Ezeket a programokat ajánljuk március 16-ra

Még mindig van három nap a hétvégéből, használjuk ki jól! A szabadidő értékes eltöltésére kínálunk pár programot március 16-ra.

Dühöngő ifjúság - az Orlai Produkciós Iroda premierje

Jimmy Porter jazz trombitás, aki cukorkás bódéjából tartja fenn magát és terhes feleségét, Alisont. Sokat vár az élettől, és képtelen elfogadni a társadalmi elvárásokat; nem hajlandó beletörődni, hogy rá is középosztálybeli életmód várhat. A szerző saját házasságának élményeit írta meg – alig több mint két hét alatt – ebben a forradalmi művében, mely egy csapásra ismertté és népszerűvé tette őt az egész világon. Dühös fiatalok jelentek meg művében, akik új elvárásokkal, új frusztrációkkal és új hangon szóltak hozzá a világhoz. A színdarab hamar klasszikussá vált, több filmes feldolgozást és szántalan színpadi felújítást megélt.

Szentendrei Tavaszi Fesztivál

A tavasz a Szentendrei Teátrum életébe is új színeket és frissességet hoz. Idén a meglepően újfajta megközelítéseké, az új bemutatóké és a fiataloké a főszerep.

VI. Füredi Tavaszi Fesztivál

| Partraszállás | Forradalmi haddelhadd | Fabók Mancsi Bábszínháza | „Csillagként lefutni…” | Fáklyás felvonulás | Pál István „Szalonna” és Bandája | Zalka Imre Argentotípia bemutatója | Pörköltészet | Könnyek nélkül - zenés est - A kaposvári Csiky Gergely Színház előadása | HOBO Ady Endre estje |

Huszáros hétvége a Skanzenben

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc ünnepén ismét huszárokkal népesül be a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum. A huszártáborban a Hagyaték Lovas Egyesület tart lovas díszbemutatót és huszárkiképzést. Megismerhetik az érdeklődők a huszárok viseletét, fegyvereit, de lesz terepasztal hadművelet ólomkatonákkal és újoncozás - tréfás verbuválás huszártiszttel, zenekarral. Szólnak a katonabúcsúztató dalok és ropják a verbunkost. A huszáröltözethez nem maradhat el a huszárcsákó, a fakard készítés, és mindenki megvarrhatja itt saját kokárdáját és zászlóját is. Gyöngyös pártával és paszománnyal a reformkori divatot idézzük meg. A Magyar Bajusz Társaság bajusztörténettel, hagyományos beretválással és bajuszpödrés bemutatóval készül az ünnepre. Akit pedig a reformkori gasztronómia érdekel, kipróbálhatja a márczafánkot, de kóstolhat mézeshuszárt és tükrös szívet is.

Családi mesehétvége

A vonatok és a vasút rajongóit várják a Családi Mesehétvégén a MINIVERSUMban, ahol ezen a hétvégén minden a mesékről és a játékról szól majd.

Müller Péter Sziámi AndFriends: Pokoli aranykor

A Müller Péter Sziámi AndFriends színházi koncertje a Katona József Színház valamint a Pintér Béla és Társulata vendégművészeivel. Közreműködik még: Egressy Zoltán.

IV. RoHAM Trash Fesztivál

Magyarország közhangulatának soha nem volt még akkora szüksége trashre, mint 2018 tavaszán. A konformista fesztiválokból, a politikai dadaizmusból és az izzadtságszagú budapesti klubéletből már hivatalosan is Dunát lehet rekeszteni.

Fu Manchu (US) "Clone of the Universe World Tour"

A kaliforniai stoner alapzenekara, a Fu Manchu immár majd' harminc éve tolja a sivatagi rock ördögszekerét. A 70-es évekbe beleszerelmesedett, autómániás Scott Hill és társai nagyszabású turnéjukon extra hosszú koncertjeiken eljátsszák egyaránt új és már közkedvelt legsúlyosabb számaikat. A tavasz egyik nagyszabású rock-eseménye az A38 Hajón!