Ép tesben épp élek

"A két vonat 15.15-kor ütközött össze. Az első utasokat szállító vasúti kocsi kettévált, és két külön irányba folytatta az útját. A második vagon teljesen összepréselődve ég, és több száz métert haladt. A roncsok másfél kilométeres körzetben szóródtak szét. A tehervonaton hatan teljesítettek szolgálatot. A személyvonaton száztizennyolc utas és hétfőnyi személyzet utazott. A szerencsétlenséget egyetlen ember élte túl."
Na ki? Természetesen főhősünk, aki nemigen hisz képességeiben, bár vannak neki. Mindent túlél, még az oviban sem esett el sose. Amióta serken a szakálla, nem vágta meg magát. Sebezhetetlen. Családi állapota: nős, plusz gyerek. Foglalkozása: biztonsági őr egy futballstadionban. Ezer méterről kiszúrja, ha rossz fiú vagy. Ha új ingedben benne marad egy gombostű, ő arra is rájön. Vele nem lehet viccelni. Ő a jó fiú.
Ha van jó, akkor rossznak is kell lennie. Mindennek és mindenkinek megvan a párja. A jó csak a gonosz mellett teljesedhet ki. Ha nincs gonosz, hiába vagy Te a megváltó, nem érsz vele semmit. Valakit szájba kell rúgni (lehetőleg a gonoszt), hogy kiderüljön, ki vagy. Tévedni viszont kínos - pláne ha másfél méteres és negyven kiló vagy -, mert a kigyúrt keljfeljancsik nem szeretik, ha elvéted a cél.
A Sebezhetetlen története nem nagyon szövevényes, mégis feszült. Lassan gomolyog a fonal, mégse kell kimenni pisiszünetre. A kicsit együgyű "vilisz", ha lassan is, de rájön élete értelmére. "David amikor felszáll a vonatra, fogalma sincs róla, merre tart az élete. A szerencsétlenség után, melynek ő az egyetlen túlélője, ismét hallani kezdi azt a belső hangot, amelyre korábban egyáltalán nem figyelt oda. Most viszont minden erejével azon van, hogy megfejtse a belső hang által mondottakat" - mondja a rendező. A nagy fekete bácsi is segít az értelmezésben. Sőt...
Mire elfogy az otthonról hozott sós pálcika és a házikészítésű limonádé, kiderül, mi a kotta, mi a pálya, és a végén mindenki megnyugszik, hepiendszerű lezárás, de még ez se baj, hiszen fő, hogy egészség legyen.