Barangolj az online térben!

Művészet, tudomány, aukció maszk nélkül, társaságban is biztonságosan.

Téli Meseműhely - Jeges kerti díszek

Online, november 20., 11h

A kert fáit is feldíszíthetitek, kihasználva a közelgő hideget. A mesehallgatás után neki is foghattok: ehhez mindössze érdekes termésekre, színes levélkékre, némi vízre lesz szükség, egy nagyobb gyöngyszemre meg egy üres, alaposan kitisztított margarinos dobozra. Jó barkácsolást!

Homokanimációs előadás

Online, november 20., 14h

Izgalmas vizuális élményre várnak mindenkit, aki érdeklődik a különleges képi megoldások iránt! Végh Lajos képzőművész homokanimációs előadásában életre kelnek Fekete István karakteres figurái, előttünk teremtődik meg sajátos képi világa, melyet a zenei elemek még kifejezőbbé tesznek. Ne hagyd ki!

Intelligencia: természetes, mesterséges…

Online, november 20., 14h

A konferencia célja minél több oldalról megvilágítani természetes és mesterséges intelligencia viszonyát, egymásra gyakorolt hatását és a kihívásokat, amelyekkel közös fejlődésük során szembesülünk.

Róna Viktor: Herceg a vasfüggöny mögül

Online, november 20., 16h

A PIM–Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet online kötetbemutatója. A program az alábbi linken érhető el.

On-line Mesekuckó Babos Eszterrel

Online, november 20., 17:30h

Bábos Mesekuckó, az értékes együttlét. Ha csak egy mesét néz gyermeked egy nap, legyen az a bábos mesekuckó. Asztali bábjáték keretében elevenednek meg a sok dallal, mondókával fűszerezett mesék, mely után közös zenélés, dalolás, és mindig mutatnak egy kézműves ötletet a meséhez kapcsolódóan, melyet otthon el is készíthettek. Részvételi díj: 1000 Ft/alkalom

30 új meghökkentő eset a magyar történelemből

Online, november 20., 18h

Mindig az a legérdekesebb, ami kimarad a történelemkönyvekből, pláne ha olyan szerző forgatja szavait, mint Bánó Attila, neves újságíró, történelmünk aprólékos és lelkes kutatója! A szerzővel Takács Bence beszélget. A beszélgetést élőben közvetíti az Athenaeum Kiadó és a Líra Könyv Facebook csatornája.

Telihold - beugrós élményfestés

Online, november 20., 18h

Belépést nyersz egy élő élményfestésre, amelyre a Budapaint Studio facebook oldalán kerül sor a megadott időpontban egy zárt csoportban.

Kolibri MobilMesék

Online, november 20., 18h

A Kolibri Színház művészei naponta egy-egy mesével kedveskednek közönségüknek. A meséket itt hallgathatod.

Pszicho-Filo Műhely - Hatalom vagy hatalomnélküliség

Online, november 20., 18h

Ha neked is megváltozott az életed az elmúlt félévben, ha nehezen boldogulsz a járvány teremtette új helyzetben, ha te is félsz az elszigeteltségtől, a betegségtől, a kontrollvesztéstől, a haláltól, akkor köztük a helyed. Most kimondottan a koronavírusjárvány kontextusában gondolják végig és beszélik át. A műhely vezetője Részegh Imola, filozófus, mentálhigiénés szakember. Az esemény jegyvásárlás után Zoom programon keresztül zajlik.

Jónás Vera és Bécsy Bence (OMC live session)

Online, november 20., 19h

Eklektikus Tigris Pop! A külföldön is jól ismert, Fonogram és Artisjus-díjas énekes-dalszerző Jónás Vera Bécsy Bencével kiegészült duó felállása finom dalokkal ringat el november 20-án este 7-től ingyen, interaktívan. Csak katt a linkre és már indul is a stream: https://www.twitch.tv/openmusic

Kamara.hu/1 - A kis herceg

Online, november 20., 19h

Számos Kis herceg-utalással és egy nem mindennapi ősbemutatóval rajtol el 2020-ban a kamara.hu. A Simon Izabella és Várjon Dénes művészeti vezetésével megvalósuló fesztivál első koncertje a gyermeklélek schumanni ábrázolásával indul – szerényen, egyetlen zongorán.

