Csütörtöki programok

Görgess lejjebb és találd meg a legjobb programokat a mai összeállításunkból.

Madarat tolláról, embert barátjáról – Kreatív foglalkozássorozat gyerekeknek

Óbudai Platán Könyvtár Ezüsthegyi Könyvtára, július 15., 10h

…de valóban így van? Vegyetek részt a háromalkalmas kreatív foglalkozás sorozaton, és ismerjétek meg a madarakat, halgassátok meg kedvenc meséiteket róluk, próbáljátok ki a lúdtollat rajzeszközként! Ha eljöttök, a szervezőkkelmadarat lehetfogatni, ti pedig felcsipegethettek sok ismeretmorzsát. Bármelyik alkalmon külön-külön is részt lehet venni. Ajánlott korosztály: 5-8 év.

Lángok és színek

Csodák Palotája, július 15., 12h

Az előadók a hő és a tűz birodalmában vezetnek végig, ahol a saját bőrödön tapasztalhatod meg azt, miként képes a tudomány megvédeni bennünket ettől az ősi elemtől. Megfigyelheted, hogyan vonhatjuk uralmunk alá a tüzet, és azt is, hogy milyen veszélyeket hordoz tűz és víz harca.

Plazma, az anyag negyedik halmazállapota

Csodák Palotája, július 15., 17h

Megtudhatod, mi is az a plazma, hol találkozhatunk vele a mindennapokban, hogyan lehet megszelídíteni és azt, hogyan válhat veszélyessé.

Best of operaáriák

Kossuth tér, július 15., 17h

Best of operaáriák vonósnégyessel és zongorakísérettel. Június 4-e és szeptember 18-a között immár hatodik éve kerül megrendezésre a Tér-Zene elnevezésű ingyenes, szabadtéri koncertsorozat, amely színvonalas zenei programot kínál hétről hétre a Kossuth térre látogatóknak, csütörtökönként 17 órától.

Tulipán Zsuzsanna tárlatvezetése

Műcsarnok, július 15., 18h

Milyen szerepe volt a képes magazinoknak a divatfotó önálló műfajjá válásában? Miért tartották érdekesnek a szürrealisták Eugène Atget tárgyilagos, dokumentatív fotográfiáját? Milyen kellékeket használt Ralph Eugene Meatyard bizarr képi világának megkonstruálásához? Ezeket és sok egyéb témát is érint Tulipán Zsuzsanna kurátorasszisztens hagyományos, élő tárlatvezetése, amely a 20. századi fotográfia legnagyobb hatású alkotóinak pályájába kínál betekintést a Fotóikonok - Archívumból történelem című kiállításon.

Brains

Budapest Park, július 15., 18h

"Hosszú szünet után térünk vissza a színpadra, így az első koncertet szeretnénk méltóképp megünnepelni Veletek. Az “XXL” bulinkat extra hosszúságúra tervezzük, így lehetőségünk lesz vegyíteni a “CLASSIC” műsorunk legismertebb darabjait az utóbbi évek ütősebb dalaival. Ezen a koncerten garantáltan megtalálod a kedvenc dalod, ha annak idején például a Zöld Pardonban találkoztál velünk először, de akkor is ha a Hollywoodi történettel ismerted meg a BRAINS világát."

Csalog Benedek (barokk fuvola), Bán István (orgona)

Budavári evangélikus templom, július 15., 19h

Bán István -orgona és Csalog Benedek -barokk fuvola hangversenye. A belépés ingyenes, adományokat elfogadnak.

Vasárnap mondd el!

Online, július 15., 19h

Ez a bensőséges, egyfelvonásos, egyszereplős, elejétől végig dalokból álló színdarab – mely nem mellesleg Andrew Lloyd Webber néhány legszebb, legszívhezszólóbb dalát is tartalmazza – tökéletes lehetőséget nyújt minden énekes színésznőnek arra, hogy önmagát és tehetségét megmutathassa.

