Csúcs programok hétvégére

Ha nem tudod, mihez kezdj magaddal hétvégén, akkor neked szól ez a lista!

Bach Mindenkinek Fesztivál – Országszerte, március 20 - 25.

2018. március 21-25. között negyedik alkalommal rendezik meg Johann Sebastian Bach születésnapja alkalmából a Bach Mindenkinek Fesztivált. Koncertek aluljárókban, tereken, templomokban, hangversenytermekben. Öt nap, amikor Budapesten és sok más városban, mindenhol Bach szól! 2018-ban, Bach születésének 333. évfordulóján Debrecen is csatlakozik a rendezvénysorozathoz: városszerte köztereken, koncerttermekben, templomokban, oktatási és közintézményekben, bevásárlóközpontokban, kávéházakban, éttermekben, villamosokon csendül fel Bach muzsikája.

 

GardenExpo és Orchidea Ünnep – Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, március 23-25.

A Gardenexpo hagyományosan a tavasz hírnöke. A zöld környezetről a helyszínen felépülő díjnyertes bemutatókertek mellett azonos jeggyel látogatható az Orchidea Ünnep is, idén különleges egyiptomi hangulatban, ahogy Kleopátra megálmodta. Az eseményen a kertépítés és teljes kertfelújítás előtt állók éppúgy megtalálják azt, amire szükségük van, mint a kis terasszal rendelkezők és a hobbikertészek.

 

11. Észt hét – Budapest, Művész mozi, március 23-25.

Lehetséges a Pestis eszén túljárni? Beveszi-e az Arvo Pärtre emlékeztető szórakozott Zeneszerző az ecstasy tablettát? Mi szükséges ahhoz, hogy az ember 40 fölött rátaláljon a szerelemre? Megtörheti-e a kóros anya-fia függőségi viszonyt a szexi mosógépszerelő, aki történetesen egy farkas? És mihez kezdjünk, ha az apánk rástartol a nőre, akit kinéztünk magunknak? Megannyi kérdés, amelyekre az Észt hét filmjei adhatnak választ. A vetítések sora március 23-án egy elsőfilmes alkotással indul, melynek nemzetközi premierje a Karlovy Vary fesztiválon volt.

 

Supernem Weekend – Budapest, Barba Negra Music Club, március 24. 20h

Új dalokkal és a megszokott vagánysággal tér vissza a Barba Negra Music Club színpadára a Supernem.

 

27. Nemzetközi Bohém Ragtime & Jazz Fesztivál – Kecskemét, Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ, március 23-25.

Az idei Bohém Fesztiválnak, hosszú évek óta először, nincsen hivatalos tematikája.
Ám ha vezérfonalnak tekintjük a reformációt, akkor ténylegesen eköré illeszthető valamennyi produkció. Ez évben ugyanis reformálják - vagyis újraformálják - a programot, hiszen három olyan formáció lép fel ismét, megújulva, amelyek korábban már szerepeltek a Bohém Fesztivál műsorán.