Eszméletlenül sok pénzt kap Robert Downey Jr., hogy visszatér a Marvel-filmekbe

A színészt ezúttal Fátum Doktor szerepében látjuk, amiért egy kisebb ország GDP-jét zsebeli be.

Mint korábban a PORT is megírta, Robert Downey Jr. visszatér a Marvel Moziverzumba, ám nem Vasember szerepében: a 2026-ban mozikba kerülő Bosszúállók: Ítéletnap című filmben a Fantasztikus Négyes legnagyobb antagonistáját, Fátum Doktort fogja alakítani.

Forrás: Marvel

 

Már régóta pedzegetik, hogy a színész visszatér az MCU-ba, ám karaktere, Vasember/Tony Star a 2019-es Bosszúállók: Végjátékban életét vesztette a franchise egyik legemlékezetesebb jelentében. A rajongót korábban azt találgatták, hogy a multiverzum behozásával esetleg egy alternatív dimenzióban visszahozzák Vasembert, de ehelyett Robert Downey Jr. most egy egészen új szerepben fog feltűnni: gonosztevőként. Mindezért pedig egy olyan vastag csekket kapott, amitől nem csoda, hogy sokan felháborodtak.

 

Brutális összeg

A Variety értesülései szerint a színész

több mint 80 millió dollárt kapott a szerepért

– ezt a Végtelen háborút és Végjátékot is rendező Russo fivérek gázsijával emlegetik egy lapon. Ehhez jön még egy magánrepülő és egy lakóautó park - csak neki. Egyértelmű, hogy a Marvel egyre csökkenő filmes népszerűségének orvoslására szinte bármennyit képes elkölteni. Az emberek azonban kevésbé örülnek ennek, bár Robert Downey Jr. pontos gázsija nem nyilvános. Volt olyan megjegyzés, miszerint

„ennyiből egy egész szuperhősfilmet le lehetne forgatni”.

 

(via Kotaku)