Csütörtökön is #maradjotthon - itt vannak a programok, amiket online követhetsz

Az Akvárium Klub és a zenészek jóvoltából szobakoncerteket hallgathattok/nézhettek élőben, de a Bánkitó Fesztivál is sok érdekességgel jelentkezik online.

Ébredj velünk! - Napindító: energetizáló és átmozgató jóga óra Brigivel #maradjotthonchallenge!

április 2. 8h

Ma home office tesióra a Forró Jóga stúdió szuper oktatói segítségével, akik a facebookon élőben jelentkezve instruálnak majd titeket! Indítsátok velük a napot!

 

Kerekítős percek online

április 2. 9.30h

Kerekítős percek élőben a legkisebbeknek (0-4 éves korig) és szüleiknek! A népszerű Kerekítő foglalkozások online verziója. Ami biztosan lesz: Kőketánc, úgy, ahogy a gyerekek már megszokhatták és Kerekítő manó! Az élő adást itt keressétek.

 

Totyogó torna online

április 2. 10h

Online foglalkozások a Mesélő Jelekkel. Hétfőnként Zenebölcsi, csütörtökönként mozgásfejlesztő Totyogó torna várja a gyerekeket.

 

Bánkitó Online | Nyugalom

április 2. 10h

Az AdniJóga csapata elhozza Nektek a nyugalmat az önkéntes karanténba is. Most még nagyobb szükség van a stresszoldás, a befelé figyelés, és a mozgás jótékony hatásaira. A jóga, a meditáció és a relaxáció erejével szeretnének ebben segíteni nektek. Csatlakozz heti kétszer, kedd este és csütörtök reggel és próbáld ki otthon a gerincjógát, a dinamikus flowt, a meditációt, a hangtálas relaxációt, és a gyerekjógát is, felnőtt szemmel! Az esemény FB-oldala.

 

Csopa Ovi- és Sulikaland

április 2. 11h

Kémcső Jenő és Spatula Sára játékos foglalkozásai ovisoknak és kisiskolásoknak, hogy a Csodák Palotája kényszerű bezárása után se maradjon senki tudományos kalandok nélkül. Főleg a kicsik ne! Hétköznap Kémcső Jenő és Spatula Sára bemutatja nektek kedvenc kísérleteit, melyeket otthon ti is el tudtok készíteni. A kísérletekat amúgy mindenki elvégezheti otthon is, és anyának sem kell aggódnia, hogy fekete füst önti el a nappalit, hiszen teljesen ártalmatlan tudományos projektekről van szó, amik nemcsak játszva tanítanak, de hihetetlenül szórakoztatóak is. Minden nap kikerül majd egy lista a Csopa blogoldalára, hogy mit készítsetek elő a következő napi kísérletezéshez. Az adásokat pedig itt tudjátok követni.

 

Ember Márk #karanténkult

április 2. 14h

Ember Márk Darren Shan Rémségek cirkusza című könyvét fogja felolvasni nektek, minden nap, 14:00-tól. Az ifjúsági horrorregény 2000-ben jelent meg, és nem csak az olvasóközönség, de a kritikusok elismerését is elnyerte. Ha kedvelitek a vámpírsztorikat, szeretni fogjátok, kora délutáni chillezéshez tökéletes lesz! A livestreamet Márk saját instáján, facebookján, és a Maradj Otthon! fesztivál facebookján is nézhetitek majd!

 

Cirkusz+ LIVE

április 2. 15h

A Cirkusz+ a Fővárosi Nagycirkusz vírusprojektje, mely a kényszerszünet alatt sem hagyja a publikumot cirkusz nélkül. Az élő műsor alatt sok érdekességet tudhattok meg a fellépőkről, betekinthettek a kulisszák mögé, és még nyerhettek is! A műsort a cirkusz hivatalos Facebook-oldalán követhetitek.