Homo Ludens Project: Szövegdiszkó - A nők hangja

Online, november 20., 19h

A Homo Ludens Projekt Szövegdiszkó előadása nem marad el, online közvetítik youtube csatornájukon. Az élő közvetítést csak a jegyet vásárló nézők tudják megtekinteni.

Radnóti Színház: Csapodárok

Online, november 20., 19h

A nagy sikerű reneszánsz komédia-átiratot november 20-án 19.00 órától is műsorra tűzik. Öröm számukra, hogy nagy az érdeklődés a streamelt előadásaikra. 

FALRA FEL! Plakátaukció 4.0

Online, november 20., 19h

Online árverés
Ha licitálni szeretnél, mindenképp regisztrálj előzetesen, legkésőbb november 19-én 19 óráig. Előzetes vételi ajánlatot szintén az axioart.com oldalon, vagy a Múzeum Antikváriumnál adhatsz le.

Momentán Társulat: RögvEst

Online, november 20., 19h

A Momentán Társulat 2003 óta sikerrel játszott előadása 100% improvizáció. Nincs megírt szöveg, nincsenek előre kidolgozott poénok, nincsenek beépített nézők. Minden jelenet a közönség előtt, a nézők ötletei alapján születik. Elég, ha mondasz egy műfajt, egy helyszínt vagy egy foglalkozást, és máris a színpadon látod viszont. Az előadás linkjét az előadás napján, délután fogod megkapni.

Csavar Színház: Dorottya

Online, november 20., 19h

Csokonai Vitéz Mihály: Dorottya című művét sikerrel bemutatott sajátos stílussal dolgozták fel, mely népszerű mind a diákság, mind a felnőtt közönség körében. A játékstílus, az élő zene, az improvizáció és az interaktivitás stílusjegyeit ötvözi. 

Textúra

Online, november 20., 19h

Textúra Stream- összművészeti fesztivál online! Képzőművészet, irodalom, színház és zene találkozása a Szépművészeti Múzeum tereiben. Kortárs magyar szerzők írtak új irodalmi szövegeket a múzeum gyűjteményének egy-egy inspiráló, kiemelt alkotásáról. Az elkészült műveket a Szépművészeti Múzeum kiállítótereiben színművészek mutatják be.

Héttorony Fesztivál Gálakoncert

Online, november 20., 20h

A gálakoncertet Fekete György emlékének ajánlották, minden fellépő készült erre a koncertre egy számmal. A koncert ide kattintva nézhető.

Platón: Szókratész védőbeszéde, Ács Tamás előadásában

Online, november 20., 20h

Bírósági tárgyalás. A bíráknak el kell dönteniük, halálra ítélik-e Szókratészt, mert földalatti és égi jelenségeket kutat, magát bölcsnek vallja és jogtalanul oktat, tanít - a romlásba viszi az ifjúságot. Szókratész az utolsó szó jogán az igazságot igyekszik felfedni: a világ megismerésére törekvő vágynak, a tudásra való éhségnek a szükségességét hirdeti. Az előadás középiskolás és felnőtt közönségnek egyaránt ajánlott, ide kattintva nézhető.

Tercett-Trió-Trois 9.

Online, november 20., 20h

Az egy-másfél órás estek nemcsak lehetőséget adnak az Opera művészeinek, de bizonyítékul is szolgálnak, hogy az intézmény soktagú együtteseiben kiváló szólisták foglalnak helyet. Ide kattintva nézhető.

Barokk utazások - Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara

Online, november 20., 20h

A Magyar Rádió zenei együttesei nem hagyják zene nélkül közönségét, most online élő közvetítésen hallgathatjuk Vivaldi és Johann Sebastian Bach műveit. A koncertet a radiomusic.hu honlapon élőben közvetítik!

Harmónia Jazzműhely: Kanizsa Gina & Lamm Dávid Duó feat. Szczuka Panna

Online, november 20., 20h

A két zenész duója az autentikus jazz repertoárból, valamint személyes kedvencekből merít, de a megszokott minimalista vokalista-hangszeres hangzás helyett a két énekhang harmóniájára épít. Ezen a különleges estén még egy énekes csatlakozik hozzájuk, közös műsorukban kifejezetten erre az alkalomra hangszerelt egy, két és három énekszólamú kompozíciókkal. A koncertek LIVE STREAM közvetítéseit a BJC Facebook oldalán, illetve YouTube csatornáján követhetik.