Csütörtökre

Az összes mai program egy helyen! Válogass és böngéssz a kínálatból!

Papp-Zakor Ilka: Majd ha fagy

Írók Boltja, szeptember 23., 17h

A szerzővel Torma Mária, a kötet szerkesztője beszélget.

Hooligans 25., vendég: Hollywood Rose

Budapest Park, szeptember 23., 18h

A Hooligans Zártosztálya szeptember 23-án a Budapest Parkba költözik! Hazánk egyik legnépszerűbb rockzenekara ráadásul ezen az estén ünnepli fennállásának 25. évfordulóját, így az új album dalai mellett a terjedelmes, negyed évszázados életmű legkiemelkedőbb dalait hozzák el egy felejthetetlen, zúzós estére.

"Új lendület" - a Kamarakör koncertje

Óbudai Társaskör, szeptember 23., 19h

Osztrosits Eszter, Kurgyis András és Szilasi Dávid a Kamarakör tagjaiként régóta ismerik egymást, a közös ötletelések, próbák és projektek során összeszokott csapattá váltak. Műsorukra különleges és ritkán játszott darabokat tűztek két olyan mestertől, akik nemcsak tisztelték és inspirálták egymást, de szoros barátságban is voltak. Brahms kürttrióját a kevésbé ismert brácsa átiratban szólaltatják meg, mely hangszínével- a kürthöz hasonlóan- élénken adja vissza a Baden-Baden közeli fenyőerdők hangulatát - ahol a feljegyzések szerint a mű főtémája született.

Dolgok, amikért érdemes élni

Játékszín, szeptember 23., 19h

Bereczki Zoltán egyszemélyes darabbal jelentkezik a Játékszínben. Amerikai mintára, a nézővel közvetlen párbeszédet folytató, rögtönzésekkel tűzdelt előadást hoz: Dolgok, amikért érdemes élni – Duncan MacMillan tollából.

Jó emberek

Centrál Színház, szeptember 23., 19h

A Pulitzer-díjas Lindsay-Abaire darabja Bostonban játszódik, mégis könnyű benne felismerni a mi valóságunkat. Margie Walsh hétköznapi nő: az utcán észre se venni. Margie Walsh nem mindennapi nő: egész életében titáni küzdelmet folytatott a túlélésért. Most, túl az ötvenen, a sors felé sodorja tinédzser kori szerelmét, Mike-ot. A köztük lévő hajdani kapcsolatból vajon maradt-e valami, vagy csupán két idegen szembesül a közös múlt árnyaival?

Párterápia

Belvárosi Színház, szeptember 23., 19h

Daniel Glattauer előző műve, a Gyógyír északi szélre két ember megismerkedésének kalandos és humoros történetét tárja a nézők elé. Most tovább lép a szerző, a Párterápia házaspárjának életéből már rég eltűnt az első évek izgalma.

Gyárfás István-Ladányi Gábor-Sárkány Sándor Trio

IF Cafe, szeptember 23., 19.30h

Új sorozat indult a Ferencvárosi Önkormányzat támogatásával az iFben: a címe Gitár Estek. Gyafi (Gyárfás István) hív meg, elsősorban gitárosokat egy-egy hangulatos és fergeteges együtt zenélésre.
Ezúttal Ladányi Gábor a gitáros vendég, akit Roby Lakatos zenekarából ismerhetünk, de többször játszott már az iFben pl.: Csapó Krisztiánnal duóban.

Óbudai Danubia Zenekar, vez.: Hámori Máté, km.: Chiyan Wong (zongora)

Zeneakadémia, szeptember 23., 19.30h

Az egyiket mindenki ismeri, de ritkán játsszák, a másikat senki sem ismeri, és nem is játsszák (Magyarországon az Óbudai Daubia Zenekar fogja először), a harmadikat kevesen ismerik, de sokat játsszák. Egyszóval érdemes lesz eljönni, mert ami közös a három zenében: mindegyik remekmű.

Az öldöklés istene

Átrium, szeptember 23., 19.30h

Yasmina Reza Párizsban élő, magyar származású írónő. Színműveit számos elismeréssel jutalmaz­ták, többek között megkapta a rangos Molière-díjat is. Az öldöklés istene című darabjából legutóbb Roman Polanski készített filmet, világhírű sztárokkal a címszerepben.