 

Búgócsiga Muzsika online

április 2. 17h

Töreky Zsuzsi zenepedagógus, és nem mellesleg az Aranykapu Gyermekzenekar alapító tagja, minden nap 17 órától várja a kisgyermekes családokat Facebook-oldalán.  A játszani, énekelni, mondókázni vágyó gyerekek élőben követhetik Kerekítő manó történeteit, hallgathatnak népdalokat, nézhetnek diafilmet, de lesz mozgás és zongorajáték is. Az élő adásokat itt tudjátok követni.

 

Kiss V. Balázs: Tanulj velem bűvészkedni! #maradjotthonchallenge!

április 2. 17h

Most, hogy otthon vagy, igazán megtanulhatnál bűvészkedni!

 

Bánkitó Online | Élj otthonosan! Tánckurzus Grecsó Zoltánnal - Karanténfesztivál

április 2. 17.30h

Szabad egy táncra? Erik Franklin 1996-ban kiadott könyvének az előszavában írja, hogy a testtartás dinamikus fejlesztésének rengeteg előnye van. A jobb tartás növeli a test hatékonyságát, csökkenti a kötöttséget mind mentális, mind fizikai szinten, mivel a fizikai feszültség és kimerültség automatikusan negatív hatással van a hangulatra és az élethez való általános hozzáállásra.
Ha fizikailag felkészültek vagytok, sokszor legyőzhetetlennek tűnő nehézségeken is könnyűszerrel felül tudtok kerekedni. Az energiával telt test önbizalmat áraszt, a megnövekedett koordinációs és megfigyelési képesség segít a táncban is hatékonyabban fejlődni. Grecsó Zoltánnak ezek alapján csak egy kérdése maradt mindannyiotokhoz: Miért próbálják az emberek évezredek óta ennyire görcsösen elnyomni a gondolatot is, hogy egy testben élnek? Albérlőknek hiszik magukat, és a lelket magasztalják, már ha képesek bármit is magasztalni. A kurzus központi témája a testtudat. A tudat, hogy van, a tudat, hogy engedelmessé tehető.

 

Zaporozsec - Te egyedül vagy? #maradjotthonfesztival

április 2. 18h

"Sziasztok!
Készítettünk nektek egy kis meglepetést!!! Április 2-án 18:00 órakor megmutatjuk nektek a Te vagy egyedül #maradjotthonfesztival verzióját, utána pedig a srácokkal online közönség találkozó. Készüljetek a kérdésekkel!!! ;)" Az esemény linkje.

 

Weöres Sándor Színház: Homebank - online közvetítés

április 2. 18h

Home Bank címmel látható Czukor Balázs bérleten kívüli rendezése a Weöres Sándor Színházban. Az új kortárs előadás egy bank életét mutatja be, ahová különböző ügyfelek érkeznek mindenféle megoldásra váró problémákkal, annak reményében, hogy majd a Home Bank által kínált lehetőségek megoldják azokat. Játszók: Alberti Zsófi, Avass Attila, Bajomi Nagy György, Bálint Éva, Bánfalvi Eszter, Csonka Szilvia, Dunai Júlia, Endrődy Krisztián, Fekete Linda, Horváth Ákos, Kazári András, Orosz Róbert, Trokán Péter valamint Bors Gyula, Jenei Ágnes, Horváth Dániel. A színház Youtube-csatornája

 

Black Nail Cabaret, Man + Machine (Dürer Kert)

április 2. 18h

Bánkitó Online | Online Alkotótárs kereső Vol 1. / Film

április 2. 18.30h

Az Alkotótárs kereső első alkalmán fókuszban a FILM. Hatala Noémivel, a Látószög - Dokumentumfilmklub az Aurórában szervezőjével és
Schwechtje Mihállyal, a RLSM - Remélem legközelebb sikerül meghalnod - Schwechtje Mihály filmje rendezőjével beszélgetnek. A beszélgetések után megismerkedhettek egymással, és közösen ötletelhettek projektterveitek kapcsán.

