Előszombat

Ezen a - remélhetőleg - szép szombaton egyaránt készülnek a tavaszra és a nemzeti ünnepünkre is. Lesz ezért vér, pálinka, ágyú, és huszárok is! Eztán következik egy magvas mozi sáv, amit aztán végeláthatatlan zenekavalkád követ. Jó kis szombat ez, ideje huszárosan belevágni!

A szokásos év eleji hajós buli, a halasztott Aréna koncert miatt márciusra került át, ennek a második felvonása érkezik szombaton! A zenekar 2013 májusában alakult Gyergyószentmiklóson, több éve együtt zenélő tagokból. Nevét a Bagossy testvérpár – Bagossy Norbert (gitár/ének) és Bagossy László (basszusgitár/vokál) – családneve ihlette, hozzájuk csatlakoztak zenésztársaik, Bartis Szilárd (dobok), Tatár Attila (gitárok, vokál) és Kozma Zsombor (hegedű, harmonika, billentyűk).

A SoLaTi a neo soul, rnb és hip-hop stílusjegyeit ötvözi a jazz harmóniakészletével és összetett, előremutató formavilágával. A zenekar Tzumo szerzeményeit szólaltatja meg, de a darabok létrejöttekor jelentős szerep jut a zenésztársaknak és Kriszta szövegírói ambícióinak is.

Czutor két éve lépett fel utoljára az Akváriumban. Azóta a legtöbben a szurit várták, most meg – ki tudja hányan még mindig - az emlékeztető szurit. Rajtuk ne múljon! A 2005-ben feloszlott Nyers zenekar későbbiekben összehozott felelevenítő koncertjei és hangfelvételei amúgy is ezt a címet viselték mindig. Miért ne hívhatnák az új, ikonikus vendégekkel nehezített eseményt így: Booster Oltás.