Csütörtökre ajánljuk

A mai napra is csupa aktív programot kínálunk. Válogassatok a listánkból!

Margó Irodalmi Fesztivál 2022

Városmajori Szabadtéri Színpad, június 9-12.

Ha június, akkor Margó! A nyár második hétvégéjén ezúttal is számtalan könyves újdonsággal, beszélgetéssel, koncerttel, dedikálással és irodalmi sétával várnak a Városmajori Szabadtéri Színpadon.

93. Ünnepi Könyvhét

Vörösmarty tér, Duna-korzó, Vigadó tér, június 9-12.

Az Ünnepi Könyvhét nagy múltra visszatekintő, a magyar könyvkultúrát tradicionálisan meghatározó esemény. Az első ünnepi könyvhetet 1929-ben rendezték meg, azóta is az irodalom iránt érdeklődők különleges találkozóhelye. Az Ünnepi Könyvhét, a kortárs magyar irodalom legnagyobb szabadtéri ünnepe, amelyre minden évben júniusban kerül sor, Budapesten, vidéken, és a határon túl is.

Budapesti Wagner-napok 2022

Müpa, Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem, június 9-12.

A Wagner-rajongók – és nem csak a magyarok – számára nincs június Müpa nélkül. A Wagner-napok világhírű eseménysorozata sűrítetten kínálja a szembenézést önmagunkkal, hiszen a Wagner-operák mitikus hősei, középkori szerelmesei, mesterdalnokai és Grál-lovagjai, bármilyen furcsa, a mi legsajátabb vágyainkat, félelmeinket, nagyszerűségünket és kisszerűségünket jelenítik meg. 

Sopsits Árpád: Saját kéz

Írók Boltja, június 9., 17:00

A szerzővel beszélget Nádasdy Ádám.

Exkluzív tárlatvezetés Szamosi Zsófia színésznővel

Műcsarnok, június 9., 18:00

Exkluzív tárlatvezetés Szamosi Zsófia Jászai Mari-díjas színésznővel a Közös tér | II. Ipar- és Tervezőművészeti Nemzeti Szalon 2022 c. kiállításon. Szamosi Zsófia többek között a Mindenki című Oscar-díjas rövidfilm és a Cannes-ban a legjobb elsőfilmesnek járó FIPRESCI díjjal jutalmazott Egy nap főszereplője. A Covid-járvány ideje alatt belsőépítészetet kezdett tanulni.

Azahriah, vendég: Saya Noé

Budapest Park, június 9., 18:00

Az ország egyik legismertebb vloggereként (Paul Street) vált népszerűvé Azahriah, aki mindössze néhány hónapja, júniusban hozta ki bemutatkozó lemezét, amit máris hatalmas sikerrel, a Parkban mutatott be. Zenéjében sokféle hatás keveredik, az alapvetően a trap műfajában mozgolódó fiatal tehetség pedig gyakran nyúl gitárja után, ha dalszerzésről van szó. Azahriah és zenekara már bizonyította, milyen könnyedén teremt kapcsolatot a közönséggel, június 9-én pedig újabb varázslattal érkeznek a színpadra.

The Score (US)

Akvárium Klub, június 9., 18:30

A New Beat és a Dürer Kert bemutatja: The Score (US) - lemezbemutató koncert. Az Eddie Anthony Ramirez (ének, gitár) és Edan Chai Dover (billentyűk, producer) kettőséből álló zenekart leginkább a OneRepublic-hoz vagy a Twenty One Pilots-hoz hasonlíthatnánk hangzásban, feel good, táncolható, ugyanakkor nagyívű számaik könnyen megragadják a figyelmet. A The Score a friss anyaggal turnéra indul, így 2022. június 9-én az Akváriumban élőben is megismerhetitek az új dalokat.

Isten, haza, család

Kamra, június 9., 19:00

Az előadás egy család elhallgatásoktól és félreértésektől terhes történetét követi végig. Egy család háborúskodását, mely egy egész országot érintő konfliktussá szélesedik. Az előadás nézője maratoni, egész estés színházi kísérlet részesévé válik: egy több évtizedes cselekménysorozatba avatódik be, amelyet mindig más szereplő nézőpontjából lát.

Évszázadok fuvolamuzsikája - Drahos Béla fuvolaestje

Óbudai Társaskör, június 9., 19:00

A koncertet J. S. Bach grandiózus h-moll szonátája nyitja, amely – ahogy ez már Bachnál lenni szokott – a műfaj utolérhetetlen csúcsa, és amelynek a műhöz méltó interpretálása jelentős kihívás az előadó számára. A műsort Richard Strauss Esz-dúr fuvola-zongora szonátája zárja. Az est zseniális szerzők és nagyszerű előadók felemelő találkozását ígéri.

