Koncert

Barabás Lőrinc Quartet, Futurstan

Futurstan előadó
A38 Hajó (Koncertterem)
2021. szeptember 23. (csütörtök) 20:00
Ár: 3900 Ft, elővét: 3400 Ft

Helyszín:

A38 Hajó (Koncertterem)
1113 Budapest, XI. kerület, Henryk Sławik rakpart Petőfi-híd budai hídfő

Harmadik nagylemezének nyári bemutatókoncertje után újra a fedélzeten a Barabás Lőrinc Quartet az új felállással. Szeptember 23-án a Koncertteremben is meghallgathatjuk az OPEN dalait, az estét a Futurstan indítja.


A négy nemzetiséget magában foglaló Futurstan zenekar melegíti Barabás Lőrincék előtt a színpadot, a fúziós jazz kvartett gyökerei Tanzániától Magyarországon keresztül Bulgáriáig és Oroszországig nyúlnak. Zenei palettájukat szubszaharai funk és mediterrán folk színesíti.


Instrumentális popzene és a jazz mellett számos stílus ötvöződik a 2015-ben alakult Barabás Lőrinc Quartet műsorában, a szerzeményekben egyaránt nyomon követhetők a világ- és a klasszikus zenei hatások. Legújabb nagylemezük már új felállással született, ismerős stílusjegyekkel, úgy mint a szabályos, ismétlődő formák, tiszta egyszerűség és a legkülönbözőbb stílusokkal való játék, de mégis új hangot mutatva. A címadó Open annál nagyratörőbb, érvényesül benne a rock, a funk és a klasszikus jazz hatása, a tagok tudásuk legjavát mutatják a szólókban, és vibráló párbeszédet folytatnak egymással.


A hatályos jogszabályoknak megfelelően az eseményre való belépés kizárólag érvényes védettségi igazolvány, EESZT applikáció vagy EU-s Covid-igazolvány és személyi igazolvány vagy útlevél együttes felmutatásával lehetséges.