Bruce Willis felesége elárulta, mennyire van tisztában a betegségével a színész

Emma Heming Willis a frontotemporális demencia világhét apropóján adott interjút.

Idén februárban jelentette be Bruce Willis családja, hogy a Die Hard-filmek sztárjánál frontotemporális demenciát diagnosztizáltak. Nem sokkal később a színész visszavonulását is bejelentették.

Emma Heming Willis, a színész felesége az NBC Today című műsorában arra a kérdésre, hogy Willis tisztában van-e azzal, hogy állapota mennyire súlyosbodott, úgy felelt, hogy "nehéz megmondani."

Forrás: Bruce Glikas/FilmMagic

 

Az egykori modell és vállalkozó azt is elmondta, hogy a diagnózis felállítása óta "gondozó partnere" férjének, aki "szeretetre, türelemre és rugalmasságra" tanította családját a gyász közepette. A férje állapotával való megbékélés "áldás és átok" volt Heming Willis számára. Elmondta, hogy a frontotemporális demenciát gyakran félrediagnosztizálják, és az, hogy végre megértette, mi történik a férjével, segített elfogadni a helyzetet, ha az nem is lett ettől kevésbé fájdalmas.

Az FTD néven ismert betegség tünetei közé tartoznak az érzelmi problémák, a kommunikációs nehézségek és a járás nehézségei. Abban különbözik az Alzheimer-kórtól, hogy az agy egy másik területét érinti.

Heming Willis a frontotemporális demencia világhét apropóján adott interjút, hogy ezzel is felhívja a figyelmet a betegségre.

"A demencia nehéz dolog. Nehéz a diagnosztizált személynek - és nehéz a családnak is. És ez nincs másképp Bruce esetében vagy az én és a lányaink esetében sem. Azt szokás mondani, hogy ez egy családi betegség, és tényleg az."

via: The Guardian