága mellett kiváló humorral rendelkezik, ami végigkísérte egész pályáját. A Ghost nagyszájú médiuma, vagy az Apáca show bárénekesnője, feledhetetlen alakításaival örökre belopta magát a közönség szívébe.

Linda Hunt

Bár a hölgy nem tartozik a szupersztárok közé, nevét hallva nem kapjuk fel a fejünket, ám arcát látva egyből beugrik az alacsony növésű, kifejezetten csúnyácska karakterszínész, és az ő szerepei. „Szépségére” jellemző, hogy ő az első színésznő, aki egy ellenkező nemű karakter megformálásáért nyerte el a sokak által vágyott Oscar-díjat. A filmszerepei mellett, a hangját is ügyesen kamatoztatja, rengeteg tévéműsornak, videó játéknak és rajzfilmkarakternek kölcsönzi rendszeresen a rekedtes orgánumát.