Csajok a fronton - Whiskey Tango Foxtrot első előzetes

Lehet az afganisztáni háború vagy az észveszejtő korrupció és szegénység Pakisztánban vicces? Egy bizonyos nézőpontból és egy bizonyos ideig biztosan, erről győz meg minket Tina Fey új vígjátéka, ahol egy sokat tapasztalt haditudósítót alakít, megtörtént események alapján.

Kim Barker haditudósító 2011-ben megjelent, nagy sikert aratott könyve, a The Taliban Shuffle: Strange Days In Afghanistan And Pakistan az újságírónő kalandjairól mesél a frontvonalon és a nemzetközi tudósítók kétes hírű világában. Sajátos módon Baker komoly dolgokról is képes volt nagyon szórakoztatóan írni, magát sem kímélve közben, hiszen arról is beszámolt, miként vált egyfajta adrenalinfüggővé, és hogyan kavart kollégáival, és ez az „anyag” felkeltette Tina Fey színésznő érdeklődését, aki egy ideje producerként is tevékenykedik. Fey cége vette meg végül a megfilmesítés jogait, Fey természetesen lestoppolta a főszerepet - már csak azért is, mert nagyon hasonlít az írónőre - a rendezésre pedig a John Requa és Glenn Ficarra rendezőpáros (Focus - A látszat csal) vállalkozott.

Megnézheted a Whiskey Tango Foxtrot első előzetesét ITT:

Ami azt illeti, a trailer tényleg vicces, de nem úgy, ahogy a nagyszájú, de itt visszafogott Fey filmjei viccesek szoktak lenni. Azzal kezdünk, hogy egy egész katonai konvojnak kell ellenséges területen pisiszünetre megállnia az újonc haditudósító miatt, majd azt is megtudjuk, miért került a hölgy Afganisztánba, és bepillantást nyerhetünk a kabuli haditudósítók hedonista életmódjába - partiznak mint az állat -, és főhősnőnk magánélete konfliktusaiba. Látjuk, miként ízleli meg a harc izgalmát, hogyan udvarol neki a pakisztáni miniszterelnök, és miként lesznek barátnők egy térség egyetlen másik női haditudósítójával. Az utóbbit Margot Robbie alakítja egész meggyőzően, és Billy Bob Thornton is fontos szerepet kap magasrangú katonatisztként, de feltűnik Martin Freeman, Alfred Molina, Josh Charles és Christopher Abbott is. Lezárásként kapunk egy nagyon vicces riportjelenetet Kabul első női vezetőjéről!

A filmet 2016. március 4-én mutatja be a Paramount.