Csütörtöki programok

A mai napra bőséges programlistát állítottunk össze nektek, böngésszetek bátran, nehogy lemaradjatok valamely számotokra izgalmas eseményről!

Tudja a manó

Budapest Bábszínház, április 21., 10:00

Van egy manó. Tupakka. Kicsoda?!? Hát Tupakka! Itt lakik Manófalván! Manódombok között kerekezik nap mint nap, hátán az ásója, mosolya az arcán. Amerre jár az árnyékból fény bújik elő, elillan a rosszkedv. Hogy nem ismered? Annyi baj legyen, most Te is vele tarthatsz, megismerheted a barátait, manósziget lakóinak életét.

RAIN-Esőcirkusz

Fővárosi Nagycirkusz, április 21., 11:00, 14:00

A különleges vizes technika igazi kuriózum a magyar cirkuszművészet történetében, ennek köszönhetően egy egyedülálló vízi cirkuszi show-t láthat a közönség Budapesten. Az ismerős porond hol fényjátékos szökőkúttá, hol csendes tóvá, hol háborgó tengerré változik át – így egészítve ki a fellépő művészek csodálatos produkcióit.

Húsvéti Tojáskeresés

Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Budai Arborétuma - Budai Arborétum, április 21., 16:00

Ismét itt a Húsvét aminek szellemében "tojás keresésre invitálnak titeket április 21-én. Egyetemistákhoz méltán pedig a kincs ezúttal támogatói ajándék lesz (Burn, Mátyáskeserű, promóciós ajik). Menjetek és keressétek meg a "tojásokat" egy szuper hangulatú eseményen, ahol tavazással zárják a délutánt!

Vermes Judit, Hansjürgens Anna Mária: Anyu megette a holdat

Írók Boltja, április 21., 17:00

A könyvet bemutatják a szerzők és Dr. Nagy Péter gyermekpszichiáter, a Magyar Gyermek- és  Ifjúságpszichiátriai és Társszakmák Társaságának (MAGYIPETT) elnöke.

Duckshell lemezbemutató, vendég: Hakumba

Turbina Kulturális Központ, április 21., 19:00

Három hónap téliálom után végre visszatérnek a színpadra! De nem ám csak pihenéssel töltötték az év elejét, ugyanis tavaszra elkészül az Academia Banana lemezük párja, a Sötét Anyag, amire nevéhez illően a sötétebb, balkánibb cumókat gyűjtöttek csokorba. "Találkozunk a Turbinában, és beindítjuk a hangolódást a NYÁRra!"

Network

Centrál Színház, április 21., 19:00

Nem nagyon van időszerűbb, provokatívabb és elképesztőbb történet a Networknél. Sidney Lumet sokszorosan Oscar-nyertes filmjének látványos színpadi adaptációja apokaliptikus szatíra a média pokoli hatalmáról. Howard Beale, az esti Híradó bemondója. Amikor huszonöt év után alacsony nézettség miatt a csatorna kirúgja, végső kétségbeesésében közli, hogy élő adásban lesz öngyilkos.

Kamarás Iván: Egy fess pesti este

RAM Színház by Freelusion, április 21., 19:00

Meseautó, Odavagyok magáért, Szerelemhez nem kell szépség,szóval a legjobb magyar dalok, dögös, gipsy-swing lüktetéssel és a fantasztikus hangú Kamarás Ivánnal! Semmiképpen nem hagyományos, „poros” színészanyag, félig elszavalt dalokkal, jelenetekkel. A színpadon nem Kamarás Iván színész, hanem Iván, aki saját véleményét és humorát is megmutatja, miközben elénekli a 20-60-as évek legjobb magyar dalait.

Kabaré

Vígszínház, április 21., 19:00

Berlin. Az 1930-as évek elején. Igazi világváros, ahol minden megtörténhet és meg is történik. Hontalan kalandorok, a vágy, a remény és a szabadság megszállottjai adnak itt egymásnak találkozót. A város sötét szívében egy ócska lokál falatnyi színpadán estéről estére föllép a sikerre mohón áhítozó, extravagáns énekesnő, Sally Bowles, aki Amerikából vetődött ide. A véletlen sodorja őt össze az Angliából érkező fiatal, ambiciózus írójelölttel, Cliff Bradshaw-val, és egymásba szeretnek.

# Páratlan párok - Puccini - Duse

MOM Kulturális Központ - MOMKult, április 21., 19:00

A színpadi hatás mesteri technikusai és ihletett művészei voltak. A Maestro és honfitársnője, a színészkirálynő emellett egyaránt igencsak mozgalmas életet élt: a közönség és a sajtó masszív érdeklődésétől kísérve, pletykáktól környezve. Zeneszerző a táncosnővel, festő a filozófussal, költő az operadívával, író a karmesterrel - csupa szokatlan, meghökkentő és páratlan párosítás. 10x2 párhuzamos életrajz Bősze Ádám és László Ferenc közös, kortárskereső sorozatában.

Bocs, félrement!

