D(zs)esszerda

Desszert dzsessz-szel szerdán. Gondoltam megmagyarázom a címet, mert nem szoktam. A gyerek meg kávéban horgászik, mert az ugyanolyan érdekes. A fesztivál okán emeltem ki épp a jazzt (írásismétlés nélkül!), mert lesz itt online érdekesség, mozi, meg bábos, és mindenféle cirkusz is. Szerdának nem is annyira rossz, sőt! Pont mint a desszert! .Jó.

Zsidó Jazz Fesztivál

Budapest, január 12-15.

A jazzfesztivál keretében kiváló előadók koncertjeit élvezheted Budapest Jazz Clubban.

Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivál - Budapest Circus Festival

Budapest, január 12-17.

Generációkon keresztül örökölt, az emberi teljesítőképesség határtalanságában rendületlenül hívő emberfeletti akarat tudta évszázadokon keresztül életben tartani, megőrizni a cirkuszművészetet. Huszonöt évvel ezelőtt egy szakemberekből álló csoport Kristóf István vezetésével indította el a Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivált.

"Zenegyerekeknek!" Juhász Lászlóval

Népszerű gyermekdalok, népdalok, hagyományőrző elemek, körtáncok, mondókák. Az állandó gitár-ének és ritmusszekció mellett megszólalnak még a furulyacsalád tagjai: a szopranínó, a szoprán- és altfurulya, a tilinkó…

Nyúl Péter

Budapest Bábszínház, január 12., 10:00

Nyúl Péterrel mindig történik valami. Mágnesként vonzza a bajt, a galibát. Mesénk kezdetén - Nyúlmama határozott tiltása ellenére - átszökik a szomszéd Gergelyfi bácsi veteményeskertjébe, ahol nem várt találkozások és hihetetlen kalandok várnak rá. A több évet felölelő történetben Péter testvérei felnőnek és családot alapítanak, de vajon a rosszcsont nyúlfinak benő valaha a feje lágya?

Ismerd meg a Corvinus mesterképzéseit online nyílt napjaikon, és tedd fel kérdéseidet szakfelelőseiknek és hallgatóiknak! Január 11-12. között élőben közvetítik a tájékoztatókat a hivatalos Facebook-oldalon és YouTube-csatornán.

A kínai-amerikai hidegháború kilátásai

Online, január 12., 17:00

Előadást tart Mészáros Tamás, nemzetközi kapcsolatok szakértő, és Salát Gergely, sinológus. A rendezvényt moderálja: Győrffy Dóra és Feledy Botond. A rendezvény nyilvános, azon minden érdeklődőt sok szeretettel várnak. A vitaestekről a felvételek a YouTube csatornájukon tekinthetők meg. Az Eötvös Csoport médiapartnere a Telex.hu.

Fenyves Márk tizenöt lemezen szerepel szerzőként és gitárosként. Az utóbbi öt évben 13 országban lépett fel, több mint 300 koncertet adva. Zenekarai Spotify hallgatottsága 1 millió felett van.
A Fenyves Triót 2017-ben hozta létre Mihalik Ábel (Kispál, Kiscsillag, Abel Label stb.) dobossal és Miskolczi Márk bőgőssel. Első albumuk „Homecoming” címmel jelent meg.

A Ferences Rend immár hagyományosan minden év elején jótékonysági koncertet rendez a Zeneakadémián az autizmussal élők megsegítésére. Idén a legismertebb magyar hegedűvirtuóz Kelemen Barnabás és Kokas Katalin, valamint barátaik, a FAB Ensemble állították össze a műsort: Bach, Brahms és Schubert művei csendülnek fel az est folyamán.

Első alkalommal egy leendő liquid jazz-hop trio bukkan élőször a nyilvánosság elé. Eredetük és eredményük egyelőre ismeretlen, annyit tudni róluk hogy talán egy napon Randelirium trio-ként lesznek ismertek... Szegedi Mátyás (gitár), Barakonyi Bruno (basszusgitár), Gasner Márk (dob)

A Sárik Péter Trió az elmúlt tíz évben Magyarország egyik legnépszerűbb és legmeghatározóbb jazz-zenekarává vált. Sikerük egyik záloga, hogy mindhárman rendkívül nyitott, sokoldalú muzsikusok, így a közönség szélesebb rétegét képesek megszólítani. Hármasukhoz ezen az estén a formációval több turnén is közreműködő közönség-kedvenc jazz énekes, Berki Tamás csatlakozik.