Ezek a legjobb ingyenes gyerekprogramok feburárra

A fánkdíszítéstől a közösségi xilofonozáson át a zenegépépítésig sokféle programot ajánlunk. Emellett még az is kiderül, hogy az ismert hátrányok mellett milyen előnye lehet annak, hogy még mindig nagyon korán sötétedik.

Mimbo Jimbo és a hosszú tél - barkácsolós könyvbemutató

Budapest, Február 10.

Izgalmas és nagyon aktuális játékos könyvbemutatót tartanak a Ráday utcai Két Egér Könyvesboltban. A dán Jakob Martin Strid meséjében Mimbo Jimbót és barátait ellepi a hó, de a mese végére elhozzák a tavaszt, és a kalandban különös masinák is szerepet kapnak. A gyerekek ezért a Szertár blogról ismert Zsíros László segítségével saját kis hanggépeket készíthetnek, amikkel egy közös koncert keretében elűzhetik a telet.

Hangszert a kézbe

Február 13-17., Székesfehérvár

A bluesgitározásról szóló előadástól a közös xilofonozásig sokféle programmal várják a gyerekeket a Fejér Megyei Művelődési Központ zenei játszóterén. Öt napon át ingyenesen be lehet nézni a dob és ütőhangszeres, a gitáros és basszusgitáros, a billentyűs, a népi és klasszikus hangszeres, az elektronikus zenei, valamint a stúdiós szekciókba, és az esemény nevéhez híven a hangszereket kézbe is lehet venni.

Farsangi Kölyöknap a Nemzeti Színházban

Budapest, Február 18.

A Nemzeti Színházban jelmezpróbával és kézműves foglalkozásokkal indítják a napot, majd A legendák kertjében című interaktív táncjátékkal elevenítik meg a mesék világát. Hogy a farsangi hangulat is meglegyen, aznap a büfében ízletes fánkot kínálnak.

Az égbolt távcsöves megfigyelése

Pécs, Február 24.

Használjuk ki, hogy még mindig korán sötétedik, és gyönyörködjünk délután hattól a csillagokban a pécsi Zsolnay negyed Planetáriumánál. Ehhez a helyszínen profi távcsövet és szakszerű támogatást nyújtanak.

Pagony Farsang

Budapest, Február 24.

Jelmezes-táncos farsangi bulit tartanak a Bartók Béla Úti Pagony könyvesboltban, ahol fánkot is lehet díszíteni. Az sem akadály, ha valaki jelmez nélkül érkezne, a helyszínen ingyenes arcfestéssel varázsolnak a gyerekekből tigrist, Batmant vagy pillangót.