Csak szexre kellesz

Emma (Natalie Portman) és Adam (Ashton Kutcher) sorsa gyermekkoruk óta keresztezi egymást, egészen addig, amíg az ágyban összefut. Egy régi vágású szerelmes film itt érne véget, de az ezredfordulós romantika csak most kezdődik. Emma fél az elkötelezettségtől, ezért úgy döntenek, "baszspanok" lesznek - ezen és a "penge muffnyaló" jelzős szerkezeten túl a film kényesen kerül minden obszcenitást; a cím sugallta rengeteg szex a természetesen mély prüdéria fátylán keresztül látható.

A sablonos történetet talán a színészi játék menti valamennyire. Natalie Portmantől el is várható, bár nem lehetett könnyű a Fekete Hattyú forgatása közben, a testi-lelki kálváriáját járó hattyú szerepéből ebbe a szirupba csöppennie - de legalább legyűrhetett ezer fánkot, amit balettművészként aligha. A kutyaszemű Ashton Kutchertől viszont meglepő, hogy mily könnyedén hozza a tinitévéshow asszisztensének világrengető figuráját (bár e világ nyilván nem ismeretlen neki, hiszen ő is egy ilyen helyen, a That '70-s show-ban futott be).

A rendező, Ivan Reitman ugyan korábbi jeles munkái (Ikrek, Ovizsaru és a Szellemirtók) színvonalát meg sem közelíti, de nem is nagyon ambicionálja. Ah, a 90-es évek komédiáinak bája már sohasem lesz előállítható...

A Csak szexre kellesz című romantikus komédia sematikus, kiszámítható és gyermeteg, de valahogy - tán mert végül mégiscsak a szerelemről szól - mégis megússza a ciki kategóriát. De van, ami még a cikinél is kicsit lejjebb helyezkedik el egy kicsinyt: amire azt mondjuk, hogy olyan Valentin-napi. Mint ez.