Az ő életük, a te kukkolásod

Lassan egy hónapja, hogy elindult az RTL II emberkísérlete, az izraeli alapokon nyugvó, de ízig vérig magyarra alakított Szelfi, az a műsor amiben ismertebb vagy nem túl ismert emberek fognak egy kamerát, és beeresztik a nézőket az életükbe.

Hogy aztán ehhez mekkora egó kell, és az egészségesnél mennyivel több exhibicionizmus (és önbizalom) az már annyiból is lejön minden nézőnek vagy a műsorral esetleg most, éppen a Port.hu-n szemezgető olvasónak, hogy a kamerát már reggel, ébredés után és smink előtt be kell kapcsolni.

Az intimitás, az, hogy a szereplőkkel életük, vagyis pár hónapjuk minden percet megosztjuk, nagyon izgalmassá teszi a dolgot, mert ahogy a többi kukkolós realityben, a szereplők itt is elfeledkeznek a kameráról, és előjönnek azok az őszinte, nyers pillanatok, amiket megjátszani nem lehet, és zsigerig hatolnak.

Bérczesi Robi küzdelme a drogmentes életért, Puzsér Róbert depressziója, Ada két gyerek melletti pasizási próbálkozásai, Völgyesi Gabi kétségbeesett igyekezete, hogy az ügyvédi karriert, az anyaságot és az énekesnői pályát valahogyan egyensúlyba hozza, és Horváth Gréta harca a férje visszahódításáért (miközben közös babájukat neveli) egy idő után olyanná teszi a Szelfit, mintha a szomszédaink nappalijába tekintenénk be HD-ben, és azon vesszük észre magunkat, hogy alig várjuk a folytatást. Egy szál lóg ki egyelőre a műsorból, vagyis inkább ez az a vonal, ami a kissé túltolt drámát egy picit oldja: Karsai Kata és Erdész Tamás története, akik zenészek (egyébként a zenésztúltengés nem biztos, hogy jót tesz a Szelfinek hosszú távon) és Kínában akarnak szerencsét próbálni, ami ugye eleve megmosolyogtató egy kicsit, ráadásul civakodásainak se lehet komolyan venni - az életük, a rendetlen lakással és a huszonévesekre jellemző nemtörődömséggel együtt viszont oldja a többi szák tapintható feszültségét.    

Akinek az ilyesmi nem jön be, és, elég neki a maga baja, nem fogja követni a műsort, akik viszont többet, mélyebbet várnak egy reality műsortól, mint amit a Való Világ tud nyújtani, adjanak neki egy esélyt, szerintem rákattannak. Szelfi, RTL II, minden hétköznap este 10-től.