 

Örkény Színház: e föld befogad avagy SZÁMODRA HELY - online közvetítés

április 2. 19h

A XIX. század vége óta egy ország, konkrétan ez itt, a miénk, időnként levedli magáról népessége egy részét. Ha nem kapnak észbe, és nem menekülnek el idejében, akkor hazájuk akár meg is öli őket. 1941-ben népirtás történt. Négy-öt hét alatt több, mint húszezer zsidót hajszoltak a halálba. Magyarok. Nem németek, magyarok. Nem ők: mi. Olyan emberek, mint te meg én. Mint te, aki ezt ol­vasod, vagy mint én, aki ezt írom. Mint mi, akik megcsináltuk ezt az előadást, meg ti, akik nézitek. Azért csináltuk ezt az előadást, hogy emlékezzünk erre a huszonvalahányezerre, és velük együtt kicsit a többire is. Mert ha nem emlékezünk rájuk, ha tagadjuk azt, hogy a bestia bennünk van, bennem, aki írom, benned, aki olvasod, ben­nünk, akik csináltuk és bennetek, akik nézitek, akkor nem fog­juk felismerni a fenevadat, amikor ébredezik, és akkor mindez bármikor újra megtörténhet. De ha elismerjük a létezését, ak­kor egyszer szembe is tudunk nézni vele. És talán le is tudjuk győzni. Közvetítés itt

 

 

Élő beszélgetés a két Arany Bohóc-díjas artistával

április 2. 19h

Ismét együtt a két testvér! Április 2-án, csütörtökön 19 órától ifj. Richter József és Richter Flórián élőben fog beszélgetni a Facebookon veletek, feltehettek nekik kérdéseket, amelyekre válaszolni fognak. Használjátok ki ezt a nem mindennapi alkalmat! Kérdezhettek a gyerekkorukról, a cirkuszi igazgatóságról, vagy éppen akár a két Arany Bohóc-díj megnyeréséről a Monte-Carlo-i Nemzetközi Cirkuszfesztiválon.

 

Miskolci Nemzeti Színház: A mi osztályunk - online közvetítés

április 2. 19h

Tadeusz Słobodzianek, a kortárs lengyel drámairodalom egyik legfontosabb alkotójának darabja az 1930-as évektől követi nyomon egy lengyel iskolás osztály történetét, ahogyan annak tagjai próbálják túlélni előbb a második világháború borzalmait, majd a kommunizmus sötét éveit. Bár egy közösséget alkotnak, az osztály hamarosan magányos egyénekre hullik szét: lengyelekre, zsidókra, áldozatokra és elnyomókra – miközben lepereg szemünk előtt a 20. század történelme, három nő és hét férfi személyes, kíméletlen tolmácsolásában. Közvetítés a színház Facebook-csatornáján

 

Pom Pom újabb meséi online

április 2. 19h

Kísérleti jelleggel - a nemrég elhunyt nagyszerű meseíró -, Csukás István: Pom Pom meséi című könyvéből lesz hallható egy-egy rész. A Csukás István meséin felnőtt egykori gyermekek többsége ma már gyermekét nevelő szülő, ezért nemcsak a kicsiket, hanem a nosztalgiázó felnőtteket is szeretettel várja Keresztes János, aki csodás orgánumával gazdagítva tolmácsolja kedvenc szőrsipkánk hihetetlen kalandjait. A meséket itt tudjátok követni.

