Csajok a csúcson 2.

Folytatódik a nagy nemi felfedező turné, ha valaki lemaradt volna az eddigi oktató epizódokról, vagy azok megtekintése után sem lankad az érdeklődése a legújabb német kamasz lányka-kalandra, örömteli nosztalgiával vegyített kíváncsi várakozással fogadja majd a tetralógiává bővült csúcsot ostromló csajok és pasik legújabb epizódját.
Az alapsztori, a téma kibontása és ábrázolása, a karakterek és a mindenhol felbukkanó Diana Amft teljes harmóniát és egységet mutat a három eddigi rész között, s most csatasorba állt a Csajok a csúcson folytatása, amely szemernyi eltérést sem mutat az elődök által felállított trend között. A központi téma természetesen a szex, körítve néhány apró poénosnak szánt, sematikus, bárhol, bármikor felhasználható epizóddal.

A kamaszkori szexuális útkeresés után a szőke Inken és két barátnője, az első részben nagy nehezen felszedett rockerpasival leginkább csak gyötrődő Lena, és az új befutóként felbukkanó Lucy (Jasmin Gerat), akinek felismerése leginkább a német Bravo-tv-n masszívan edződött popkult-rajongókat töltheti el megelégedettséggel. A három hősnő, mint oly sokan a szemeszter kezdetén, lakhatási problémákkal veszi fel a küzdelmet. Albérlet keresésbe fognak, majd átmenetileg beköltöznek egy igazi lepukkant, amolyan magyar egyetemisták élményvilágától sem távol álló lakásba. A dögös szomszéd, a szépfiú kolléga és az ingatlankirály-örökös azonban feledtetnek minden rideg tényt, tombolnak a hormonok majd a végén persze a szerelem is.

Nagyjából ennyiben leírható a film, mely azonban korántsem borzalmas, biztosan megtalálja majd valószínűsíthetően széleskörű célcsoportját, hiszen a téma még ma is illeszkedik a trendbe, a zene és maga a történet néhol tényleg szórakoztató, a dekoratív német ifjak pedig mindkét nem képviselői közül gyarapíthatják majd rajongótáborukat.