Denis Bouriakov és a Liszt Ferenc Kamarazenekar

BMC - Koncertterem, szeptember 23., 19.30h

Denis Bouriakov a Budapesti Fuvola Akadémia meghívásának eleget téve érkezik Magyarországra, ahol nemcsak koncertezik, de a program résztvevői számára nemzetközi mesterkurzust is tart a BMC-ben. Bouriakov a nemzetközi fuvolázás jelenleg egyik legfényesebb csillaga. 2015 óta a Gustavo Dudamel vezette Los Angeles Filharmonikus Zenekar szólófuvolása. Közreműködik: Denis Bouriakov, Szilágyi Szabolcs (fuvola), Liszt Ferenc Kamarazenekar; koncertmester: Tfirst Peter, művészeti vezető: Várdai István.

Németh Juci - G. Szabó Hunor

Gödör, szeptember 23., 20h

A különböző formációkból (Budapest bár, The Qualitons) jól ismert zenészek, akik a magánéletben is egy párt alkotnak, most együtt lépnek színpadra. Műsorukban saját szerzeményeik mellett múltbéli kedvenceikből válogatnak, melyeket sajátos felfogásban és hangszereléssel adnak elő.

Barabás Lőrinc Quartet, Futurstan

A38 Hajó (Koncertterem), szeptember 23., 20h

Harmadik nagylemezének nyári bemutatókoncertje után újra a fedélzeten a Barabás Lőrinc Quartet az új felállással. Szeptember 23-án a Koncertteremben is meghallgathatjátok az OPEN dalait, az estét a Futurstan indítja.

Bágyi Balázs New Quartet: Satie in Jazz – lemezbemutató

BMC - Opus Jazz Club, szeptember 23., 20h

Jelen koncert első felében a Tom Tom Records gondozásában frissen megjelent, Satie in Jazz című lemezt mutatja be a formáció. Az albumon Erik Satie francia zeneszerző műveinek átdolgozása, illetve olyan Bágyi Balázs-kompozíciók szerepelnek, amelyeket Satie életműve és darabjai inspiráltak. A koncert második felében a tavaly megjelent, szintén a zenekarvezető szerzeményeit felvonultató, 2020 című lemezt szólaltatja meg a Bágyi Balázs New Quartet.

Belvárosi Művészeti Napok

Belváros, szeptember 23-26.

A rendezvény négy napjának progjamjai között mindenki találhat magának kedvére valót. Mindenkit várnak szeretettel! Ünnepeljétek együtt a művészetet 2021. szeptember 23-26. között a Belvárosban!

Kultúrházak éjjel-nappal

Országos, szeptember  23-26.

A Magyar Népművelők Egyesülete 2021. szeptember 24–26-ára tervezi a 15. Kultúrházak éjjel-nappal programsorozat megrendezését, amikor ismét több száz kulturális központ, művelődési ház, közösségi színtér várja majd az érdeklődőket országszerte és határon túl is változatos és értékes programokkal. Az eseménysorozat célja, hogy minél többen legyenek részesei a közművelődési intézmények által nyújtott kulturális sokszínűségnek, értékelvűségnek.

Budapest Borfesztivál

Budavári Palota, szeptember  23-26.

Szeptember utolsó hétvégéjén a Budavári Palota újfent ünneplőbe öltözik, hiszen Európa legszebb borfesztiválja, a Budapest Borfesztivál 30. alkalommal kerül megrendezésre! Az utánozhatatlan borfesztivál hangulat mellett találkozhatnak kiállítókkal az összes magyar borvidékről, változatos gasztronómiai fogásokat kóstolhatnak, élvezhetik a magyar könnyűzenei, világ- és népzenei koncerteket, valamint idén is a Borfesztivál részeként kerül sor a Magyar Jazz Napjára. 

14. Koreai Filmfesztivál

Corvin mozi, szeptember  23-26.

2021. szeptember 23-29. között 4 szekcióban összesen 18 filmet vetít a Koreai Kulturális Központ (주헝가리 한국문화원) a budapesti Corvin Moziban. A FRISS szekció a legújabb koreai filmeket vonultatja fel a kosztümös alkotásoktól a thrilleren át a romantikus-fantasztikus drámákig. Az újdonság mellett a koreai film alakuló irányaira fókuszál.