Állati rajzfilmek jönnek!

A következő néhány hét és hónap a jól megcsinált, szórakoztató egész estés állatos rajzfilmekről fog szólni a hazai mozikban, mivel valami furcsa együttállásnak köszönhetően rekordmennyiség született belőlük.

Zootropolis - Állati nagy balhé

Heti bemutató a Zootropolis, a látványos, kedves és izgalmas állatfilm, ahol címbéli város modern emlősök fővárosa, különleges hely. Ebben a színes kavalkádban a világ minden tájáról származó állatok élnek egymás mellett békében. Itt nem számít ki vagy, a legnagyobb elefánt, a legkisebb mókuscickány és a nudista gnú is megfér egymással. Amikor megérkezik a városba Judy Hopps, a zöldfülű rendőr, rá kell, hogy ébredjen, nem egyszerű feladat első nyuszinak lenni a nagy és erős állatokkal telezsúfolt rendőrségen. Nyuszink azonban elszántan bizonyítani akar, ezért ugrik az első lehetőségre, hogy a végére járjon egy ügynek, még ha ez azt is jelenti, hogy együtt kell dolgoznia egy gyors észjárású szélhámos rókával, hogy közösen megoldjanak egy szörnyű bűnügyet. 

Kung Fu Panda 3

A pandák békés, pocakos lények, és Po valószínűleg fajtája legtökéletesebb példánya, hiszen csodás kungfu mester, de amikor találkozik elveszettnek hitt apjával, úgy érzi, még sokkal jobb lett körülötte a világ. A két panda együtt kel útra, és vándorol egy csodálatos, védett pandaparadicsomba, ahol csupa kedves, jó fej panda él. És ez nem mindenkinek tetszik. A gonosz bivaly, Kai egész Kínában legyőzi a kungfu mestereit, és most hőseink lakhelye felé közeleg. Po nem tehet mást, vérző szívvel félreteszi a nudlistálat, és a falujukban lakó barátságos és kedélyes, esetlen és játékos pandamackókat felkészíti a harcra. Bemutató. március 17.

Robinson Crusoe

Pénteket már ismertük, Keddről viszont még sosem hallottunk - április elején azonban őt is megismerhetjük. Ekkor érkezik hozzánk Kedd, a társaságfüggő papagáj története, aki egy csöpp egzotikus szigeten él vidám barátaival, tapírokkal, tatukkal és kaméleonokkal. Habár a sziget maga a paradicsom, Kedd semmi másról nem tud álmodozni, csak arról, hogy felfedezze a világot. Egy hatalmas vihar után barátaival egy fura szerzetet találnak a parton: Robinson Crusoe-t, papagájunk pedig egyből meglátja benne a lehetőséget, hogy más szigetekre is eljusson vele.

Szenilla nyomában

Csodálkoztunk is, hogy a 2003-as, sikeresnek számító Némó nyomábannak nem született annak idején folytatása – hát született, de csak most. Érdekes módon a történet hat hónappal az akkori történések után zajlik – hogy könnyebben felvehessük a fonalat -, és egy korábbi mellékszereplő, Szenilla, az emlékezetét elveszítő palletás doktorhal a főhőse, akiinek hirtelen gyerekkori emlékek jutnak eszébe. Ő, Némó, a bohóchal és Marlin elindulnak, hogy megtalálják a bohókás kék hal családját, és Kaliforniába érve egy tengeri kutatóintézetben megismerkednek egy fehér beluga delfinnel, egy hatalmas, de ártalmatlan cetcápával és egy polippal, aki segítségükre lesznek – a Pixar által gyártott film június végén érkezik hozzánk.

A kis kedvencek titkos élete

A nyár végére tették be a legnagyobb sikernek ígérkező állatos rajzfilmet – bár az is lehet, hogy a remekül összerakott teaserek és előzetesek után maga a film már nem is lesz annyira szórakoztató, de ez csak egy halvány lehetőség. Hősünk Max, a kistermetű házikedvenc kutyus, akinek fenekestül felfordul az élete, amikor gazdája hazahoz egy nagytermetű keverékkutyát, aki hamar rengeteg galibát okoz, sőt, miatta mindketten a sintértelepen végzik, ahonnan különös módon szabadulnak. Egy Hógolyó nevű, mindenre képes fehér nyuszi ugyanis valahol a csatornák mélyén hadsereget készül toborozni a sorsára hagyott háziállatokból, hogy bosszút álljon az embereken – és a boldog, családban élő kis kedvenceken.