Az utolsó adventi hétvégén ezek a programok várnak rátok

Lesz itt last minute vásár a későn észbe kapóknak, de ajánlunk kiállítást és sétát is. Kellemes adventi készülődést!

Kortárs iparművészeti vásár – Várkert Bazár, december 23. 10h


Az adventi vasárnapokon a látogatók kortárs iparművészeti vásáron ismerhetik meg a hazai ékszertervezők, keramikusok, grafikusok és iparművészek új kollekcióit, friss ötleteit. A sokak számára ismert alkotókkal korábban a több, mint egy éve bezárt Iparművészeti Múzeumban már hagyománnyá vált vásáron találkozhattunk utoljára. Hosszú idő után a Várkert Bazárban mutatkoznak be újra: üvegtermékek, designer papíráruk, selyemfestett kelmék, japán Kokesi babák, textilbábuk, egyedi akvarellek, nemezelt, kötött és bőrműves portékák, ruhák, ékszerek, tűzzománc képek, mesekönyvek és még számos kézzel készített különlegesség közül válogathatunk.
A vásár a Népművészeti Egyesületek Szövetségével együttműködésben valósul meg.


Adventi vasárnapok a LUMAS Galériában - LUMAS Budapest, december 23. 12-18h


Az adventi időszakban minden vasárnap déltől este 6 óráig tart nyitva a LUMAS Budapest. Most érkezett egy-egy új Christophe Jacrot-, Nancy Wood- és Benjamin Everett-kép. Utóbbi új művész a portfólióban, az idei Hasselblad Masters díjazottja. Filmkockák is jöttek a héten: Hitchcock, Dennis Hopper, Stanley Kubrick. Láthatók Werner Pawlok New Orleans-i munkáját, Dan Bannino szarkasztikus csendéletét, Luc Dratwa hatalmas New Yorkját és Isabelle Menin virágkompozícióját, amelyből most már mindössze néhány darab van a világon.


A főváros ékszerdoboza - séta a Várkert Bazárban – Várkert Bazár, december 22. 15h


A túra során megismerheti a hazai neoreneszánsz építészet egyik legszebb alkotásának, az Ybl Miklós által több, mint 200 éve tervezett Várkert Bazárnak múltját és jelenét, a Testőrpalotától a Neoreneszánsz kerten át a Déli palotákig. Az idegenvezetés során az épület azon részei is bejárhatók, amelyek a nagyközönség számára nem vagy csak részben látogathatók! Indulás: a Jegy és Turisztikai Információs Iroda elől (Várkert Bazár főbejárat)


Finom Placc - Négy napos karácsonyi gasztrohappening a belvárosban – ELLÁTÓkert, december 19-22.


Mindenki visszasírja a régi idők karácsonyi hangulatát, mégis minden évben belecsúszunk ugyanabba a hibába. Az utolsó napokon próbáljuk beszerezni az ajándékokat, már szinte bármit megveszünk, csak mindenkinek legyen valami. Ezt a feszült hangulatot visszük tovább Szentestére. LEGYEN EZ IDÉN MÁSKÉPP! Gyere el és nézd meg a Finom Placc Xmas Market kínálatát és vásárolj olyan ajándékokat, amelyekkel nemcsak jót veszel, hanem jót is teszel. Kiállítóink olyan termelők és feldolgozók, akik szívvel-lélekkel állítják elő termékeiket, amelyekbe kizárólag a legjobb helyi alapanyagok kerülnek. Sőt, erre az alkalomra különleges karácsonyi válogatásokkal is készülnek! Tehát nem egy személytelen bolt milliónyi kínálatából választasz valamit, hanem azoktól vásárolsz, akik készítettétek ezeket a termékeket. Egy finom forralt bor mellett megismerheted történetüket, a finomságok mögött álló embereket is. Ezeket a történeteket tovább tudod adni karácsonykor is, személyessé téve az ajándékozás pillanatait.

Talált és kitalált tárgyak | Böröcz András kiállítása – Műcsarnok, január 20-ig


Böröcz András ahhoz a nemzedékhez tartozik, amely az 1980-as években kezdte pályáját. Közülük sokan, felismerve a hazai valóság ellentmondásait és feszültségeit, egyidejűleg látták a korszak eseményeinek színét és visszáját, műveikben az ironikus ábrázolásmód mélyén az aktuális helyzet és az emberi létezés különös, egyszerre heroikus és kisszerű vonásait mutatták meg. A groteszk iránti érzékenységük, különös látás- és kifejezésmódjuk váratlan fordulatokat, új, a képzőművészetben szokatlan beszédmódot teremtett.

WAMP Design vásár - Semmi pánik! - Millenáris, december 23. 10-18h

December 23-án a WAMP harmadik karácsonyi vásárát tartja a Millenáris B csarnokában, ahol közel 200 hazai tervező munkáiból válogathatnak a látogatók. Karácsony már itt van a nyakunkon, nem érdemes tovább várni, szerezz be mindent egy helyen akár kisszériás ékszerről, izgalmas lakberendezési tárgyról vagy kézzel készített gyerekjátékról van szó. Semmi pánik, december 23-án is várnak kedvenc hazai tervezőitek a WAMP harmadik karácsonyi vásárán a Millenáris B csarnokában, így még biztosan minőségi ajándékokat tudtok beszerezni az utolsó pillanatban is!