David Bowie a konyhaasztal alá bújt Roger Moore elől

James Bond annyira unalmas volt, hogy máshogy nem tudta lerázni.

Szeptember elején jelent meg Dylan Jones a tavaly elhunyt David Bowie-ról szóló életrajza, a David Bowie: A Life. Ennek apropójából mesélt el egy vicces sztorit a The Telegraphnak.

A hetvenes évek végén Bowie Svájcba költözött, és Genf egyik elegáns külvárosában vásárolt házat. Egyik délután beállított hozzá a szomszédságban élő Roger Moore. Kért egy teát, majd ottmaradt Bowie-nál vacsorára, és néhány italt is megittak, miközben Moore a James Bond-filmek forgatásáról mesélt. Az énekes rendkívül élvezte az estét.

Másnap Moore ismét kopogott, beengedte magát, kért egy gin tonikot, és előadta ugyanazokat a sztorikat, mint előző nap. Bowie ezt már nem találta izgalmasnak, sőt, kifejezetten unta. Viszont a legbénább James Bondot sehogy sem tudta levakarni magáról, így két hét után besokallt, és amikor Moore felbukkant, Bowie elbújt a konyhaasztal alá, mintha nem lenne otthon.

Moore utolsó James Bondjában, a Halálvágtában elsőként az énekest keresték meg, hogy játssza el a film főgonoszát, Max Zorint, ám Bowie kapásból passzolta a szerepet.