Ezek a legjobb ingyenes gyerekprogramok márciusra

A napfoltfigyeléstől a basszusgitározáson át a nemzeti színű pillangózászló-készítésig sokféle programot ajánlunk az első tavaszi hónapra. Szerencsére nem csak Budapesten.

A Világűr - családi nap

Március 3., Budapest

A csillagok és a világűr iránt érdeklődő gyerekek egy látványos, térhatású film segítségével ismerkedhetnek a távcsövek történetével, majd az elefánftülű bolygóról hallhatnak előadást. Ha ez nem lenne elég, interaktív kísérletekkel mutatkozik be a nanotechnika az Erzsébetvárosi Összevont Művelődési Házban.

Piros, fehér, zöld

Március 3., Budapest

Ha nem éritek be a bolti kokárdával, vagy nemzeti színű pillangózászlóra vágytok, akkor a Platán Könyvtárban ingyen felkészülhettek a nemzeti ünnepre. A forradalmi kedvű gyerekek saját készítésű papírhuszárokkal játszhatják el a forradalom és szabadságharc fejezeteit.

Cifra Palota - "Cifra Világ": Gáláns indiák, távoli országok

Március 4., Budapest

Még a legkisebb babákat is kétféle program várja vasárnap a Művészetek Palotájában, ahol a Ringató foglalkozás mellett Csemete zenecsemegét is tartanak. A programok egészen 12 éves korig szólnak, a nagyobbak A kis Mukk történetét nézhetik meg interaktív zenés mese formájában, vagy a Világgá ment békák bábelőadáson szórakozhatnak. Emellett érdekes kreatív foglalkozásokat is tartanak, amik távoli országok kultúráját hozzák közelebb. Lehet inka csomóírást tanulni, színes, indiai elefántokat festeni, indiánsátrat készíteni.

Ingyenes programok a Csillagászati Héten

Március 19-25., Pécs

A Csillagászati Héten rengeteg izgalmas előadás, távcsöves és planetáriumi bemutató várja a gyerekeket és felnőtteket. A többször megtartott távcsöves csillagnézés és napfoltmegfigyelés ingyenes, ahogy a kifejezetten 12 év alattiaknak szóló csillagászati foglalkozás is.

Hangszert a kézbe!

Március 20., Debrecen

Az ország nagyobb városait végigturnézó könnyűzenei hangszerbemutató márciusban Debrecenbe érkezik. Az interaktív hangszerkiállításon ki lehet próbálni a dobokat, basszusgitárokat és különböző elektronikus zenei eszközöket, de a klasszikus zene és a népzene iránt érdeklődők sem maradnak hoppon. Az eseményen rengeteg profi zenésztől és fiatal tehetségtől lehet tanulni és kérdezni.