Churchill unokája kiakadt a hőbörgő 2. világháborús katonák miatt

A veteránoknak nem tetszett, hogy Michael Bay gigantikus náci zászlót tett Churchill kastélyára a Transformers 5 forgatásán.

Kedden mi is megírtuk, hogy a második világháborús veteránok össztüzet zúdítottak a sajtóban Michael Bay-re, miután megtudták, hogy a rendező náci drapériákkal dekorálta ki az oxfordshire-i Blenheim kastélyt, Sir Winston Churchill szülőházát a Transformers 5 forgatásán. Az idős katonák a The Sun című bulvárlapnak panaszolták el, mekkora istenkáromlás ez, szerintük

a második világháborút megnyerő Churchill forog a sírjában!

Más veteránok, mint például Richard Kemp ezredes, az afganisztáni háború brit erőinek egykori parancsnoka kicsit higgadtabban, de szintén nekiment Michael Bay-nek és a stábjának a napokban: ő is tökéletesen tisztában van azzal, hogy ez csak egy film, de a stáb értse meg, hogy Churchill szülőháza egy szimbólum, amivel most nagyon tiszteletlenül bántak. 

nintchdbpict000268905921.jpg

(fotó: Fame Flynet)

A nyilatkozatáradathoz most csatlakozott Churchill unokája, Sir Nicholas Soames is, aki a konzervatív párt közép-sussexi parlamenti képviselője: védelmébe vette Michael Bayt és csapatát, hiszen szerinte semmi megbotránkoztató nincs abban, hogy évtizedekkel a második világháború után egy filmforgatás erejéig Churchill patinás szülőházában rendezik be Hitler rezidenciáját. Sir Nicholas inkább a veteránok és a média miatt akadt ki:

„Ez a legszomorúbb és legostobább história, amit eddigi életemben hallottam! Az újságok egész egyszerűen addig hajkurászták a katonákat, amíg az egyik szerencsétlen veterán ki nem nyögte, hogy Churchill forog a sírjában. Tudják ők még egyáltalán, hogy mit tett a nagyapám? Felháborító és nevetséges, hogy 75 évvel a háborús évek után nem lehet filmet forgatni Blenheimben. Abszurdum! Egyszerűen nem tudok mást mondani, mint azt, hogy nevetséges, ami történt.”

Michael Bay pár napja a BBC-n keresztül üzent a vissza a sértődött veteránoknak: nem szerette volna őket megbántani, Winston Churchillt pedig abszolút pozitív hősnek fogja beállítani az új filmjében. A történetről viszont nem spoilerezett el semmit, csak annyit mondott:

„Ha Churchill még élne, jót nevetne rajta.”

A nácikkal és dinobotokkal felturbózott Transformers: The Last Knight 2017. június 23-án kerül majd a mozikba, az egyelőre még cím nélküli Transformers 6 pedig 2019. június 28-án. A két blockbuster között egy Transformers spinoffot is kapnak majd a rajongók, a közönségkedvenc Űrdongó főszereplésével, ez 2018 júniusától lesz látható.