Csütör tökre!

Pingvin Mátyás koncertre tart. Ha jól látom, szabadtérire. Nagyon jól teszi, számos fresztivál indul ezen a napon és a programbővülés a koncertek irányába mutat, beleugrunk a nyár kora-finisébe. Én inkább a várban sétálnék, de Pingvin Mátyás szemmel láthatóan fiatalosabb nálam, jól teszi, aki követi őt a valahová.

Buda Vára - Buda világhírű látnivalói egy könnyed sétában

Budai vár, augusztus 5., 10:00

Buda Vára című gyalogos idegenvezetésen körbesétálhatjátok a Várhegy leghíresebb látnivalóit, mint a Sándor-palotát, a Karmelita kolostort, a Mátyás-templomot, a Halászbástyát vagy a Budavári Palotát, miközben lélegzetelállító pesti és budai panorámába gyönyörködhettek. Kevésbé ismert gyöngyszemekre is rábukkanhattok!

Debreceni Bor- és Jazznapok 2021

Debrecen, Nagyerdei Park, augusztus 5., 14:00

Az ország egyik legrangosabb borfesztiválján, igényes és népszerű jazzmuzsika mellett a legszebb magyar borokat kóstolhatja a látogató a Nagyerdő csodálatos környezetében. 50-60 hazai borászat nedűit ízlelhetik, az italok mellé pedig a hagyományos magyar konyha ételeit és minőségi házi sajtokat kínálnak.

8. Vertigo Filmhét

Budapest, Art+ Cinema, augusztus 5., 15:45

Az elmúlt hét év nagy sikerét követően augusztus 5-11. között a Vertigo Média szervezésében a fővárosi Art+ Cinemában idén is lesz Vertigo Filmhét. Egy teljes héten át naponta három art- és sikerfilmet nézhetnek meg kedvezményes áron az érdeklődők a közelmúlt filmtermésének legjavából.

Deja Vu Fesztivál 2021

Szeged, augusztus 5., 17:00

2021-ben sem marad el az ország legnagyobb nosztalgiabulija, a Deja Vu Fesztivál! Az ország egyetlen 3 napos Retro fesztiválja Szegeden. Az időgép bekapcsolva... 2021. augusztus 5-6-7-én visszapörgetik az időt, ahol gondtalanul és minden kötöttség nélkül bulizhatsz 3 teljes napot igazi Retro világsztárok és hazai kedvencek slágereire.

Konyha 10. születésnap

MONYO Land, augusztus 5., 17:00

A Konyha mindenkihez közel áll, lévén mindenkinek van sajátja - a Youtube keresőjébe beírva ezt a hat karaktert azonban a legnagyobb megtekintéseket nem a kredenc és a chilisbab hozta össze, hanem egy 2010-ben alakult trió.

IV. GÓLEM Fesztivál

Szalki-sziget, augusztus 5., 17:00

A Gólem egy dedikáltan közösségi rendezvény, ezért erősen bátorítanak mindenkit, hogy legyen tevékeny részese! Mindennemű hozzájárulást, tárgyakban, alkotásokban, installációkban szívesen fogadnak és nagy örömmel adnak neki helyet.

V. Jazzfőváros fesztivál

Kecskemét, augusztus 5., 18:00

2021-ben is JAZZFŐVÁROS fesztivál augusztus első hétvégéjén! 4 nap, 5 színpad, 10 ország 150 zenésze, ragtime, blues, dixieland, swing, boogie, rockabilly, futóverseny, Decathlon Sportpark, kemping, strand, wakeboard, válogatott streetfood, sör, bor, minden egy helyen!

Nyáresti zenei előadások a Millennium Házában - SENA Dub

Millennium Háza, augusztus 5., 18:00

"Kilépünk az épület falai közül és kifordítjuk a ház tartalmát a külvilág számára. A zene nyelvén kerül bemutatásra a Millennium Háza , a Rózsakert és a Városliget. A zenészek ezekből a témákból merítve építik fel játékukat és mutatják be az egyes részeket."

Dalriada ▲ Tales Of Evening ▲ From The Sky

Barba Negra, augusztus 5., 18:00

Bemutatja a Rock1 és a Barba Negra.

Múzeum Flow I FRIDA

Online, augusztus 5., 19:00

Érdekel Frida Kahlónak, a 20. század talán legmeghatározóbb női alkotójának művészete?
Csatlakozz a tárlatvezetéshez, az első magyarországi Frida Kahlo-kiállítás virtuális tereiből jelentkeznek be, interaktív élő tárlatvezetéssel!

Király Linda & Király Viktor koncert

Budai Szabadtéri Színház Csillebérc, augusztus 5., 20:00

A testvérpár hosszú idő után újra együtt a színpadon! Király Linda & Viktor zenekarával egy nagyívű, fergeteges koncertre készül, amelyet végre szabadon fellélegezve, újra nagyközönség előtt élvezhettek!

Meszecsinka

Fonó Budai Zeneház, augusztus 5., 20:00

A hosszú mély álom után Meszecsinka visszatér a Fonóba és egy közös éber álmodásra invitálja az arra fogékonyakat. A 25 országot bejárt belső világzenei együttes már dolgozik az új albumán és bemutat róla több kompozíciót.

Team Gusto Cubano

Arena Garden, augusztus 5., 20:00

Döntően magyar származású, budapesti tagokból álló, salsa-timba tánc-zenét játszó zenekar, a latin, azon belül is, főként kubai zenékért rajongó, annak népszerűsítésére hivatott közösségből alakult, 2014-ben. A show-band repertoárján, spanyol nyelvű, salsa, timba, son, cha-cha, bachata tánczenei feldolgozások szerepelnek.

Freakin' Disco Kamaraelektronika

Pontoon, augusztus 5., 20:00

A zenekari felállásra komponált, nagyszínpadi elektronikát kevesen művelik izgalmasan itthon, a Freakin' Disco biztosan köztük van. Ezúttal az erősen improvizatív Kamaraelektro projektjükkel érkeznek a Pontoonra, erős csütörtöknek nézünk elébe.

Hundred Sins Live // support: ajsa luna

Toldi mozi, augusztus 5., 22:30

Ezen a csütörtöki nyári estén az új generáció két izgalmas feltörekvő előadójáé a Toldi színpada. A titokzatos Hundred Sins élőben, zenekarával mutatkozik be. A maszk mögé rejtőző feltörekvő fiatal producer olyan előadókkal dolgozott együtt a közelmúltban, mint Beton Hofi, AKC Misi, ajsa luna vagy éppen Lidokami.

BJC Cafe Jam

Budapest Jazz Club, augusztus 5., 22:30

A hétvégente nagy sikerrel futó jam session-ök mellett már csütörtökön is várja a koncertek után a késő estig tartó örömzenélés és a hamisítatlan jazz-klub hangulat szerelmeseit a Budapest Jazz Club.