Ezeket a programokat ajánljuk hétvégére

Augusztus első hétvégéje is számtalan jó programot tartogat, ezekből szemezgettünk.

Atlantic Flight - Nagy Cirkuszi Utazás - Fővárosi Nagycirkusz, szeptember 9-ig több időpontban


A Fővárosi Nagycirkusz műsorában egy fantasztikus utazásra invitálják a nézőket. Szabadon szárnyra kap a képzelet, nem ismer határokat a fantázia. A vízicirkusz csodás szökőkútjátékával és szemkápráztató lézerfényeivel, a folyamatosan mozgó és átalakuló porondra fellépő artisták hihetetlen mutatványaival egy csodálatos és felejthetetlen showműsorba csábítják, aki jegyet vált a járatra.

11. Ördögkatlan Fesztivál - Kisharsány, Palkonya, Nagyharsány, Villánykövesd, Beremend, július 31. - augusztus 4.


Van Villány környékén néhány település és csodálatos helyszín, amelyek a hazai és környéki kultúra igazi központjává válnak. A Bárka Kikötő baranyai horgonyzása az Ördögkatlan Fesztivál lassan hagyományosan a térség egyik legfontosabb kulturális eseménye.

Szabihíd - Szabadság híd, augusztus 4-5.

Idén nyáron ez az utolsó hétvége, hogy a gyalogosok elfoglalhatják a Szabadság hidat, szóval most kell beleadni apai-anyait.

Generali Night Run - Várkert Bazár, augusztus 4. nevezés 14 órától

A hagyományoknak megfelelően a versenyzők a Várkert Bazárból rajtolnak, érintik a Budai Várat és idén egy új, változatosabb körrel várják a résztvevőket, mely során érintik az alagutat az Attila utat és a Budai felső rakpartot is. 

 

Paul Kalkbrenner – Budapest Park, augusztus 4. 15h


Az egyik legnépszerűbb berlini előadó, Paul Kalkbrenner neve garancia az igényes, folyamatosan újdonságokkal kísérletező elektronikus zenére. A techno fellegvárából érkező producer élő produkcióval érkezik augusztus 4-én a Budapest Parkba!

Auer Fesztivál - Veszprém, augusztus 1-4.

Az idén nyáron augusztus 1. és 5. között, immár negyedik alkalommal rendezi meg a Mendelssohn Kamarazenekar az Auer Lipót nevével fémjelzett nemzetközi zenei fesztivált azzal a céllal, hogy Veszprém festői városába elhozza azokat a művészeket, akik a zenei élet főszereplőiként a világ legjelentősebb koncerttermeiben lépnek fel. 2015 óta olyan világhírű művészek tisztelegtek Auer emléke előtt Veszprémben, mint Vadim Repin, Mischa Maisky, Borodin Vonósnégyes, Yuri Bashmet, Kocsis Zoltán, Baráti Kristóf, Kelemen Barnabás, Ránki Dezső, Keller Kvartett, Ray Chen, hogy csak párat említsünk.

Mikve túra - Várkert Bazár, augusztus 5. 15h

A túra során bejárjátok a nyugati pincerendszer zegzugos folyosóit, miközben a látogató megismerkedhet a középkori Buda első zsidónegyedének történetével.
Az útvonal nem akadálymentesített, a lépcsők meredekek, kérik, hogy ezt vegyétek figyelembe jelentkezéskor. Találkozás a Korona Cukrászdával szemben (Palota út 1.).

 

Pillantás a mába – Hemző-díj 2014–2018 - Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ, szeptember 30-ig


A Pillantás a mába egy klasszikus mester és tizenhárom fiatal kortárs alkotó közös kiállítása. A huszadik századi magyar fényképezés ikonikus alakja, Hemző Károly ebben az évben lenne kilencven éves. Munkái és a tiszteletére alapított díj nyerteseinek művei első ízben kerülnek egymás mellé. De a Hemző-díj első négy évének fotográfiai metszete is ez alkalommal látható először együtt.

Garry Winogrand - Women Are Beautiful - Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ, szeptember 30-ig

Garry Winogrand, „az utcai fényképészet úttörője” gyors és pontos időzítéssel, különleges látószögekből örökítette meg a 60-as és 70-es évek Amerikáját, s benne a Nőt. A feminizmus második hullámának idején és a szexuális forradalom korában Winogrand lencséjén keresztül a mindennapok világában – uszodában, partikon, az utcán – mutatkozik meg az élettel teli, magabiztos, boldog, szabad, lázadó és szép nő alakja.

Jason Derulo – Budapest, Park, augusztus 5., 20h


Napjaink egyik legnépszerűbb pop, R&B előadója, Jason Derulo 2018 nyarán először koncertezik Budapesten. Karrierje néhány év alatt robbanásszerűen ível felfelé. Jason mára a zenei műsorok és fesztiválszínpadok ünnepelt sztárja. In My Head, Want To Want Me, If I’m Lucky, Don't Wanna Go Home, Cheyenne, Talk Dirty vagy a Swalla, hogy csak néhányat említsünk dalaiból, melyek évek óta uralják a világ slágerlistáit. Legújabb száma a Colors a 2018-as FIFA labdarúgó-világbajnokság hivatalos himnusza.