Belvárosi Színház, április 21., 19:00

Stephanie boldogan éli a hű feleségek életét: gondoskodik a háztartásról, neveli a gyerekeket - aztán egy napon kap saját számítógépet. Be is csap a mennykő. Érkezik egy furcsa üzenet a férjétől, talán nem is neki szánta? Csatlakozik Peg, a legjobb barátnő, hogy bosszút álljon az aljas férfinemen, és George, a legjobb barát, hogy mentse a menthetőt. De ki az a Wanda? Itt valami visszavonhatatlanul félrement.

Berecz András, Berecz Mihály és a Budapesti Vonósok

Zeneakadémia, április 21., 19:30

A talányos műfajelnevezések utánozhatatlan mestere, Richard Strauss zenés társalgási darabnak, máshol pedig színházi fúgának nevezte utolsó operáját, a Capricciót. A Budapesti Vonósok hangversenye a mű rokokó korszakot idéző nyitányával kezdődik. A folytatásban Mendelssohn sok-sok meglepetést tartogató „nulladik” zongoraversenyét a Londonban tanuló Berecz Mihály tolmácsolja.

Kezdet

Rózsavölgyi Szalon Arts & Café, április 21., 19:30

Minden történetnek van egy eleje. Amikor nagy csalódás ér bennünket, azt hisszük, itt a világ vége. Holott lehet, hogy épp egy nagy kaland veszi kezdetét. És itt pontosan a kezdet a lényeg, ahogyan egy férfi (Danny) és egy nő (Laura) megismerik egymást, miután már összeismerkedtek.

MÁV Szimfonikus Zenekar, vez.: Káli Gábor, km.: Fenyő László (gordonka)

Müpa (Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem), április 21., 19:30

Antonín Dvořák (1841-1904) Smetana mellett a legnagyobb cseh zeneszerző, aki életét arra tette fel, hogy a cseh nemzeti zenét európai színvonalra emelje és megismertesse az egész világgal. Operái, szimfonikus művei, szláv táncainak sorozata mind ezt a célt szolgálták. A hangverseny karmestere, Káli Gábor (sz.1983) karmesteri tanulmányait Budapesten kezdte, Berlinben fejezte be, 2018-ban 1. díjat nyert a Hongkongi Nemzetközi Karmesterversenyen.

Balázs Elemér Group

Budapest Jazz Club, április 21., 20:00

Balázs Elemér formációja kiemelkedően egyéni hangzásvilágot alakított ki; ennek legfőbb jellemzői a dallamközpontúság és a különleges ritmika, melyeket a férfi és női hang érdekes kontrasztja tesz még színesebbé. Közreműködik: Balázs Elemér – dob, Horváth Cintia – ének, Szakonyi Milán – ének, Balázs József – zongora, Komjáti Áron – gitár, Lakatos Pecek Krisztián – bőgő, Czibere József – ütőhangszerek.

Zűrös Banda Bigband és a Fehérvár Bigband közös koncertje

Fonó Budai Zeneház, április 21., 20:00

A Zűrös Banda kibővülve neves fúvósokkal fog fellépni április 21-én a Fonóban. Az eddig megjelent 2 nagylemezükből válogatva Hámori János hangszerelésével egy érdekes megszólalásban lehet része a hallgatónak. Túl a balkáni rezesbandák világán, a zenekar inkább a swing és a funk világával ötvözi a magyar és a balkáni zenéjét. Így alakult meg a Zűrös Big Banda!

KOBUCI Nyitó Hét // Zuboly

Kobuci Kert, április 21., 20:00

ZUBOLY: a broken etno műfajának megalapítója, a hazai sufnifolk világelsője, a KOBUCI induló szerzője.
Az etnohiphop-formáció Ágoston Béla kifogyhatatlan zenei inpirációira és MC Busa beatboxára épül, pártalan humorral ötvözi a népzene töredékeit és a popszemétdomb roncsait. Muzsikás és Chris Isaac, csujogató és Michael Jackson, Mozart és a raggamuffin zenei közössége fűszálfújás, bőgő, duda, szaxofon, doromb, harmonika és minden más lehetséges hangszer segítségével megszólaltatva.

A nagy szezonnyitó party

Budapest Park, április 21., 22:00

Jöhet egy kapunyitó bulika? Ünnepeld meg a Budapest Park 11. évadának startját április 21-én Dzsúdló koncertje után! 3, 2, 1... valóság kint, hello Park! A nagy szezonnyitó afterparty by DJ Endy & DJ Jam-I.

Testközelben filmnapok

Tabán mozi, április 21-24.

A Testközelben filmnapokkal a Goethe Intézet szintén a kamerák előtt és a kamerák mögött dolgozó nőkre szeretné irányítani a figyelmet. Sajátos látásmódjukra, a „női tekintet”-re, a női elbeszélések ritmusára, és olyan történetekre, amelyek arról szólnak, milyen érzés nőnek lenni, és hogyan élik meg a testiséget és az érzékiséget a nők a 21. században.