Alice két élete

  • - sam - / PORT.hu

Alice maradéktalanul boldog. Hozzáment álmai férfijához, akivel az egyetemen ismerkedett meg. Sam azóta befutott ügyvéd lett, aki gondoskodik feleségéről és mellesleg drága borokat gyűjt. Életük kiegyensúlyozott, Alice-nek nincs is oka panaszra. Ám egy nap - pontosan Valentin napon - furcsa üzenet kap, egy szerelmi vallomást, melyet először férjének tulajdonít, de rá kell jönnie, egy titkos hódoló küldte neki. A képeslap pedig furcsa dolgokat indít el, Alice ugyani tesztként egy üzenetet küld férjének egy titkos hódoló nevében. Abban bízik, Sam hű hozzá és beszámol neki a képeslapról, a férfi azonban mélyen hallgat a történésről. Alice először méregbe gurul, aztán belemegy a játékba, mígnem kiderül, hogy férjének szeretője van, de még a szeretőjéhez sem hűséges, bármilyen izgalmas nővel ágyba bújik. Elindul a titkolózásokkal, átverésekkel, hazudozásokkal tarkított hajsza, melyben azonban mindenki veszít. Végül persze minden tisztázódik és Alice is megtudja kitől kapta a szerelmes üzenetet.

John Hay rendező igazi szerelmi történetet kreált. Filmje a bizalomról elmélkedik, a házas élet menthetetlen fásultságról. Arról, hogy vajon a harangzúgás, amígahalálelnemválaszt és a nászút után mi vár az ifjú párra. A tökéletes élet vajon meddig tökéletes és vajon tényleg arra vágyunk-e? A tökély mindig önmaga gyilkosa? Vajon törvényszerű, ami velük történik?

Sam belefárad hibátlan, irigylésre méltó életükbe és futó vagy épp tartós kalandokba bocsátkozik. Szeretője pedig épp ellenkezője visszafogott, kedves feleségének: Katya (a zseniálisan játszó Branka Katic) nőies, tüzes szerető, kiszámíthatatlan perszóna. Sam a két nő között lavirozik, hisz így kényelmesebb az élet. Persze ezt a végtelenségig folytatni nem lehet, a lebukás elkerülhetetlen. Sam pedig hatalmasat bukik. Alice pedig mindeközben kettős életet kezd el élni, titokban szexistennővé válik és a férje szeretője lesz. Olyan dolgokat tesznek meg, amit előtte soha nem csinált volna, festi magát, parókát húz, és minden alkalommal elcsábítja férjét, aki lassan menthetetlenül belészeret, pedig még - úgy hiszi - soha nem látta. Véget nem érő félreértések...

Furcsa szerelmi történet, egy romantikus kaland került most mozikba. Hamisítatlan angol film, ami nagyon jól eső érzés az amerikai dömping kellős közepén. Felüdítő alkotás, kellemes színészi alakításokkal. Igazi első randis mozi.