Dobszerda

Idei első szerdánk nagyot dob a szeren, szerencsére ad mindent, amit tavaly is. Inkább a zene élteti, mint más, abból viszont válogatott rendesen. Némi egyéb is belefért, büszke vagyok erre a napra, mindenki megtalálja, apraja-nagyja!

Népszerű gyermekdalok, népdalok, hagyományőrző elemek, körtáncok, mondókák. Az állandó gitár-ének és ritmusszekció mellett megszólalnak még a furulyacsalád tagjai: a szopranínó, a szoprán- és altfurulya, a tilinkó…

Dávid Szabolcs festőművész interaktív workshopja arról, hogyan vihet közelebb a művészet önmagunkhoz és másokhoz. Közreműködik: Hornig Balázs (zongora)

Coronita After - Zenés Pi Slam a Három Hollóban

Három Holló Kávéház, január 5., 19:00

 Az év elején egy új kísérletbe fognak - a slam poetry és a zene háziasításába, vagyis megmerítkeznek a spoken word műfajában. Szövegeljetek zenére és hallgassatok bele, mit ad ki!

Körkép a hazai fotóoktatásról 2. rész

Online, január 5., 19:00

Mi a helyzet az iskolai rendszerű nappali képzésben? Beszélgetőtársak: Makáryné Fodor Éva, fotográfus, a Kisképző fotó szak vezetője, Fejér János, művésztanár, Kisképző, Kéri Gáspár fotográfus,  művésztanár, Számalk-Szalézi Technikum és Szakginázium, Váradi Viktor, művésztanár, szakfelelős, Számalk-Szalézi Technikum és Szakgimnázium, Boldvai Balázs, művésztanár, Budapesti Komplex SzC Kézművesipari Technikum (Práter utca)

Subtones

Különleges felállásának köszönhetően eddig is a groove-hallgató fenegyerekek mekkája volt, de az utóbbi időben új színeket is felvettek a palettájukra. Jónás Vera és Kiss Flóra énekesnők a dalok és a vokális zene irányába, míg Szarvas Dávid ütőhangszeres-beatboxer az afrikai ritmusok és az urbánus zenei hangzások felé terelik a Subicz Gábor vezette zenekart.

Budapest Klezmer Band - Újévi koncert

A Budapest Klezmer Band Európában és Amerikában egyaránt ismert és közkedvelt, rengeteget turnézik szerte a világban, újra és újra tanúbizonyságot téve sokoldalúságáról.

EDITH — Kék Ló Szerda #8

Edith, január 5., 20:00

Kockázatos dallamokat hoz a céltalan esti szél, színes ruhába öltöznek a régi mosolyok: már hallom, hogy gyülekeznek a társak. Mintha csak tegnap széledtünk volna szét - még egy kilépő, még egy, aztán még egy; és lám, újra itt vannak.

Újévi koncert - Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackák

B32 Galéria és Kultúrtér, január 5., 20:00

Ferenczi György és zenekara műsorában összeolvad a magyar kultúra, és a rock'n' roll forradalom szeretete. Így fér össze a kalotaszegi hajnali Petőfi és Gérecz verseivel, illetve Hendrix zenéjével. A rendkívül energikus produkció mosolya bearanyozza a velük töltött tartalmas, információban, és humorban gazdag estét. Számos ponton utal a rock 'n' roll forradalom, az amerikai zenei kultúra és a zenekar elképzelésének kapcsolatára.

Sweat

Sylwia mindent a maximumon pörget. Sikeres fitnesztrénerként emberek ezreit motiválja. A közösségi média sztárja, aki nemcsak az edzésekről és a sikereiről, de az érzéseiről is gyakran posztol a rajongóinak. Sylwia a teljes életét az edzőteremben és az online térben éli.

A nem európai kultúrák zenéiből, nem-temperált hangolásokból, az amerikai minimalizmusból és a pszichedelikus, rituális zenékből inspirációt merítő Decolonize Your Mind Society-t 2018 végén hívta életre Szabó Bálint Gosheven, természetes kiterjesztéseként korábban megkezdett útjának. A zenekar megszólalása világszinten is egyedülálló, hiszen a jávai zenéktől a közép-afrikai polifónián át a japán udvari szertartászenékig, vagy a tiszta hangolású indiai zenétől a közel-keleti makám semleges tercein át a földöntúli hangzású tibeti gyaling kürtökig több ezer éves kultúrák zenéit fogja át és értelmezi újra soha nem hallott módon, a modern kor nyújtotta technológiák segítségével.

Noise / Bass / Electro / BreakBeat / Techno

Open Mic Wednesdays @Pótkulcs

Pótkulcs, január 5., 21:00

Ha végre élő zenével szeretnéd körülvenni magad és be is szállnál: 15 perc lehetőséget kap mindenki. Mikrofont, vonalbemenetet és igény szerint egy akusztikus gitárt illetve elektromos zongorát a szervező biztosít.

A jazzrajongó közönség kívánságának eleget téve nem csak a hét elején és végén, hanem a hét közepén is csatlakozhat a késő esti jam zenekarokhoz, aki szeretné megtapasztalni a szabad, közös örömzenélés élményét. A recept változatlan: a szerdai alap-formációkat is a legjobb zenészek alkotják.