 

Lemezjátszó: Illés: Illések és pofonok

április 2. 19h

Egy tavaly őszi Lemezjátszó ismétlése élőszerűen. Íme a házigazda, Horváth Gergely ajánlója:
"Mire emlékszel 50 évvel korábbról?
Jellemzően szép októberi ősz volt. Még egyszer felfénylik a barna, a sárga és a vörös, aztán lehull minden, és majd kitartóan tavaszra vár. Talán az időjárás segítette, talán a közös lemezhallgatás műfaja maga, de a töredék mozzanatokból lassan összeállt a kép. A Lemezjátszó Classic egy-egy estéje alatt a zene hív elő sok mindent. Az ifjúkort, amelyben megszületett és amelyben karcosra hallgatták. Amikor meghatározó személyes élmény lett, s korszakalkotó, az egész utána következő magyar popzenére hatással lévő történés. Szörényi Leventével együtt hallgatni az Illések és pofonokat kicsit olyan volt, mint jelen lenni a "teremtésnél". Amikor létrejön valami, ami formál, és most kicsit fellibben a kulissza. Egyszerre mese, dokumentum és tanulság a jövőre nézve. És ha az emlékezés maga is emlékezetes lesz, na az már a csodák csodája. Aminek illő a végére járnunk..." Az esemény linkje.

 

Karanténestek 18. - Budapesti Fesztiválzenekar

április 2. 19.45h

Km.: Molnár Noémi, Lesták Bedő Eszter, Kostyál Péter, Sipos Gábor (hegedű), Liptai Gabriella, Mahdy, Kousay (cselló), Mali Emese (zongora), Ács Ákos (klarinét), Szakszon Balázs, Sztán Attila, Wagner Csaba (eufónium), Bazsinka József (tuba) Joseph Haydn: G-dúr trio, op. 39
Camilla Saint-Saëns: Klarinétszonáta
Wolfgang Amadeus Mozart: B-dúr ("Vadászat") vonósnégyes, K. 458
Mexican Folk Medley: Cielito Lindo Link az eseményhez.



Az Akvárium bemutatja: Pély Barna Kanapé koncert

április 2. 20h

Folytatódik a Maradj Otthon! Fesztivál, ezúttal Pély Barna ad szobakoncertet. Link az eseményhez.

 

Életem a korona idején - #írókkaranténban - Miklya Luzsányi Mónika

április 2. 20h

Az írói műhely intim tér. Amikor épp nem fordult ki a világ a négy sarkából, az olvasó nemigen lát be a függöny mögé. Most viszont, az egymás iránti felelősség miatt, nemcsak a pékek, a tanárok vagy villanyóraleolvasók, hanem az írók is vesztegzár alá kerülnek. Remélhetőleg remekművek írására használják fel ezt a kényszerű nyugalmat. A sorozatot követhetitek az Athenaeum Kiadó Facebook oldalán.

 

Lukas Antos

április 2. 20.30h

QuaranTIME Home Sessions sorozatban minden este más stílus és műfaj képviselője mutatkozik be és szórakoztat minket a bezártság estéin.

 

Az Akvárium bemutatja: Hangácsi Márton Kanapé koncert

április 2. 21h

Folytatódik a Maradj Otthon! Fesztivál, az este másik felében Hangácsi Márton zenél kanapéján.

 

Spirit Színház: Tóték - online közvetítés

április 2. 23h

Egy idilli hegyi faluban, Mátraszentannán a Tót családhoz egy nap az orosz fronton harcoló fiuk parancsnoka érkezik. A harctéri időszak az őrnagy idegzetét súlyosan roncsolta, ezért Tótéknál szeretné tölteni a szabadságát. Hogy az idő ne teljen haszontalanul, közös dobozolásra kényszeríti a családot. Tóték bízva abban, hogy – az őrnagy közbenjárásával – fiuk kedvezményekben részesül a fronton, éjjel-nappal dobozolnak. A Tót család lelkesedése hamar alábbhagy, és végül megölik a parancsnokot. Abszurd helyzet: később derül ki számukra, hogy mind az áldozathozatal, mind a gyilkosság hiábavaló volt, hiszen a falu postása nem kézbesítette ki időben a Tót fiú halálhíréről szóló levelet. Közvetítés itt.

 

Pécsi Nemzeti Színház: Antigoné - online közvetítés

április 2-5.

Közvetítés itt