Nyolc nő

Játékszín, június 9., 19:00

Furmányos kis komédia a „Nyolc nő". Egy francia kisvárostól pár kilométerre, egy magányosan álló
hegyvidéki házban játszódik a történet. A család a külföldön tanuló Susanne, a legidősebb lány hazatérését várja. A békés idillt hatalmas sikoly töri meg. Marcelt, a ház urát holtan találják szobájában, késsel a hátában. A házban lévő nyolc nő az áldozat anyja, felesége, húga, sógornője, két lánya és két háztartási alkalmazottja. A házat közben a hóvihar és a gyilkos teljesen elzárja a külvilágtól! Mit tehet ilyenkor nyolc nő, aki a házban rekedt?

Salgó Viktória szóló koncertje

Műcsarnok, június 9., 19:00

Salgó Viki számos zenei formációban énekelt-gitározott (NDK zenekar, nemeček, duó Darvas Kristóffal), sok műfajban kipróbálta magát, melyekben otthonosan mozog, legyen az jazz, chanson, diszkó vagy rock zene, de az utóbbi években saját dalainak előadására összpontosít. Jelenleg szólóban játszik legtöbbet, és keresi a lehetőséget, hogy idővel megalapítsa saját zenekarát. Szabadidejében fest.

Táncház // Rézeleje // Kalász Banda

Kobuci Kert, június 9., 19:00

Rézeleje Fanfárosokként 2020 óta játszanak együtt, elsősorban moldvai tánczenét. A táncházaikban és koncertjeiken azt a hangulatot idézik meg, ahogyan a népi dallamok a mai korban eredeti közegükben tovább élnek: modern hangszereken megszólalva, keveredve a népszerű “muzică populară” dallamaival. A repertoáruk gerincét képző moldvai táncházi muzsikán túl szemezgetnek a Kárpát-medence, valamint Románia és a Balkáni országok zenei világából.

Az utolsó óra

Rózsavölgyi Szalon Arts & Café, június 9., 19:30

A darab középpontjában a világhírű pszichoanalitikus, Sigmund Freud áll. Londoni otthonába látogatóba érkezik egy kevésbé híres fiatal professzor, Clive Staples Lewis, aki korábbi könyvében nevetségessé tette az idős lélekbúvárt. Két szakember. Az egyik legenda. A másik talán lesz. Fiatal és idős. Két generáció. Két felelős értelmiségi egy nehéz, fájdalmas és zűrzavaros történelmi pillanatban. Nehéz és fájdalmas helyzetekben.

Trio Sideris

Nádor terem, június 9., 19:30

Közreműködik: Jankovics Dániel (hegedű), Bonaffini Rachele (zongora), Papp Henrik (csello). Műsoron - L. V. Beethoven: zongora trio op.1 no.3; R. Schumann: zongora trio no.3 op.110. 

Gyémánt Bálint Trió

BMC - Opus Jazz Club, június 9., 20:00

Hazánk egyik legismertebb jazzgitárosa, Gyémánt Bálint fiatal zenésztársakkal újította meg trióját. A csapat közös munkájának fő vezérelvei a szabadság, a kísérletezés és az új lehetőségek keresése, amelyek mindig is a jazz alapkoncepciójához tartoztak. Gyémánt Bálint True Listener című szerzői lemezén a a fiatal izraeli zongoristát, Shai Maestro-t látta vendégül. Az album a Budapest Music Center gondozásában jelent meg és a világ minden tájáról kiváló kritikákat kapott. Ezen az estén a hallgatók az előző album kompozícióinak újragondolásába és a legújabb, készülő album dalaiba kaphatnak betekintést.

bongor

Pontoon, június 9., 20:00

#bongor.

A Contum bemutatja: Gyárfás István Trio feat. Martien Oster

Budapest Jazz  Club, június 9., 20:30

A gitáros és zenekarvezető Gyárfás István a legdallamosabb, ugyanakkor művészi szinten előadott, modern swing mestere. Ezen a koncerten az összeszokott trióhoz a holland származású de magát tengerentúlon képző, sok más kiemelkedő művész mellett Diana Krall első megjelent felvételén is közreműködő, közel negyven éve aktív jazz-gitáros, Martien Oster csatlakozik.

Trendsetter

Budapest Park, június 9., 22:00

Klasszikusok, ikonikus himnuszok és a legfrissebb dalok egész éjszaka! ÚÚÚÚristen, Hello Lányok, Apu vedd meg és az ország kedvencei.