Ezeket csináld hétvégén, ha kedves az életed!

Végre már csak pár napig van január, úgyhogy az utolsó hétvégéjén adjunk bele mindent, és akkor talán könnyebben eljön a tavasz.

Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál – Budapest, Cinema City Aréna, január 23-28.


Az idei legjobb európai dokumentumfilm a Communion (Az én vérem), és két Oscar-jelölt, I am not your negro (Nem vagyok a rabszolgád), Watani, my Homeland (Hazám, Watani), valamint 7 Európa Filmdíjra jelölt film is szerepel a január 23-28-ig tartó Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál programjában. A vetítések után közönségtalálkozók és szervezett beszélgetések, viták keretein belül a nézőknek és a szakmának lehetősége nyílik az alkotókkal, ill. a filmek szereplőivel beszélgetni. 25 főből álló rangos nemzetközi zsűri, diákzsűri, valamint lelkes nyugdíjas filmrajongókból álló zsűri dönt a pénz és egyéb díjakról.


Piranesi-díj 2017. Nemzetközi építészeti kiállítás – Budapest, FUGA, január 17. - február 5.


A Piráni Építészeti Napok a világ egyik legnagyobb múltú nemzetközi építészeti konferenciája, amely minden évben bemutatja a legfrissebb építészeti trendeket és a leginnovatívabb térformálási ötleteket. A konferenciát több kapcsolódó építészeti kiállítás is kíséri, közülük a legfontosabb a Nemzetközi Piranesi Építészeti Kiállítás: az előző két év munkáiból Ausztria, Csehország, Görögország, Horvátország, Magyarország, Olaszország, Szlovákia és Szlovénia jelölőbizottságai választják ki országonként azt az öt projektet, melyek bemutatkoznak a tárlaton és versenyeznek a Piranesi-díjért.


Budapest Bár koncert – Budapest, A38 Hajó, január 28. vasárnap, 20h


A Budapest Bár fennállásának 10. évfordulóját 10 koncertes sorozattal ünnepelte tavaly, az évet pedig 10 állomásos „after party” turnéval kezdik, melynek egyetlen budapesti állomása a Budapest Bár kedvenc klubja, az A38 Hajó. A zenekar ezúttal a Budapest lemez dalaival színesíti a már jól ismert repertoárt. Az A38-on alig lehet abbahagyni a koncertet, olyan jó mindig a buli – úgyhogy most is hosszú koncertre számíthattok. A Farkas Róbert vezette Budapest Bár zenekar mellett fellép Behumi Dóri, Németh Juci, Lovasi András, Mező Misi, Keleti András, Szűcs Krisztián és Frenk.


Esküvői kiállítás – Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, január 27-28.


Az esemény a maga nemében páratlannak mondható, hiszen a hazai esküvői szakma itt képviselteti magát a legmagasabb kiállítói létszámmal óriási alapterületen, s ennek következtében - érthető módon -, hatalmas érdeklődéssel kísérve. Itt minden megtalálható lesz, ami egy tökéletes esküvő megrendezéséhez kell. A kínálat szerteágazó és minden igényt kielégítő, a rendezők nemcsak a házasulandókra, hanem a bálokra és egyéb családi eseményekre készülőkre is gondolnak.