Dwayne Johnson Kínában forgat Die Hard-filmet

Még címe sincs, mégis minden hollywoodi stúdió az expankrátor akciófilmjét akarja.

Óriási kiaknázatlan piac Hollywood számára a kínai mozinézők sokmilliós tábora, a kommunista rezsimben ugyanis imádják a nemzetközileg ismert sztárokat. Schwarzenegger felemásan sikerült nagy visszatérése, a Terminator 5 például sokkal többet kaszált Kínában, mint az Egyesült Államokban, a Vasember 3-nak direkt készült egy olyan ázsiai verziója, amiben a kínai karakterek nagyobb szerepet kaptak, a DreamWorks SKG pedig kínai leányvállalatot alapított Sanghajban Oriental DreamWorks néven, a Kungfu panda franchise gondozására és a hasonló stílusú harcművészanimációk készítésére.

A Mariana-árokként tátongó piaci résbe most épp a 200 százalékon pörgő Dwayne Johnson és a Családi üzelmek című, fergeteges vígjáték rendezője, Rawson Marshall Thurber próbálnak benyomulni egy új filmtervvel, ami állítólag

pont oylan lesz, mint a Die Hard, csak Kínában játszódik.

Az egyelőre még cím nélküli zsarufilm tervére azonnal ráharaptak a hollywoodi stúdiók, így most  a Legendary Pictures, a Universal, a Sony, a Paramount Pictures és a New Line Cinema is azt szeretné, ha a Szikla velük forgatna. Azt persze nem tudni egyelőre, mikor lesz ideje az elfoglalt akciósztárnak a kínai forgatásra, mert most a Központi hírszerzést és a Baywatch-mozifilmet kell promóznia, aztán jön a Jumanji 2, a Halálos iramban 8, a Shazam! című szuperhősfilm, az Utazás a Föld középpontjába 3, a Nagypályások tévésorozat, valamint a nemrég bejelentett Indiana Jones-utánérzés, a Doc Savage. (via Geektyrant)