Ezeket a programokat ajánljuk hétvégére

Igaz, hogy nem hosszú, de hétvége! Ezekkel a programokkal pedig nagyszerűen és értékesen töltheted el.

Nagy-Szín-Pad - Akvárium Klub, május 2-11.


A Nagy-Szín-Pad! koncertsorozat idei érdekessége, hogy a Visegrádi Csoport 2017-2018. évi magyar elnöksége alkalmából a Magyar Turisztikai Ügynökséggel együttműködve, az egyes fordulók előtt külföldi fesztiválszervezők ajánlásával egy-egy cseh, szlovák és lengyel zenekart is láthatnak az ide érkezők. E zenekarok június végén a Telekom VOLT Fesztiválon a szintipop legenda Depeche Mode koncertjének napján is színpadra lépnek majd.

Budapest100 - Budapest utcái, terei, lépcsőházai, május 5-6.

A Budapest100 célja, hogy felhívja a figyelmet a körülöttünk lévő épületekre, építészeti értékekre, amelyek minden nap körülvesznek bennünket. "A közkedvelt programok a megnyíló házak mellett idén érdekes tereken várnak mindenkit május 5-én és 6-án. Van kicsi és nagy tér, és rajtuk sok-sok ház. Számtalan ötlettel készülnek az ott élők és ott dolgozók: bemutatják a múltjukat, beavatnak a titkaikba a közös programokon. Belakjuk a tereket! Jönnek a májusi virágok, a kertészkedő aktív közösségek, a kortárs épületeket bemutató csapatok,a történelmet idéző idősek, a nappali piknik és az esti zenélés a parkokban, tereken. Nyissunk együtt kaput, ajtót, folyosót pincétől a padlásig: találkozzunk a házakban és a téren!" - Letölthető programfüzet ITT!

Food Truck Show – Budapest, Kincsem Park, május 4-6.


Idén is megrendezik a Food Truck Show Budapestet a Kincsem Parkban. A Food Truck Show gasztro-fesztivál elsődleges célja, hogy egy időben és helyen mutassa be a legjobb, minőségi ételeket, italokat kínáló, vendéglátó járműveket. A guruló gasztronómia legjobbjai mellett lóversenyfutamok, agárversenyek, gyerekprogramok, zenekarok, utcazenészek szórakoztatják majd a kilátogatókat. Szeptemberben is megismétlődik majd a gasztronómiai program egy nemzetközi lóversennyel társítva.

Óbuda Napja 2018 - Budapest, Óbuda, május 3-5.

Óbudán komoly hagyománya van annak, hogy május első hétvégéjén színpompás forgataggal ünnepelnek a kerületben élők. Az Óbuda Napja immáron 12. éve szórakoztatja az idelátogató közönségét, egyre nagyobb sikerrel.

21. Budaörs Fesztivál - Budaörs, május 2-5.

1 város, 5 nap, 8 helyszín, 36 program, 460 fellépő - a tavaszi Budaörs Fesztivál minden korosztályt és stílust kielégítő műsorkínálattal várja vendégeit. A választék és a kínálat rendkívül széles: Bálványos Huba Munkácsy-díjas grafikus kiállításától a Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint duójáig , Bérczesi Robi Én meg az Ének műsorától kezdve a Kesze kusza varázspálcája című öko mese musicalig, vagy Kollár Klemencz László (Kistehén zenekar) estjétől Orff Carmina Buranáig.

 

Kéz–Mű–Remek. Népművészet. Nemzeti Szalon, 2018 – Budapest, Műcsarnok, április 21. - augusztus 20.


A kiállítás 12 termében a tárlat kurátorai betekintést nyújtanak a táncházmozgalom kezdeteibe, majd teremről-teremre reprezentálva, hogy a hagyományos paraszti kultúrából merítő kortárs kézművesség miképpen teheti szebbé, gazdagabbá mai életünket, megmutatva népművészetünk gazdagságát, sokszínűségét. Bemutatkoznak alkotásaikkal azok a kortárs kézművesek – több száz alkotó –, akik míves remekeikkel az elmúlt 5-10 évben a legfontosabb szakmai pályázatokon kiváló eredményeket érték el. A kiállítás ideje alatt arra is lehetőség nyílik, hogy a látogatók megtekintsék és kipróbálják a kézművesség fortélyait, különleges hangszereket szólaltassanak meg, vagy egy-egy jeles naphoz kötődő programsorozat keretében közös táncban, éneklésben vegyenek részt.

A15! - Dope D.O.D. (NL), Red Hood Squad (DE), Palotai, Bevild, Myamo – Budapest, A38, május 5.


Hollandia válasza a Foreign Beggarsra, a dubstep, grime és kurrens basszuszenék határterületén jeleskedő Dope DOD hét év után tér vissza az A38 Hajó fedélzetére, hogy újra a Petőfi híd budai hídfőjénél szabadítsa el a poklot! Az agresszív ütemei, pince-mély basszusai és messziről felismerhető flow-ja miatt nemzetközi sikersztorivá vált Dope DOD május 5-én rántja majd magával leggyorsabban jegyet váltó rajongóit - a telt-ház és a hangerő garantált.

 

Fábián Juli Emlékkoncert – Budapest, Budapest Park, május 6. 18h


Fábián Juli tragikusan fiatalon hunyt el 2017. december 16-án, hosszan tartó, türelemmel és erővel viselt betegség után. Az emlékére szervezett koncerten Juli egykori zenésztársai és barátai róják le tiszteletüket és elevenítik fel az énekesnő sokszínű munkásságát. A koncert programja Juli életpályáját követi végig azokon a dalokon keresztül, amiket Juli írt és rögzített, azon zenészek-énekesek tolmácsolásában, akikkel a legtöbbet lépett fel, és akikkel a legszorosabb baráti viszonyt ápolta. A koncert kiemelt blokkja lesz utolsó és legsikeresebb együttesének, a Zoohacker-rel közös hét fős "Fábián Juli & Zoohacker" zenekar fellépése, ahol Juli legkedvesebb nemzetközi és hazai pályatársai idézik fel legsikeresebb dalaikat.