Ezekkel a titkos trükkökkel szabják át magukat a hírességek

Nem kell mindig kés alá feküdni, és a botoxon kívül is vannak trendi eljárások.

Már a mozikban az év egyik legsokkolóbb filmje, A szer, amely – ahogy kritikusunk írta – „felkavaró tanmese a fiatalság elkeseredett hajhászásának mellékhatásairól”. A Demi Moore által alakított főszereplő aláveti magát egy rejtélyes eljárásnak, hogy szó szerint új testet kapjon, a következmények azonban horrorisztikusak.

Ha nem is ilyen radikális módszerekkel, de a szépségipar továbbra is virágzik Hollywoodban. Egy korábbi cikkünkben már megírtuk, hogy amióta létezik plasztikai sebészet, azóta használják is az Álomgyárban, és mára legfeljebb csak a módszerek finomodtak. A természetellenes fenék- és mellnagyobbítás és a túlplasztikázott ajkak többnyire kimentek a divatból, de vannak helyettük új trendek és technikák bőven. A The Hollywood Reporter a legjobb plasztikai sebészeket és orvos szakembereket kérte meg arra, hogy meséljék el, milyen módszerekkel próbálják mostanában elérni gazdag klienseik az örök fiatalságot.


Mókusarc helyett műtét

Forrás: Instagram / Courteney Cox

 

Ha a mókusarc-kifejezést nem is ismernénk, akkor is pontosan tudjuk, miről van szó. Madonnától Courteney Coxon át Nicole Kidmanig lehet sorolni a hírességeket, akik túltolták az arcfeltöltő anyagokat, és emiatt teljesen megváltoztak a vonásaik.

Sarmela Sunder, a Sunder Plastic Surgery arcplasztikai sebésze szerint ami az arcfeltöltő anyagokat illeti, egyre inkább a természetesebb esztétika felé mutató trend érvényesül.

"Elmozdulás történt a töltőanyagtól a műtét felé. Míg néhány évvel ezelőtt a páciensek hat-nyolc fecskendőnyi töltőanyaggal próbálták megteremteni a megemelkedés illúzióját, hogy elkerüljék a műtétet, most az egy-két fecskendőnyi töltőanyag mellett inkább a műtétet választják."


Implantátum nélküli mellformálás

Forrás: UIP-Duna Film

 

Jó ideje már, hogy kimentek a divatból 90-es évek természetellenesen túltöltött mellei (lásd Pamela Anderson és a Baywatch-lányok esetét), sokan el is távolíttatták az implantátumokat. Ez persze nem jelenti azt, hogy a területre specializálódott orvosok munka nélkül maradtak volna, csak kifinomultabb eszközöket használnak, például „mellemelést”. Ahogy dr. Lisa Cassileth leírja az eljárást: a mellszövetet egy felszívódó háló támogatásával megemelik, erős rostos szövetet hagyva maga után, amely melltartóként működik, és idővel megtartja a mellszövetet. És ma már a mellfelvarrással járó hegek elkerülése is gyerekjáték.

Egy másik eljárás a zsírátültetés, amellyel a melleket idegen test nélkül is meg lehet növelni és meg lehet emelni. A módszernek az is az előnye, hogy bónuszban némi zsírleszívást is kapunk, azon a területen, ahonnan a zsírt eltávolították legyen az a belső comb, az oldal vagy a has. A zsírátültetéssel történő megnagyobbítás költségei 18 500 dollárnál kezdődnek.

Az év legsokkolóbb filmjében tárulkozik ki teljesen Demi Moore

Láttuk Cannes-ban a The Substance-t, amiben Demi Moore és Margaret Qualley is kivetkőzik magából – a szó minden értelmében. Kritika.

Kritikánk A szerről


Minimálisan megnövelt fenék

A BBL azaz a brazil fenékfeltöltés az elit köreiben már teljesen kiment a divatból. Ez az az eljárás, amelynek keretében a hasról, az oldalakról, a combról vagy a hátról kinyert zsírt töltik vissza a fenékbe.

A Beverly Hillsben praktizáló dr. Danielpour szerint már az a gyakoribb, hogy a fenékből távolítják el a zsírt, az ügyfelek ugyanis nem akarnak túlságosan nagy hátsót. De ettől még ugyanolyan népszerű a fenékplasztika, csak nagy változtatások helyett apró kiigazításokat kérnek a páciensek.

Sztárok, akik megbánták, hogy kés alá feküdtek, és akik nem

Nem most, hanem 100 éve kezdődött Hollywoodban a plasztikai sebészet divatja. Mutatunk pozitív és elrettentő példákat is.

Ez is érdekelhet


Haj és bőr regenerálása őssejtekkel

A saját hajhagymáinkban rejlik a fiatalság forrása – legalábbis ezt állítják egy új eljárás hívei.

"Konzerváljuk az ügyfél fiatalabb énjét azáltal, hogy őssejteket vonunk ki a hajhagymából a tarkóból kitépett 50 hajszálon keresztül , rögzítve az akkori életkorát és egészségi állapotát. Ezeket aztán a laboratóriumban növesztjük, hogy nagy mennyiségben felhalmozzuk a páciens saját növekedési faktorait, amelyeket helyileg alkalmazunk a fejbőrön és a bőrön" mondja Drew Taylor, az Acorn Biolabs személyre szabott regeneratív orvoslással foglalkozó cég vezérigazgatója.