Muzeum Flow I Dürer

Online, július 15., 19h

A Múzeum Flow interaktív online tárlatvezetés során az internacionális gótika világától a reneszánsz korszakon át a manierizmus időszakáig ívelő két évszázad során német nyelvterületen készült rajzokból mutatnunk be egy válogatást, Dürer néhány réz- és fametszetével együtt. 54 művel találkozhatunk most közelről, köztük olyan ikonikus remekművekkel, mint A lovag, a halál és az ördög, a Melencolia I és a Szent Jeromos a dolgozószobában.

Kései találkozás

Rózsavölgyi Szalon Arts & Café, július 15., 19h

Alekszej Ny. Arbuzov kétszereplős darabja a tisztességben megőszült professzor és páciense kései
találkozásának története. Lírai fordulataival, humoros, szerethetően ironikus jeleneteivel –
jutalomjáték a színészeknek. 1977-ben jutalomjáték volt Tolnay Klárinak és Mensáros Lászlónak.
Negyven évvel később jutalomjáték Molnár Piroskának és Jordán Tamásnak, akik évek óta kötődnek a
Rózsavölgyi Szalonhoz, s nagyon szeretnek együtt játszani.

Ivan & the Parazol: Budai Pop lemezbemutató koncert

Várkert Bazár, július 15., 19.30h

2010-ben pár fiatal zenekart alapít Budapesten. Az első kitűzött cél, egy koncertanyag összehozása, amivel színpadra lehet állni. Amint ez megvan, előkerül a többi is: kellene egy név, egy második koncert és aztán még egy (majd kicsit sietnek, hogy odaérjenek az érettségiről), egy klip, aztán hogy azt játssza az MTV, egy MySpace profil, egy csőnadrág a női részlegről, ha pedig már bejutottak a rádióba egy interjúra, akkor az is, hogy megmutathassák a legújabb daluk.

Mefisztó

Átrium, július 15., 19.30h

Kortárs kabaré. Klaus Mann regénye nyomán, Mikó Csaba és Kukk Zsófia átdolgozása alapján Urbán András és a társulat.

Mörk

Kobuci Kert, július 15., 20h

Új év, új sound és új Mörk album is érkezik méghozzá dalonként júliustól. A Kobuciban pedig mutatnak belőle egy szeletet. Nagyon várják a találkozást!

Bujdosó János

Hunnia Art Bisztró, július 15., 20h

Bujdi  szóló koncert gitárral, szintivel, loopokkal, vokállal.

A Contum bemutatja: Nagy Emma Quintet

Budapest Jazz Club, július 15., 20.30h

A zenekar 2018-ban alakult. Ebben az évben első helyezést ért el a II. Belvárosi Jazzversenyen, majd elkészült első EP-je. 2019-ben megjelent "Set to Face" című nagylemezük, melynek anyagával elnyerték a 2019-es Müpa Jazz Showcase fődíját. 2020-ban elkészítették második albumukat, a "Low Frequency Oscillator"-t, 2021-ben pedig a Getxo Jazzverseny döntőjében szerepelhettek.

Free BJC Jam Session: Kollmann Gábor Quartet

Budapest Jazz Club, július 15., 22.30h

A hétvégente nagy sikerrel futó jam session-ök mellett már csütörtökön is várja a koncertek után a késő estig tartó örömzenélés és a hamisítatlan jazz-klub hangulat szerelmeseit a Budapest Jazz Club.

39. Magyar Sajtófotó Kiállítás

Műcsarnok, július 15.-augusztus 15-ig

Rendkívüli idők kreatív megoldásokat kívánnak. A 39. Magyar Sajtófotó Pályázat anyagából rendezett 39. Magyar Sajtófotó Kiállítást szabadtérre költöztették szervezői, a Magyar Újságírók Országos Szövetsége és a Capa Központ. A kiállítás, amelyet a rendezők – a MÚOSZ Fotóriporterek Szakosztálya és a Capa Központ – első ízben mutatnak be szabadtéren, 2021. augusztus 15-ig látható a Műcsarnok mellett, az Olof Palme sétány elején.