Elon Musk pénzzel is beszállhatott Depp és Heard háborújába

A Deppet megvádoló újságcikket az a jogvédő szervezet írta, amelyet Musk is támogatott.

Újabb részletek derültek ki arról a Washington Postban megjelent újságcikkről, amely elindította a Johnny Depp és Amber Heard közti pereskedést. Ahogy többször is megírtuk, a színész 50 millió dollárra perelte Heardet, azt állítva, hogy a nő tönkretette a karrierjét, amikor felelevenítette az ellene felhozott vádakat egy 2018-as, a Washington Postban megjelent véleménycikkben. 

Most Terence Dougherty, az American Civil Liberties Union (ACLU) nevű jogvédő szervezet általános jogtanácsosa úgy nyilatkozott a bíróságon, hogy Heard a válás után neki járó összegből 3,5 millió dollárt ígért a szervezetnek, amelyet már korábban is támogatott. Heard ezt követően az ACLU női jogokért felelős nagykövete lett.

Dougherty elismerte, hogy a 2018-as, Washington Postban megjelent cikket vázlatát ők írták meg, mivel a színésznőt a családon belüli erőszak elleni küzdelem egy fontos alakjának tartották, aki képviselni tudja az ügyet a közvélemény előtt. A nyilvánosságra került emailekben, amelyekben az ACLU kommunikációs csapata a cikk fogalmazásmódját vitatja meg, felmerült az is, hogy a családon belüli erőszakra utaló részek megsérthetik a válás során kötött titoktartási megállapodást. Heard szerette volna megemlíteni azt is, hogy a bíróság ideiglenes távolságtartási végzést hozott Depp ellen, de az ügyvédek ezt a részt kihúzták.

Forrás: CBS Photo Archive/Getty Images

 

Az ACLU kommunikációs csapata annak idején nem is titkolta, hogy Heard cikke Deppről szól, a Washington Postnak azzal adták el az anyagot, hogy

mint tudjátok, Johnny Depp összeverte Amber Heardöt a rövid házasságuk alatt”,

a cikk megjelenését pedig eleve az Aquaman premierjéhez akarták igazítani.

Heard tíz év alatt jelentős összeggel támogatta az ACLU-t, a szervezetnek ígért 3,5 millió dollárból azonban csak 350 ezer érkezett közvetlenül tőle, 350 ezer egy névtelen adományozótól, aki az ACLU szerint szintén Heard, 100 ezer Depptől és 500 ezer egy Elon Muskhoz köthető forrásból.

Heard a válást követően Muskkal jött össze – de egyes pletykák szerint már korábban indult a viszony – és a színésznő ügyvédei a tárgyalás előtt még úgy tervezték, hogy Musk is tanúskodni fog Heard mellett. A Twitter új tulajdonosának ügyvédje közölte, hogy ügyfele nem jelenik meg a bíróságon, ahogy James Franco sem, aki korábban szintén szerepelt a tanúk közt.

Via: The Guardian