Vastagabb, teltebb haj

A haj helyreállításának egyik vezetője, a BosleyMD idén mutatta be legújabb, AI technológiával kifejlesztett találmányát, a Revive+ sűrűsítő habot, amely a fejbőrbe naponta kétszer bemasszírozva mindössze 45 nap alatt ígéri a haj teltségének fokozását, mivel reaktiválja a szunnyadó tüszőket, meghosszabbítva a hajnövekedési ciklust. A recept nélkül kapható, férfiak és nők számára egyaránt használható hab megfizethető (40 dollár), és állítólag nem okoz irritációt.

Léteznek más, nem sebészeti kezelések is: fényterápiák, az Acorn Biolabs regeneratív gyógymódjai és a fejbőrbe adott PRP (vérlemezkékben gazdag plazma) injekciók.


Szemöldökigazítás

Forrás: Port.hu

 

A szemöldökemelés („brow lift”) régóta bevetett eljárás, amelynek van egy kellemetlen mellékhatása: akin elvégzik, az úgy néz ki, mint aki a nap 24 órájában meg van lepődve valamin. Dr. Guy Massry szemöldöksebész azonban új technikát dolgozott ki. Mint mondja: a cél az alak, az ív és a kontúr kialakítása; a szemöldök visszaállításáról és újrakontúrozásáról van szó, nem pedig a felhúzásról.

Massry vektoros technikát alkalmaz, a halánték felé, felfelé és kifelé emeli a szemöldököt, miközben javítja a formát, az ívet és a kontúrt a természetesebb megjelenés érdekében. És ha valaki egyidejűleg felső szemhéjműtétet is kér (potom 18 ezer dollárért), akkor Massry először a szemöldök visszaállítását végzi el, ami szerinte jobb szemhéjműtéti eredményt biztosít.

Létezik műtétmentes megoldás azoknak is, akik a homlokukon és a szemhéjukon található bőrt nehéznek vagy megereszkedettnek érzik, de inkább nem feküdnének kés alá. Dr. Ava Shamban, az Althaea Skincare alapítója a már 650 dollártól elérhető Daxxify nevű injekcióra esküszik. Ez egy botulinumtoxin, amely körül peptidburok van, ami hozzájárulhat a hosszú élettartamához – legalábbis ezt állítja Shamban.


Fülcímpatöltés

Forrás: Getty Images (Tristan Fewings)

 

A fülbevalók éveken át tartó viselésének is van nem kívánt mellékhatása, megnyúlt fülbevalólyukakat és öregedő fülcimpát eredményezhetnek, de csúnya ráncok és deformitások is keletkezhetnek azoknál is, akik az oldalukon alszanak – legalábbis ezzel indokolja a „Beverly Hills-i szobrásznő” néven ismert Shea Denmark a beavatkozások szükségességét.

"A fülcimpafeltöltés során dermális töltőanyagokat injektálunk a fülcimpába, hogy növeljük a térfogatot vagy a dússágot, illetve korrigáljuk ezen deformitások bármelyikét, visszaállítva a fiatalos megjelenést.”

Denmark szerint az így létrehozott „támaszkeret” megakadályozza a további öregedést is, sőt megelőzésre is jó. Az injekció 475-850 dollár körül van, az eljárás fájdalommentes, és körülbelül 15 percig tart.

 

A "kifinomult" orr

"Az orrformák jelenlegi trendjei közé tartozik a kifinomult és karcsúsított megjelenés. Az ügyfelek megemelt csúcsot és finomítást kérnek” – mondja dr. Kay Durairaj arcplasztikai sebész. Nem sebészeti, töltőanyag alapú orrplasztikai technikájának lényege az orrhegy megemelése, más néven a folyékony orrplasztika, ami 2500 dollárba kerül.


Bütykök és kalapácsujjak korrigálása

Forrás: Budapest Film

 

A vörös szőnyeges felvonulást vagy a nyári szandálos megjelenést a gömbölyded bütyök vagy a kalapácsujj könnyen szabotálhatja, de van erre is műtéti megoldás. A MIS vagyis vagy minimálisan invazív műtét szinte láthatatlan heggel korrigálhatja a bütyöket és kalapácslábujjakat a mikrobemetszéseknek köszönhetően, amelyek a gyógyulás után nem látszanak. A 60-90 perces, röntgensugarakkal irányított, némi kellemetlenséggel és duzzanattal járó beavatkozás ambulánsan történik. A páciensek három héten belül viselhetnek újra puha talpú cipőt, például tornacipőt, három hónapon belül pedig magas sarkú cipőt.


Nyakfeszesítés

Akinek túl „laza” a nyaka, vagy utálja a növekvő dupla állát, az az EmFace új Submentum nevű applikátorával próbálkozhat. A négy-hat héten át tartó, heti 20 perces kezelés az áll alatti területet megemeli és feszesíti. Glynis Ablon bőrgyógyász elektromágneses stimulációt használ az izmok rádiófrekvenciás összehúzódására. A kezelésenként 1000 dollárba kerülő eljárás állítólag fájdalommentes.

 

via: THR / Inlandcosmetic